Kävlinge - Löddeköpinge - nära Centrum

Prästvägen 30

Visa på karta

Rymlig - inglasad balkong - trivsamma sociala ytor

Välkomna till denna trivsamma och rymliga hörnlägenhet om 91,5m² på tredje våningen med inglasad balkong i sydöst läge. Lägenheten har en luftig planlösning där ljuset flödar in från tre håll. Köket har plats för matbord, vardagsrummet är funktionellt och lättmöblerat och har utgång till inglasad balkong i sydöst läge. Det ena sovrummet med skjutdörrar mot vardagsrummet kan användas som tv-rum, bibliotek eller sovrum. Det andra sovrummet är några kvadrat större och har två garderober samt stor klädkammare i hallen utanför. Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin samt torktumlare. Det är ett 55+ boende där man måste vara fyllda 55år för att få köpa. trivsamma föreningen och sammanhållningen bland de boendeFörråd tillhör. P-plats eller carport finns att hyra. Samlingslokal och övernattningslägenhet finns att hyra i föreningen. Centralt läge i Löddeköpinge.

I korthet

Utgångspris 3 100 000 kr
Månadsavg. 7 356 kr
Rum 3
Boarea 91.5 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2012
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

15 dagar
Visa alla

Välkommen

På centralt läge i Löddeköpinge hittar vi Bonums BRF Lödde Park med trivsamma 55+ boenden.
Lägenheten ligger på tredje plan på en hörna med inglasad balkong åt sydöst.

Föreningen består av två hus och mellan dem samt runt om finns fina ytor för för umgänge. Sittplats under tak, bänkar vid vattenspel och frodiga rabatter. Cykelparkering under tak. Sophus med liten verkstad på gaveln. Parkering finns att hyra antingen fritt ute eller i carport. Gott om gästparkeringar. Det är en trivsam föreningen där de boende har en fin sammanhållning och ser efter varandra. 

Lugnt område med närhet till gröna ytor och en kort bit ifrån ligger Lödde Centrum där bl.a ICA, café, frisör, bibliotek och små butiker finns. Vårdcentralen ligger även den inom kort promenadavstånd.

 

Alla bilder

Entré

Porten vid entrén öppnas med en tagg och är automatisk så inga tunga dörrar att öppna här inte. Hissen går från markplan upp till tredje plan. Vi välkomnas in i hallen och har rakt fram plats att hänga av ytterkläder. Till vänster en bit fram finns en rymlig klädkammare bakom skjutgarderobsdörrar.

Vid entrén ligger klinker och vidare tar ett parkettgolv vid som fortsätter in i kök, vardagsrum och sovrummen.

Alla bilder

Gästtoalett

I gången från hallen har man en gästtoalett med vit kakel och antracitgrå klinker. Wc och handfat med spegel ovanför samt skåp bredvid.

Alla bilder

Kök

Köket är ljust och trivsamt med fönster åt två väderstreck. Vit skåpsinredning, vit kakel och bänkskiva i grå laminat. Gott om skåp till förvaring och bra arbetsyta.

Rostfri hel kyl och frys Electrolux, integrerad diskmaskin, ugn Electrolux, micro Siemens 2023, häll Electrolux och fläkt Franke. 

Alla bilder

Matplats

Vid fönstren i köket finns det plats för ett matbord för familj och vänner. En ljus och hemtrevlig plats att sitta vid.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är öppet och luftigt med plats för soffa och även läshörna. Gott om väggar att placera tavlor på!

Utgång till balkong.

Alla bilder

Balkong

Trivsam inglasad balkong där man med fördel kan spendera tid från vår till höst.

Trall ligger på golvet och ger en ombonad känsla.

Alla bilder

Utsikt

Från balkongen och även från fönster i vardagsrum och de båda sovrummen har man fri utsikt ut mot grönområde.

Alla bilder

Bibliotek

Intill vardagsrummet med skjutdörrar emellan ligger detta biblioteksrum. Det är stort nog att ha som matrum, bibliotek eller som sovrum.

Fönster år två väderstreck.

Alla bilder

Sovrum

Det större sovrummet har fönster åt ett väderstreck och har även två garderober. Det är rymligt nog för en dubbelsäng och även ett skrivbord eller byrå får plats.

Alla bilder

Badrum

Rymligt helkaklat badrum med antracitgrå klinker och vit kakel. Dusch, wc och handfat med skåp under och spegel ovanför och skåp bredvid.

Tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare Electrolux samt bänk för tvätthantering ovanför. Skåp ger bra förvaring.

