Malmö - Bunkeflostrand

Rödbenavägen 18

Visa på karta

Välplanerat boende med fina möjligheter - Trädgård i soligt söderläge - Garage

Välplanerat gavelradhus som ligger vid en trivsam gröning och erbjuder ett bekvämt boende i praktiskt 1-plan som dessutom är beläget i ett lugnt och barnvänligt område. Ett rymligt vardagsrum med med fina sällskapsytor, egen dörr ut till trädgården och en kamin att elda sprakande brasor i. Tre sovrum, trivsamt kök samt både badrum och separat gästtoalett. En liten, privat innergård i soligt västläge ger en fin extra yta för avkoppling, medan trädgården i söderläget erbjuder ytterligare utrymme för utomhusvistelse och trädgårdsintresse. Eget garage och tvättstuga i anslutning till huset samt asfalterad uppfart för praktisk parkering. Här bor man nära havet i familjevänliga Bunkeflostrand med alla vardagliga bekvämligheter och bekvämt pendlingsavstånd både till Malmö och Köpenhamn. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 995 000 kr
Rum 4
Boarea 99 Kvm
Tomtarea 330 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1966
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Rödbenavägen 18 - Här kan man flytta in och bo bra precis som det är, men det kan även vara en fin möjlighet om det kliar i renoveringsfingrarna. Här kan man själv välja nivån på ombyggnad/renovering - ytskikt med målning och tapetsering, eller vill man kanske slå på stort och byta kök? Inreda tidigare garaget? Många spännande möjligheter!

Alla bilder

Vardagsrum

Trevligt vardagsrum med fina sällskapsytor och en spaljé mot hallen som ger rummet en luftigt öppen känsla. Solen skiner in genom ett stort fönsterparti i rakt söderläge och en dörr leder ut till trädgården. Här har man gärna dörren öppen de vackra dagarna under sommarhalvåret och låter trädgården ingå i sällskapsytorna. Kaminen i ena hörnet passar perfekt för den som vill kura ihop sig vid en sprakande brasa medan höstvindarna viner utanför. Rummet är rejält och för den som vill komplettera matplatsen i köket med ett matsalsmöblemang även här går det utmärkt. Fint parkettgolv, ljusa väggar och panelklätt tak.

Alla bilder

Kök

Kök med vit inredning på två sidor av rummet, vilket ger både fina arbets/avställningsytor och gott om skåpsutrymme. Praktisk och rostfri diskbänk kompletteras av bänkskiva i laminat med ljust kakel ovanför som stänkskydd. Kyl/frys (2010), spis med häll (2014) och spisfläkt. Vid köksfönstret med utsikt mot husets framsida passar ett matbord som enkelt rymmer  familjen. Plastmatta på golvet och ljusa väggar.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller andreas.bulow@bulowlind.se

Alla bilder

Sovrum 1

Ett nätt första sovrum med fönster lugnt ut mot den egna trädgården, i dag i bruk som arbetsrum med plats för skrivbord och bokhyllor. Parkettgolv, väggar i ljust beige och en garderob för extra förvaring.

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg ligger nästa sovrum - storleken större med plats för både dubbelsäng och ytterligare möblering som byråer/garderober eller skrivbord för hemarbetsplatsen. Parkettgolv även här, ljusa väggar och fönster mot trädgården.

Alla bilder

Sovrum 3

Mitt emot de första två sovrummen ligger ett tredje - husets största som dessutom har en egen dörr ut till innergården. Parkettgolv även här, dörr in till badrummet, vita väggar och ett överstycke till dörren som låter ljuset skina genom huset.

Husets planering innebär att man har en extra innergård mellan garaget, förrådet och det stora sovrummet. Både en praktiskt passage och ett alldeles eget utrymmet med staket mot gröningen utanför som avskärmar från grannar och förbipasserande. Läget i väst gör detta till en solsäker och privat plats som passar perfekt för allt från solbad till odling - ett härligt privat och insynsskyddat utrymme där man gärna njuter under sommarhalvåret!

Alla bilder

Hall

Ytterdörr med sidoljus välkomnar in i hall med klinkergolv och ljusa väggar. Till höger ligger köket samt det tredje sovrummet och till vänster öppnar vardagsrummet upp i fina sociala ytor med de två första sovrummen efter. Klinkergolv, ljusa väggar och en stor klädkammare med plats för det mesta.

Alla bilder

Badrum

Rymligt badrum med helkaklade väggar i ljusa toner och våtrumsmatta på golvet. Dusch med frostade skjutdörrar, wc, handfat och badrumsspegel. Ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn och här finns också en dörr in till pannrummet.

Alla bilder

Gästtoalett

Behändigt placerad i hallen ligger gästtoaletten. Klinkergolv, ljusa väggar, wc och handfat.

Alla bilder

Trädgård

Inbjudande trädgård i perfekt, lättskött storlek men ändå med gott om utrymme för den som vill förverkliga sina trädgårdsdrömmar. Central gräsmatta som omges av vackra planteringar, formklippta buskar och träd som ger en grön och trivsam inramning. Uteplatsen är perfekt för att njuta av solen och äta måltider utomhus under sommarhalvåret - det givna stället att spendera lediga dagar och kvällar. Ett praktiskt förråd finns för trädgårdsredskap och annan förvaring medan staketet markerar gränsen mot grannarna.

Alla bilder

Framsida

Husets framsida har både garage med port ut mot gatan samt en asfalterad uppfart med plats att parkera ytterligare bil. Själva entrén med ytterdörren ligger skyddad och privat längst in på uppfarten, undan från den lilla gatan utanför.

Alla bilder

Övrigt

Intill garaget finns ett förråd som även är inrett som tvättstuga med tvättmaskin (2014), torktumlare (2008) och vask.

Nuvarande ägare har kabel-tv via Telenor och larm med kamera via Verisure.

Alla fönster utom ett byttes 1989, detta är bytt 2008.
Renovering el-panna 2013.

Alla bilder

Område

I fridfulla och familjevänliga Bunkeflostrand bor man nära havet och naturen men ändå bara ett stenkast från Malmö och Köpenhamn. I byn finns tillgång till all vardaglig service med Ica, apotek, flera olika skolor, förskolor, tandvård, vårdcentral och restauranger. På ca. 10 minuter är man dessutom på Emporia shoppingcenter och Hyllie station med pendling vidare inom Malmö/Skåne och Köpenhamn. Snäppet närmare ligger handelsområdet Svågertorp med allt från Ikea till byggvaruhus. Närhet till bra kommunikationer gör det enkelt att ta sig runt och det är gångavstånd till flera roliga lekplatser i byn. Mot havet ligger de vackra strandängarna som är Malmös första naturreservat och där får och kor betar under sommarmånaderna. Den som är sugen på ett dopp har heller inte långt till Strandhem, närbelägna Klagshamn eller Sibbarp.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 995 000 kr
Adress Rödbenavägen 18
Kommun Malmö
Område Bunkeflostrand
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 99 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 330 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1966
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Mexisten
Tak Eternit
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Vattenburen el - elpatron från 2013
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas från 1989 samt ett fönster 2008
Driftskostnad 40 027 kr/år varav:
El: 32 500 kr
Vatten/Avlopp: 5 477 kr
Renhållning: 2 050 kr
Nuvarande ägare har haft en årsförbrukning på ca. 12 920 kWh el och 59 m3 vatten. Fastighetsavgift på 9 525:- och försäkring tillkommer.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 242 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 367 000 kr
Summa pantbrev 203 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!