Malmö - Erikslust

Torupsgatan 1G

Visa på karta

Kvadratsmarta meter - Låg avgift - Cykelavstånd till hav och centrum!

Välkommen till Torupsgatan 1G – en ljus och välplanerad etta på 26,5 kvadratmeter som verkligen maximerar varje kvadratmeter! Den här charmiga lägenheten bjuder på en härlig känsla av rymd tack vare den öppna planlösningen, där sällskapsutrymme, kök och en mysig sovalkov samspelar på ett smart och inbjudande sätt. Med stora fönster i sydväst riktning flödar lägenheten i naturligt ljus större delen av dagen, vilket skapar en härligt ljus atmosfär. Badrummet är helkaklat och fräscht, och köket är modernt och stilrent med fina materialval. Lägenheten har genomgående fräscha ytskikt, vilket gör att du kan flytta in direkt utan att behöva tänka på renovering. Här bor du bekvämt i en välskött förening med allt du behöver inom räckhåll – den perfekta lägenheten för dig som söker ett stilrent och praktiskt boende med närhet till både stadens puls och grönområden.

I korthet

Utgångspris 1 145 000 kr
Månadsavg. 2 045 kr
Rum 1
Boarea 26.5 Kvm
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1953
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Philip Dönnes

Direkt:
Mobil: 076-513 39 90

Ansvarig mäklare: Philip Dönnes
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
Visa alla

Hall

En rymlig och inbjudande hall med avhängningsmöjligheter direkt till vänster och en praktisk inbyggd garderob på höger sida. Hallen erbjuder dessutom utrymme för extra förvaring och binder smidigt ihop lägenheten genom access till både badrum och vardagsrum.

Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust laminatgolv med träimitation. 

Alla bilder

Vardagsrum

Ett ljust och rymligt vardagsrum med en smart öppen planlösning som harmoniserar med köket, vilket skapar en luftig och social yta. Här finns gott om plats för både soffgrupp och tv-bänk, och det finns även möjlighet att inreda med en mindre matplats. Rummet har samma stilrena golv och väggar som hallen, vilket ger ett enhetligt och modernt intryck i hela lägenheten.

Alla bilder

Kök

Ett smart planerat och yteffektivt kök som erbjuder full funktionalitet trots sin kompakta storlek. Köksinredningen är vit med en bänkskiva i trä och ett elegant stänkskydd i svart kakel. Förvaringsmöjligheter finns i form av praktiska överskåp. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt och kyl/frys, och golvet följer samma moderna stil som resten av lägenheten. Väggen i köket pryds av en stilren ljus stenvägg som ger karaktär till rummet. Ett fönster i väst släpper in ett härligt ljus och ger fin utsikt. Bänkskivan fortsätter ut som ett barbord, perfekt som matplats för två personer.
Alla bilder

Sovalkov

En praktiskt placerad sovalkov som smidigt kan döljas med en skjutdörr för att skapa avskildhet när det behövs. Sovalkoven har gott om utrymme för en dubbelsäng eller enkelsäng, samt en garderob för extra förvaring. Den här lösningen gör att du enkelt kan maximera ytan och få en privat sovplats utan att kompromissa med övriga bostadsytor.

Alla bilder

Badrum

Ett stilrent och helkaklat badrum med svart klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp med belysning och en dusch. En modern och funktionell yta som erbjuder både komfort i sin enkelhet.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen:

HSB:s Brf Erikslust i Malmö förvärvade byggnaderna år 1953. Det nuvarande tomträttsavtalet löper ut den 31 december 2024. Av föreningens 18 lokaler hyrs 5 ut som hyresrätter. Föreningens fastigheter ligger på adresserna Torupsgatan 1, Erikslustvägen 30-46 (jämna nummer) och Mellanhedsgatan 22.

Totalt finns det 411 lägenheter i föreningen som klassas som en äkta bostadsrättsförening. 

Gemensamma utrymmen:

På varje innergård finns två gemensamma tvättstugor som är placerade i källaren och utrustade med totalt fem tvättmaskiner, tre torktumlare, två torkrum och två manglar. Dessutom finns en jourtvättstuga som kan användas utan att bokas i förväg.

Föreningen erbjuder även en fritidslokal att hyra för cirka 500 kr och ett hobbyrum som kan användas mot en depositionsavgift på cirka 200 kr, varav 100 kr återbetalas när nyckeln lämnas tillbaka. I källaren finns också bad- och basturum samt cykelförråd. Utrymmen för barnvagnar finns i källaren på Torupsgatan 1C och Erikslustvägen 36D och 42F.

Sedan juni 2023 har föreningen tre nya och fräscha övernattningsrum med pentry som kan hyras av medlemmarna för cirka 500 kr per natt.

Föreningen har dessutom välskötta och inbjudande gårdar med grönområden, växter, lekplatser, sandlådor, utemöbler och grillmöjligheter.

Tv och Bredband:

Tv och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och fiberoptiskt bredband via Bahnhof.

