Burlöv - Arlöv

Tågvirkesgatan 4

Visa på karta

Modern och rymlig lägenhet - Inglasad balkong med havsutsikt - Hiss från markplan

Modern och rymlig lägenhet om 4 rum och ljust kök med matplats för 4-6 pers. Rymligt vardagsrum med utgång till stor, inglasad balkong med havsutsikt och 2-3 sovrum, varav ett med fransk balkong. Helkaklat badrum/tvättstuga, separat gäst-wc och rymlig klädkammare. Våning 3 av 6 i hus med hiss från markplan. Här bor man med nära till allt! Utmärkta kommunikationer till Malmö/Lund. Varmt välkomna att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 7 686 kr
Rum 4
Boarea 101.5 Kvm
Våning 3/6
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong. ca 12 kvm.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2007
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen Tågvirkesgatan 4 - en modern och välskött fyrarumslägenhet med stor inglasad balkong som bjuder på havsutsikt! 

Alla bilder

Kök

Ljust kök med parkettgolv i öppen planlösning med vardagsrum. Utrusning: Induktionshäll (2024), spisfläkt, kyl, frys, inbyggnadsugn och -mikro samt diskmaskin. 

Alla bilder

Matplats

I köket finns matplatsen med plats för 4-6 personer. 

Alla bilder

Inglasad balkong

Stor, inglasad balkong om ca 12 kvm med mjuk matta på golvet och jalusigardiner. Här kan man njuta av det rika fågellivet på Strandängarna och havsutsikt i soligt västerläge från tidiga våren till sena hösten. 

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med parkettgolv i öppen planlösning med kök och matplats. De stora fönstren ger ett härligt ljusinsläpp. Utgång till stor, inglasad balkong med havsutsikt och eftermiddags-/kvällssol. 

Alla bilder

Sovrum 1

Stort sovrum med parkettgolv, fransk balkong och 2 rejäla garderober. 

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet har parkettgolv och halvt burspråk. Väggen mellan vardagsrum är en isolerad gipsvägg, reglat utan spik på 90mm regel. 

Alla bilder

Allrum / Sovrum

Allrum med parkettgolv och hörnfönster. Det här rummet kan lätt bli ett extra "riktigt" sovrum genom att bygga en innervägg med dörröppning. Se alternativ planskiss. 

Alla bilder

Badrum / Tvättstuga

Stort, stilrent, helkaklat badrum med golvvärme. Utrustning: Badkar (2024) med duschvägg, WC, handfat med kommod, handdukstork samt tvättmaskin (2019), torktumlare, arbetsbänk och överskåp.

Alla bilder

Gästtoalett

Separat gäst-wc med klinkergolv och golvvärme. Utrustning: WC och handfat. 

Alla bilder

Klädkammare

Rymlig klädkammare med parkettgolv.

Alla bilder

Hall

Hall med parkettgolv, rymlig klädkammare och 3 garderober.

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna bostad!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder, till högst värde och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via: 
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Säljarens bilder

Vad har ni gillat mest med er lägenhet?
- Utsikten mot hamnen, nära till Lomma och Malmö med bil, buss och tåg.
Finns det något i omgivningen som är specifikt positivt? 
- Buss utanför (Lomma-Malmö), 10 minuter promenad till buss mot Malmö-Lund. Gott om restauranger. Coop extra rakt över gatan. Nära till Malmö, Lund och Lomma. Direkt till motorväg. Tågstation 15 min promenadavstånd. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening som består av 2 st 6-vånings punkthus på adresserna Tågvirkesgatan 2-4 med totalt 36 lägenheter och friköpt tomt. Det norska byggföretaget Veidekke byggde husen som det var inflyttning i 2007. Nabo hanterar föreningens ekonomiska förvaltning, en överlåtelseavgift på 1 433:- samt en pantsättningsavgift på 573:-/pant debiteras köparen.

AVGIFT: I dagsläget finns enligt styrelsen ingen beslutad höjning av månadsavgiften. Enligt representant för styrelsen höjdes avgiften senast med 10% den 1/1-2024 (Kontrollerat m. styrelsemedlem 2024-09-12)

I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud kabel-tv, bredband samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.
Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang vilket både är enkelt och sparar pengar för de boende. Elkostnaderna för den faktiska förbrukningen för var lägenhet debiteras via avin för månadsavgiften månadsvis och läses av en gång per kvartal.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:Utfört underhåll:
2013 Spolning av avloppssystem och obligatorisk ventilations kontroll (OVK).
2016 Renovering av huskroppen utvändigt och spolning av avloppssystem
2017 Målning av sockel, entréer och dörrar till föreningens garage
2018 Installation av IMD gemensam el
2018 Ny ledbelysning
2020 Målning av garage och staket

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Enligt styrelsen sker underhåll löpande och det finns inga stora renoveringar planerade framöver.
Nyligen har man undersökt möjlighet att dra el till parkeringen för installation av laddstolpar, men då intresset har varit lågt i föreningen har man beslutat att inte bekosta någon sådan.

BREDBAND OCH KABEL TV: Fiber finns indraget i fastigheten och ett grundutbud av tv-kanaler samt bredband med en hastighet på 250/50 Mbit levereras via Tele2 och ingår i månadsavgiften.

PARKERING/GARAGE: Föreningen har 20 st. garageplatser, 19 carportar och 8 p-platser. Separat kösystem. I dagsläget kostar en garageplats 550:-/mån, en carportplats ca. 450:-/mån och en parkeringsplats 250:-/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Gemensam förvaring för cyklar samt barnvagnsrum finns tillgängligt för medlemmarna i föreningen.

Alla bilder

Område

Orten Arlöv ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Arlöv. Dessutom är det gångavstånd till Sockerbitstorget som är Arlöv centrum och här finns jourbutik, bibliotek, restauranger, frisör mm. Gångavstånd är det också till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping och på Burlövsbadet finns förutom badet även ett omtyckt gym. För den som tycker om strandliv på somrarna är det heller inte långt till Lomma och den vackra stranden där.

4-spår, projekt "Flackarp-Arlöv", som har pågått i många år är nu i princip helt klart och numera stannar även Örestundståget för av-/påstigning på Burlövs tågstation som är belägen vid köpcentret Burlöv Center. 

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss

Med reservation för avvikelser

Alt planskiss

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 7 686 kr
Ingår i avgift värme, vatten, grundutbud kabel-tv, bredband samt bostadsrättstillägg
Adress Tågvirkesgatan 4
Kommun Burlöv
Område Arlöv
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 101.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 3/6
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong. ca 12 kvm.
Byggår 2007
Förening Brf Strandängen 2
Bostadsrättens nettoskuldsättning 979 091 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2,96142
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd, ca 10-12 kvm. Här finns 2 extra garderober.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber finns! Grundutbud av tv-kanaler samt bredband levereras via comhem/Tele2 och ingår i månadsavgiften.
Driftskostnad 4 525 kr/år varav:
El: 4 525 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 122 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!