Alla bilder

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2012. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid visning och eventuell budgivning:

- Förråd finns i andra byggnadens källare.
- Uppvärmning via vattenburna element ingår i avgiften. Uppvärmning badrum -golvvärme el, bekostas av bostadsrättshavaren.
- Inglasningen av balkongen ansvarar bostadsrättsinnehavaren för.
- persienner, plisségardiner, rullgardiner och markiser lämnas kvar.

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Bonum Lödde Park bildades redan under 2006 men den ekonomiska planen antogs 2012 då husen byggdes. Föreningen äger fastigheten Löddeköpinge 12:106. På fastigheten finns två byggnader med totalt 29 lägenheter uppförda. Nya stadgar registrerade 2018.

Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättshavarna medans bostadsrättstillägget ingår i föreningens hemförsäkring.

I föreningen finns en övernattningslägenhet med en våningssäng och en bäddsoffa. Badrum. Kostnad 200kr/natt och max en vecka i streck och det måste vara gäst(er) till boende i föreningen.
Det finns även en gemensamhetslokal som går att hyra om man vill ställa till med kalas. 250kr/gång. Pentry och toalett finns.

På gården finns ett miljöhus för sopsortering. Här sorteras papp, plast, glas, hushållssopor, batteri och glödlampor. Det finns även en liten verkstad om man behöver snickra till något.

Behöver man parkeringsplats så finns det båda öppna och under carport att hyra. (150-350kr/mån) I dagsläget finns inte möjlighet till elbilsladdare.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1433kr  och en pantförskrivningsavgift om 573kr som båda betalas av köparen.

Föreningen höjde avgiften 2023 med 25% men ingen avgiftshöjning 2024. Beslut för avgift och taxa för el, kall- och varmvatten inför 2025 tas under budgetmöte i oktober/november. Under 2023 utfördes byte av porttelefonsystemet. Inför 2025 ska ny OVK utföras. Nytt bredbandsavtal med högre hastighet 250/250 men ingen kostnadshöjning. (IP telefoni håller på avvecklas).

För att förvärva lägenheten ska man ha fyllt 55 år. Om äkta makar förvärvar lägenheten gemensamt räcker det att en har fyllt 55 år. (Med makar jämställs sambor enligt sambolagen och registrerade partners.)

Alla bilder

Område

Prästvägen ligger centralt i Löddeköpinge i ett trivsamt område med blandad bebyggelse. Här finns både bostadsrätter, hyreshus och villor. Husen har lite olika karaktär men alla smälter fint in, både gamla som nya hus. Det fina läget gör det lätt att nå, Lödde Centrum, vårdcentral, tandläkare, aktiviteter och andra affärer.

Löddeköpinge har nära till hav och natur. I området finns ett flertal trevliga strövområden, dels Lödde Sandskog och en bit bort finns Järavallens strövområde De lockar till friluftsliv året runt. Löddeköpinge har gott om fritidsaktiviteter så som t. ex. fotboll, golf, ridning, paddling, paddel och bowling.
Löddeköpinge är mycket barnvänligt med gott om gång- och cykelvägar genom byn.

Bussar mot Malmö, Lund, Kävlinge samt Landskrona. Busshållsplats nås efter ca 500m.
Med bil via E6:an ca 20 min till Helsingborg, 15 min till Malmö och 10 min till Lund.

Löddeköpinge erbjuder två olika centrum.
Dels Lödde Centrum mitt i byn där det finns bl. a. ICA, café, frisörer, tandläkare, mäklare och bibliotek.
Förutom det finns Center Syds handelsplats med all tänkbar service man kan behöva på bekvämt avstånd.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 100 000 kr
Månadsavg. 7 356 kr
Ingår i avgift värme, renhållning och bostadsrättstillägg
Adress Prästvägen 30
Kommun Kävlinge
Område Löddeköpinge - nära Centrum
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 91.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 2012
Förening BONUMS BRF LÖDDE PARK
Bostadsrättens nettoskuldsättning 578 209 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 3.64237
Pantsatt Nej
Förråd Finns källarförråd i andra huset på Prästvägen 28.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk FTX
Uppvärmning Centralanläggning med naturgas
Fönster 3-glas
TV/Internet Via fiber Telia (obligatorisk kostnad)
Driftskostnad 9 432 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Vatten/Avlopp: 2 400 kr
Övrigt: 2 832 kr
Total driftskostnad för 2023: ca 9432kr (786kr/mån). I driftskostnaden ingår hushållsel där föreningen debiterar 2,30kr/kWh, kallvatten 17kr/m³ och varmvatten 165kr/m³ som betalas till föreningen varje månad för faktisk förbrukning med eftersläpning av 3 månader samt Kabel-Tv och bredband 236kr/mån. (Kostnad för hemförsäkring tillkommer.)
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 96 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!