Renoveringar och underhåll:

- Under 1990-talet renoverades balkongerna och plåten byttes ut.
- 1993: Alla vattenstammar byttes, nya 2-glas termofönster installerades, delar av taket renoverades, trappuppgångarna målades, och tvättstugan renoverades.
- 2009/2010: Fasaden och källartrappan renoverades, och yttertaket byttes.
- 2010/2011: Lekplatserna renoverades.
- 2013: Gårdarna gjordes om och miljöhus byggdes på alla gårdar.
- 2014: Garaget dränerades och målades om.
- 2014-2015: Källargångarna målades, förråden ersattes med stålburar, källaren reparerades, bastun renoverades och tvättstugorna målades.
- 2015: Värmesystemet injusterades och värmeväxlaren byttes ut.
- 2016: Alla avloppsstammar spolades, OVK-besiktning genomfördes och skorstenarna sotades.
- 2017: Taggsystem infördes till miljöhuset och garaget.
- 2018: Låssystemet uppdaterades och nya utemöbler köptes in.
- 2021: Ny garageport installerades, 8 laddplatser för el- och hybridbilar installerades, relining av avloppsstammar genomfördes, och gemensam el infördes.
- 2022: Samtliga trapphus målades.
- 2023: Tre övernattningsrum färdigställdes, en solcellsanläggning installerades (cirka 147 000 kWh/år), dränering utfördes utanför övernattningsrummen, 51 skorstenar fogades om, underhåll gjordes på vissa portar, och kameraövervakning installerades vid miljöhusen.

Pågående renoveringar och underhåll:
- Omfogning av resterande 180 skorstenar, förväntas vara klart i slutet av året eller början av nästa år.

- Planerade åtgärder för 2024-2025: Byte av ventiler till vattenledningar och underhåll av dagvattenledningar och brunnar.
- Planerade åtgärder för 2028-2029: Målning av balkonger.
- Föreningen följer en underhållsplan. För mer information, se årsredovisningen.

Ekonomi:

Föreningen planerar årliga avgiftshöjningar om ca 5% de kommande åren. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Det nuvarande avtalet för tomträtten ska omförhandlas den 31 december 2024, vilket kommer att medföra högre kostnader för föreningen. Styrelsen har sedan 2014 aktivt hanterat denna fråga och inkluderat den i föreningens 10-årsbudget. Styrelsen har även beslutat att tidigarelägga underhållsåtgärder som ökar kostnaderna och istället prioritera åtgärder som minskar kostnader, för att stärka föreningens ekonomiska situation. Dessutom är styrelsen engagerad i insatser för att åstadkomma politiska förändringar kring detta ämne.

Parkering:

Föreningen har totalt 63 garageplatser, varav 7 är reserverade för motorcyklar och mopeder. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 800 kr per månad, medan en MC- eller mopedplats kostar cirka 600 kr per månad. Av de 63 platserna är 8 utrustade med laddstationer. En laddplats kan hyras för cirka 1 050 kr per månad, och elförbrukningen debiteras med 2,90 kr per kWh. Kösystem tillämpas för alla platser.

Utöver garageplatserna finns 75 parkeringsplatser på föreningens mark som hanteras av Aimo-Park, där kostnaden är 300 kr per månad och digitala tillstånd används. Även för dessa platser tillämpas kösystem (via föreningen). I övrigt finns möjlighet till boendeparkering i området, och mer information kan hittas på www.malmo.se.

Övrigt:

  • Föreningen är medlem i HSB Skåne och köpare behöver vara medlem i HSB Skåne. HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en årsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.
  • Överlåtelseavgift 2,5% av ett prisbasbelopp som betalas av säljaren
  • Pantsättningsavgift 1% av ett prisbasbelopp
Alla bilder

Område

Detta område erbjuder ett perfekt läge med närhet till allt man kan önska sig för en bekväm vardag. Här bor du med gångavstånd till Ribersborgsstranden, där du kan njuta av havet och soliga dagar, samtidigt som du har tillgång till matbutiker och all nödvändig service bara ett stenkast bort. Kollektivtrafiken är också mycket välutvecklad, med bussar som stannar precis utanför dörren, vilket gör det enkelt att ta sig runt i Malmö. Bekvämligheten i att ha allt nära till hands gör att livet här blir smidigt och stressfritt.

För den som föredrar att cykla tar det bara några minuter att nå Malmö Universitet och stadens centrala delar, vilket gör detta läge idealiskt för både studenter och yrkesverksamma. Området är även känt för de ikoniska Stjärnhusen, som omges av charmiga och välskötta innergårdar. Här kan du koppla av på någon av de gemensamma uteplatserna och njuta av den lugna och trygga atmosfären. De grönskande omgivningarna skapar en känsla av harmoni, vilket gör detta till ett perfekt boende för den som söker både närhet till stadens puls och rofyllda miljöer.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 145 000 kr
Månadsavg. 2 045 kr
Ingår i avgift I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband 1000/1000 Mbit/s och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el och medlemmen debiteras utefte
Adress Torupsgatan 1G
Kommun Malmö
Område Erikslust
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 26.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1953
Förening HSB:s Brf Erikslust
Bostadsrättens nettoskuldsättning 67 785 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Andel i föreningen 0.1141
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 3 600 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 149 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning