Malmö - Ellstorp

Nobelvägen 147H

Visa på karta

Renoverad och ljus genomgående tvårummare på mycket populära Ellstorp - Balkong in mot gården

Fint renoverad tvårummare på Ellstorp med det lilla extra. Bevarade detaljer anno 1939 när huset byggdes blandat med moderna inslag. En genomgående, hemtrevlig och ljus tvårummare på perfekt läge på eftertraktade Ellstorp - en av Malmös mest trivsamma stadsdel enligt många! Kök och vardagsrum samspelar med varandra genom en öppning i väggen, perfekt för sociala sammanhang. Både kök och badrum går i stilrent vitt och renoverades 2018. Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsängen och med en vacker bildramsvägg. Genomgående golv igenom hela bostaden, här är det bara att flytta rakt in och njuta av en vackert renoverad lägenhet på bästa läge. Närhet till såväl service som nöjen och grönskande områden samtidigt som city ligger ett stenkast bort med cykel. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 4 332 kr
Rum 2
Boarea 51 Kvm
Våning 2 av 6
Hiss Ja
Balkong Balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1939
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till populära Ellstorp och denna genomgående, trivsamma och renoverade tvårummare. Luftig och ljus lägenhet som har fina sociala ytor och effektiv planlösning. Balkong med utsikt in mot den lugna och gröna gården där första koppen kaffe på dagen gärna intas. 

Välkommen på visning!

Alla bilder

Vardagsrum

Otroligt ljus och fint vardagsrum med samma ljusa golv som i övriga rum. Vita väggar med välvt tak, tidsenlig lamprosett och modern dekorativ träpanel. Här ryms soffgruppen enkelt tillsammans med ett matbord. Socialt vardagsrum där man kan ha kontakt med sina gäster från köket genom väggöppning till vardagsrum. Vardagsrummet ger även acess till den mysiga balkongen som vetter mot den lugna och grönskande gården.

 

 

Alla bilder

Balkong

Mysig balkong där man gärna sitter och njuter av utsikten över den grönskande gården, kanske med en bok i handen. Här avnjuter man även gärna sitt morgonkaffe.

Alla bilder

Kök

Fullutrustat och modernt kök från 2018 med vit inredning och bänkskiva i trä vilket get köket en mysig hemtrevlig känsla. Samma genomgående ljusa golv som i övriga rum och en öppning i vägg in mot vardagsrum vilken gör denna lägenhet perfekt för sociala sammankomster. Öppningen i väggen används även som en bardisk med plats för två barstolar - här kan du avnjuta din måltid i köket med utsikt över tvn. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spishäll, fläkt samt ugn - allt från 2021 då köket genomgick en uppfräschning. Även bänkskivan är från 2021.

Alla bilder

Sovrum

Stilfullt och rogivande sovrum med det ljusa genomgående golvet och en lyxig bildramsvägg.  Stort fönsterparti med härligt ljusinsläpp och det vackra välvda taket även här. Här finns plats för en större säng, förvaring och ytterligare möblemang. Här sover man gott! 

Alla bilder

Mäklaren

Tveka inte på att kontakta mig vid frågor eller funderingar kring er nuvarande bostad!

Alla bilder

Badrum

Snyggt helkaklat badrum med vita väggar och ett mörkare golv där en mörk detalj återfinns på väggen. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ge mer golvyta att röra sig på. Vägghängd wc, handdukstork, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. Ett modernt tak i trä ger badrummet karaktär och detta givetvis med inbyggda spotlights. Badrummet renoverades av föreningen 2018 i samband med stambyte.

Alla bilder

Hall

Välkomnande och ljus hall med avhängningsmöjligheter och inbyggd garderob med ovanskåp.

Alla bilder

Övrigt

Omdragen el så att belysningen enkelt och behändigt kan styras med en app. Originalgolv i fiskbensparkett ligger under det nya golvet i både vardagsrum och sovrum.  Även i kök ligger originalgolv under det nya golvet, ett klassigt och tidsenligt brädgolv. 

Vinds och källarförråd ingår.

Alla bilder

Förening

HSB:s BRF Ellstorp har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheterna byggdes 1938 och består av 405 lägenheter samt 15 lokaler varav 14 av dessa upplåts med bostadsrätt. Föreningen bildades i samband med nybyggnationen och innehar marken med äganderätt. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Pantsättningsavgift på 573 kr/pant och överlåtelseavgift på 1433 kr debiteras köparen.

AVGIFT:
Höjning 2023-01-01 med 3%. 

Höjning 2024-07-01 med 6%.

I avgiften ingår vatten, värme, bostadsrättstillägg och Kabel-TV. Bredband tillkommer som en obligatoriskt kostnad på 50 kr/mån.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
2023 - Underhåll/byte av värmepanna. Besiktning av värmepannor genomförs under 2023 för att kunna ta beslut om byte.
2023 - Byte av bottenavlopp i resterande byggnader i föreningen på Nobelvägen 147.
2022 - Byte av bottenavlopp på Ellstorpsgatan 4
2021 - Byte av bottenavlopp på Ellstorpsgatan 2 och Nobelvägen 145
2020 - Stadgeenlig fastighetsbesiktning, oljeavskiljare, renovering av trapphus och entrédörrar
2020 - Tvätt fasader, lekytor/mark, entréepartier, Luftbehandling
2019 - Nytt passersystem
2019 - Renovering av tvättstugor och digitalt bokningssystem för tvättstugorna.
2019 - Byte till säkerhetsdörrar
2019 - Renoverar trapphusen
2018 - Löpande stambyte av samtliga badrum. I samband med detta så renoverades alla badrum.
2017 - Temporära fasad och takåtgärder
2016 - OVK-besiktning av ventilationen
2014/2015- Upprustning av utemiljön, cykelförråd, dränering
2014 - Renovering av garage
2011 - Nya postlådor i trapphusen
2010 - Tätning och justering av fönster
2008 - Avloppsstammar spolades, miljöhus
2001/2003 - Tak renoverades
1991/1993 - Vattenstammar byttes
1991/1993 - El-stammar byttes2021 Tvätt, vvs, värmeanläggning, styrsystem

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Inget större är planerat närmsta tiden.

BREDBAND OCH KABEL TV:
Kabel-TV finns via ComHem och basutbudet ingår i månadsavgiften. Föreningen har ett förmånligt bredbandsavtal med Bredband2 AB, som levererar en hastighet på upp till 1000/1000 Mbit/s för 50 kr/mån som tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avin.

PARKERING/GARAGE:
Föreningen har totalt ca 100 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är 400 kr/månad och 200 kr/månad för MC-plats. Kösystem tillämpas. I området råder även boendeparkering.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Det finns möjlighet att nyttja cykelförråd i föreningen, detta till en kostnad om 20 kr/månad (cykelförråd med galler), 40 kr/månad (cykelförråd i miljöhus), 50 kr/månad (cykelförråd i källaren) eller 75 kr/mån för boxar vid Åsgårdsgatan (12 st). Det går även att hyra plats i barnvagnsrum för 50 kr/månad. I föreningen finns två tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Gemensam grönskande innergård, miljöhus finns.

Se även föreningens egna hemsida: https://www.ellstorp.com/

Alla bilder

Område

Ellstorp, för många Malmös mest trivsamma stadsdel.

Ett lugnt läge med gröna omgivningar där syrenerna blommar på sommaren, men som ändå ligger nära Malmös mest centrala stadsdelar. Här har de boende en gemensam innergård med stora grönytor och Ellstorpsparkens härliga grönska breder ut sig på andra sidan Idaborgsgatan. Endast ett stenkast till Värnhem med dess affärer, post, bank, system och allmänna kommunikationer. Värnhemstorget är en knutpunkt för både lokal och regional busstrafik. Centralstationen med Pågatågen samt tågen till Köpenhamn är inte heller långt borta och det går snabbt att komma dit både med buss och cykel. Motorvägen utgår två kvarter härifrån så man kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka mot både Helsingborg och Trelleborg. Centrala Köpenhamn nås på ca 40 minuter via buss och tåg och till Malmö city promenerar man på 15 minuter. Ett snäpp längre ner på Lundavägen finns idag nybyggda "Entré" som stod färdig i mars 2009 och är ett stort shopping- och upplevelsecenter som innehåller allt från affärer, bio och bowling till restauranger och gym. I kvarteret finns kiosk och närmaste restaurang ligger ca 200 meter bort. Vad gäller mataffärer är det gångavstånd med bara några minuters väg till både Willys, Lidl och Coop extra på Värnhem.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

Alla bilder

planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 4 332 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Nobelvägen 147H
Kommun Malmö
Område Ellstorp
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 51 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 6
Hiss Ja
Balkong Balkong
Byggår 1939
Förening HSB:s Brf Ellstorp
Bostadsrättens nettoskuldsättning 251 994 kr
Kommentar nettoskuldsättning 4941 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 6 537 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Försäkring: 1 737 kr
Övrigt: 600 kr
Övrigt avser ett obligatoriskt tillägg för bredband
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 159 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.