Malmö - Videdal - Husie

Västra Skrävlingevägen 61D

Visa på karta

2-planshus i funkisstil - Modernt med stora fönsterpartier - Garage & solceller

Välkommen till fint parhus, byggt 2009 i funkisstil med modern och stilren arkitektur. Härligt ljusa och öppna sociala utrymmen på entréplan med stora fönster, utgång till en generöst tilltagen uteplats från vardagsrummet samt fräscht och välplanerat kök. På ovanvåningen finns tre bra sovrum och möjlighet kan finnas till ytterligare två i huset för den som önskar, med andra ord ryms här även den stora familjen. Två helkaklade badrum – ett på var våning - samt separat grovkök. Ett luftigt allrum är ett trevligt bidrag till de fina sällskapsytorna och den imponerande hallen välkomnar in med hela 6 meter i takhöjd. Solceller installerades på taket 2019 och bidrar till både miljön och låga driftskostnader. Utöver detta finns ett garage med förrådsutrymme och en biluppställningsplats som rymmer flera bilar. Lättskött trädgård med fin gräsmatta och totalt två uteplatser - varav det ena är delvis under tak. Beläget på lugn återvändsgata i barnvänligt område nära förskolor och grönområden med lekplatser samt nära till Bulltofta rekreationsområde. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 995 000 kr
Rum 5
Boarea 145 Kvm
Tomtarea 263 Kvm
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2009
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Västra Skrävlingevägen 61d - ett modernt och lättskött parhus med villakänsla och många genomtänkta lösningar!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och inbjudande vardagsrum som sträcker sig över hela husets bredd och har luftigt öppen planlösning mot köket. Här finns stora fönsterpartier som släpper in dagsljuset samt glasdörr trädgården. Utformningen av vardagsrummet gör ytan lättplanerad - gott om plats för soffgruppen men även matsalsmöblemanget som båda har sin givna och perfekta plats. Ett rum med fina sociala ytor, som gjort för umgänge och middagar med vänner men även för lugna kvällar på tu man hand. Ljust parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Terrass

Stor terrass på husets baksida delvis skyddad av tak och med trädäck som är skönt för bara sommarfötter! Gott om plats för både lounge-möblemang, matbord och stolar samt den obligatoriska grillen, här spenderar man gärna lediga dagar tillsammans med familjen!

Alla bilder

Kök

Köket ligger luftigt öppet mot vardagsrummet och har gott om skåpsutrymme samt fina arbetsytor. En stor köksö med infälld spishäll är, förutom en källa till extra förvaring och arbetsyta, ett komplement till matplatsen där man kan få sällskap till matlagningen, äta mindre mål eller låta barnen göra läxorna. Den öppna känslan i vardagsrum och kök passar lika bra till vardags som till fest - fina sociala ytor där hela familjen kan vistas tillsammans men ändå var och en syssla med sitt. Köket har inredning i vitt, bänkskiva i mörkgrå och tålig laminat samt kakel i trendigt avlång design ovanför som stänkskydd. Fullt utrustat med kyl och frys i rostfritt utförande (Siemens 2009), diskmaskin (2017), inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd (2009), induktionshäll (2009) och tillhörande spisfläkt (2009). Fönstret över vasken ger tillsammans med glasdörren ut mot husets sida ett fint ljusinsläpp. Parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av det här fina parhuset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Snyggt och stilrent helkaklat badrum med stora, matta kakelplattor i vitt, en fondvägg i skimrande, mörk mosaik och klinkergolv i sobert ljusgrått som dessutom har härlig golvvärme. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ge mer golvyta medan en handdukstork på bekvämt avstånd ger varma och goa handdukar. Wc, handfat med kommod i vitt och badrumsspegel med belysning.

Alla bilder

Tvättstuga

En separat tvättstuga med egen ingång från hallen ger ett bekvämt eget rum för tvätt utan att behöva dela utrymme med badrummet. Tvättmaskin och torktumlare (båda från 2017) är placerade under praktisk arbetsbänk med rostfri vask samt flera skåp som ger utmärkta förvaringsutrymmen. Dessutom finns här en extra garderob där till exempel ytterkläder som inte är i säsong kan hängas undan utom synhåll. Ett fönster står för dagsljusinsläppet, grått klinkergolv med golvvärme och väggar målade i brunt. Här inne huserar även husets värmepanna.

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar med imponerande takhöjd på ca 6 meter som skänker härlig rymd och med stort fönsterparti ovanför entrén som ger ett underbart ljusinsläpp. Praktiskt klinkergolv som längre in övergår i parkettgolv, väggar i vitt och garderob för klädförvaring. Under trappan finns ytterligare förvaringsyta i ett förråd.

Alla bilder

Allrum

Ovanför trappan finns ett trivsamt allrum med stora hörnfönster samt öppning ner mot bottenvåningen, vilket ger rummet en ljus och luftig känsla samt en unik karaktär. Ett andra vardagsrum där man kan sitta i lugn och ro, undan från sällskapsytorna på entréplan, alternativt ett fint lekrum för barnen.
En möjlighet för den som önskar skulle kunna vara att sätta upp väggar och på så sätt konvertera del av detta utrymme till ett extra sovrum/arbetsrum. Vita väggar och parkettgolv i ek.

Alla bilder

Sovrum 1

Ovanvåningens tre sovrum ligger på rad - det första är idag ett barnrum i bra storlek. Fint ljus genom fönster i två väderstreck, parkettgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg finns ytterligare ett sovrum med samma fina parkettgolv som de andra sovrummen. Fönster mot trädgården på husets baksida, en garderob med spegeldörrar för förvaring och väggar i en mjukt lindblomsgrön nyans.

Alla bilder

Sovrum 3

Ett rymligt master bedroom med plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang. Här ryms enkelt en garderob av större modell, parkettgolvet är samma fina ekparkett som följer oss genom hela huset och väggarna går i en ljusblå nyans. Ett stort fönster vetter mot trädgården.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ytterligare ett badrum men här med badkar istället för dusch. Ett hörnbadkar med svart front som utgör ett trevligt tillägg för både barnfamiljen och alla som uppskattar ångande varma skumbad medan höstvindarna viner utanför. Vita fräscha väggar och klinkergolv i grått samt två högt sittande fönster som släpper in dagsljuset utan att ge insyn. Wc, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och handdukstork.

Alla bilder

Trädgård

Framför trädäcket på husets baksida finns grön gräsmatta, alldeles lagom stor för barnlek och spring eller varför inte ett parti kubb? Här finns även rum för odlingslådor och planteringar för den med gröna fingrar som så önskar. Ett rymligt förråd med plats för allt som behövs för ett bekvämt radhusliv nås från terrassen och staket på båda sidor skyddar uteplatsen mot insyn. Längs gräsmattan finns ett staket som avskärmar trädgården från grönyta och grannar bakom.

På husets framsida finns en fin, stenlagd uteplats - perfekt för ett cafémöblemang där man dricker en kopp kaffe i kvällssolen.



Alla bilder

Övrigt

På husets framsida finns en fint stenlagd uppfart med plats att parkera två bilar. Uppfarten avslutas i ett garage med fjärrstyrd port och plats för ytterligare en bil. Garage och förråd utgör tillsammans ca. 24 kvm.

2019 installerades solceller på taket med 14,2 kWp (toppeffekt).

Fastigheten ingår i två samfälligheter som inkluderar väg, grönytor, soprum samt grundutbud tv/bredband. Man har även vattenförbrukning med individuell mätning. Den ena samfälligheten kostar ca.  1300:-/kvartal och den andra ca. 2000:-/kvartal.

Våtrumsintyg på båda badrummen finns och jordfelsbrytare är installerad.

Nuvarande ägare har larm installerat i huset och möjlighet kan finnas att överta detta.

Ytterdörren har Yale kodlås.

Fiber finns indraget i fastigheten och tv samt internet levereras via Telia. En hastighet på 100/100 Mbit ingår via samfälligheten, men möjligheten finns att på egen bekostnad uppgradera till 1000/1000 Mbit.

 

Alla bilder

Område

Här bor man på lugn gata nära skola och med bra gångväg till samt flera bra förskolor i närområdet. Man bor mellan två stora grönområden där det finns roliga lekplatser på båda samt fotbollsplaner. Kort promenadavstånd till välsorterad mataffär, kinarestaurang och pizzeria. Inom ca. 10 minuters gångväg finns natursköna Bulltoftas rekreationsområde med motionsslingor, gym, dammar, minigolfbanor, pulkabackar och fantastisk natur. Här bor man i Husie stadsdel med Ulricedal, Virentofta, Stenkällan och Riseberga som grannområden. Bra kommunikationmöjligheter både med cykel, buss och bil. Man cyklar enkelt till stan på bra cykelvägar och till bland annat 35:ans och 6:ans och 35:ans buss är det promenadavstånd. Med bil tar man sig snabbt ut på både yttre och inre Ringvägen och Öresundsbron nås på ca 12-15 minuter. Andra naturmiljöer som Bokskogen ute vid Torup är endast 10 minuter bort.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning MALMÖ BLODNÄVAN GA:4 - avser: Grönområde, bullerplank, gångväg, dagvattenledningar och dagvattenmagasin, vatten-och avloppsledningar, data-telefoni-och tv-anläggning.

Gemensamhetsanläggning MALMÖ BLODNÄVAN GA:1 - avser: Väg, dagvattenanordning, belysning med tillhörande ledningar och parkeringsplatser samt gräsbelagt svackdike.

Gemensamhetsanläggning MALMÖ BLODNÄVAN GA:2 - avser: Körväg med vändplan, miljöhus, belysning.

Alla bilder

Samfälligheter

Samfällighet MALMÖ BLODNÄVAN S:1 - Ändamål: Mark

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 995 000 kr
Adress Västra Skrävlingevägen 61D
Kommun Malmö
Område Videdal - Husie
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 145 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 263 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2009
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Puts
Tak Papp
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Frånluftsvärmepump. Vattenburen golvvärme i entréplan och radiatorer på övre plan
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster Elite isolerglas
TV/Internet Fiber via Telia
Driftskostnad 30 680 kr/år varav:
El: 15 340 kr
Vatten/Avlopp: 2 340 kr
Samfällighet: 13 000 kr
Nuvarande ägare har enligt uppgift förbrukat ca. 12 000:- kWh el och producerat ca. 10 000 kWh under 2022. Fastighetsavgift på 9 525:- samt försäkringskostnad tillkommer.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 67 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 366 000 kr
Summa pantbrev 3 482 490 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ BLODNÄVAN GA:4
Gemensamhetsanläggning MALMÖ BLODNÄVAN GA:1
Gemensamhetsanläggning MALMÖ BLODNÄVAN GA:2
Samfällighet MALMÖ BLODNÄVAN S:1

Boka en kostnadsfri värdering här!