Kävlinge - Löddeköpinge - Nära Centrum

Prästvägen 30

Visa på karta

Ljus - trivsam - fina solnedgångar!

Gemytlig lägenhet om 55m² på första våningen med inglasad balkong och liten uteplats. Lägenheten har en ljus, öppen och trivsam planlösning med kök, matplats och vardagsrum om 33m². Sovrum med stor garderob bakom skjutdörrar och utgång till balkong. Balkongen om 9m² nås även från vardagsrummet och är inglasad med fritt läge mot väster. Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin samt torktumlare. Det är ett 55+ boende där man måste vara fyllda 55år för att få köpa. Förråd tillhör. P-plats eller carport finns att hyra. Samlingslokal och övernattningslägenhet finns att hyra i föreningen. Centralt läge i Löddeköpinge. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 2 200 000 kr
Månadsavg. 5 187 kr
Rum 2
Boarea 55 Kvm
Våning 1
Balkong Inglasad balkong med uteplats i västerläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2012
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

På centralt läge i Löddeköpinge hittar vi Bonums BRF Lödde Park med trivsamma 55+ boenden.
Lägenheten ligger på första våningen med både inglasad balkong och uteplats med fri utsikt åt väster.

Föreningen består av två hus och mellan dem samt runt om finns fina ytor för för umgänge. Sittplats under tak, bänkar vid vattenspel och frodiga rabatter. Cykelparkering under tak. Sophus med liten verkstad på gaveln.

Lugnt område med närhet till gröna ytor och en kort bit ifrån ligger Lödde Centrum där bl.a ICA, café, frisör, bibliotek och små butiker finns. Vårdcentralen ligger även den inom kort promenadavstånd.

Alla bilder

Kök

Ett ljust och öppet u-kök med bra arbetsytor och bra förvaring i skåp. Inredning med vita luckor, grå laminatbänkskiva och vitt kakel.

Öppen del mot vardagsrum ger en luftig känsla. Den halva väggen gör att man har kontakt med sina gäster men disk och annat stök på diskbänken behöver inte synas.

Utrustning:
- Ugn i arbetshöjd Electrolux 2012
- Diskmaskin, integrerad Electrolux 2012
- Halv kyl och frys, Electrolux 2012
- Häll induction Electrolux 2012 samt fläkt (Franke) ovanför
- Inbyggd mikro i skåp Electrolux 2012

Alla bilder

Matplats

I anslutning till köket finns plats för matbord. 

Det finns lätt plats för 4-6 personer.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och ombonat vardagsrum med plats för soffa, fåtölj, skåp och tv. Vitmålade väggar och parkett. Dörr ut till inglasad balkong.

Alla bilder

Balkong

Underbar balkong i västerläge som under vår, sommar och tidig höst känns som ett extra rum. Här sitter man gärna och följer solnedgången som vissa kvällar är extra vacker och färgrik. Plats för sittgrupp.

Inglasad balkong om 9m² med skjutbara fönsterpartier.

Alla bilder

Uteplats

Den egna uteplatsen, med plattbeläggning och rabatt med perenna växter är omgärdad av en häck och känns väldigt privat. Utanför frodas föreningens rabatter med ett flertal perenna växter samt en del träd och buskar som ger fin grönska.

Alla bilder

Sovrum

Sovrum om 12m² med parkett och vitmålade väggar. Rymlig garderob med skjutdörrar. Dörr ut till inglasad balkong.

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum om 7m² med klinker i antracitgrå och vit kakel.
Dusch med glasdörrar, vägghängd WC och handfat med vita lådor under. Spegel ovanför. Handdukstork-el. Spotlight i tak. Golvvärme-el.

Alla bilder

Badrum / Tvättstuga

Tvättmaskin och torktumlare - Electrolux 2012. Bänkskiva med plats att hantera tvätt och skåp för förvaring av tvättmedel och handdukar ovanför.

(Det finns en gemensam tvättstuga på entréplan i andra byggnaden med en tvättmaskin, torkskåp och en mangel. Får endast användas till grovtvätt.)

Alla bilder

Entré

Trapphallen är ljus och fin med stort fönster med vy ut mot gången in till huset, parkering, cykelställ och sophus med grönt tak.

Vi stiger in i entrén och möts av antracitgrå klinker på golvet och vitmålade väggar. Plats att hänga kläder samt garderob att gömma ytterkläder och skor. En bit fram finns ett städskåp.

 

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Bonum Lödde Park bildades redan under 2006 men den ekonomiska planen antogs 2012 då husen byggdes. Föreningen äger fastigheten Löddeköpinge 12:106. På fastigheten finns två byggnader med totalt 29 lägenheter uppförda. Nya stadgar registrerade 2018.

Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättshavarna medans bostadsrättstillägget ingår i föreningens hemförsäkring.

I föreningen finns en övernattningslägenhet med en våningssäng och en bäddsoffa. Badrum. Kostnad 200kr/natt och max en vecka i streck och det måste vara gäst(er) till boende i föreningen.
Det finns även en gemensamhetslokal som går att hyra om man vill ställa till med kalas. 250kr/gång. Pentry och toalett finns.

På gården finns ett miljöhus för sopsortering. Här sorteras papp, plast, glas, hushållssopor, batteri och glödlampor. Det finns även en liten verkstad om man behöver snickra till något.

Behöver man parkeringsplats så finns det båda öppna och under carport att hyra. (150-350kr/mån) I dagsläget finns inte möjlighet till elbilsladdare.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1433kr  och en pantförskrivningsavgift om 573kr som båda betalas av köparen.

Föreningen höjde avgiften 2023 med 25% men ingen avgiftshöjning 2024. Beslut för avgift och taxa för el, kall- och varmvatten inför 2025 tas under budgetmöte i oktober/november. Under 2023 utfördes byte av porttelefonsystemet. Inför 2025 ska ny OVK utföras. Nytt bredbandsavtal med högre hastighet 250/250 men ingen kostnadshöjning. (IP telefoni håller på avvecklas).

För att förvärva lägenheten ska man ha fyllt 55 år. Om äkta makar förvärvar lägenheten gemensamt räcker det att en har fyllt 55 år. (Med makar jämställs sambor enligt sambolagen och registrerade partners.)

Alla bilder

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2012. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid visning och eventuell budgivning:

- Förråd finns i andra byggnadens källare.
- Uppvärmning via vattenburna element ingår i avgiften. Uppvärmning badrum -golvvärme el, bekostas av bostadsrättshavaren.
- Inglasningen av balkongen ansvarar bostadsrättsinnehavaren för.

Alla bilder

Område

Prästvägen ligger centralt i Löddeköpinge i ett trivsamt område med blandad bebyggelse. Här finns både bostadsrätter, hyreshus och villor. Husen har lite olika karaktär men alla smälter fint in, både gamla som nya hus. Det fina läget gör det lätt att nå, Lödde Centrum, vårdcentral, tandläkare, aktiviteter och andra affärer.

Löddeköpinge har nära till hav och natur. I området finns ett flertal trevliga strövområden, dels Lödde Sandskog och en bit bort finns Järavallens strövområde De lockar till friluftsliv året runt. Löddeköpinge har gott om fritidsaktiviteter så som t. ex. fotboll, golf, ridning, paddling, paddel och bowling.
Löddeköpinge är mycket barnvänligt med gott om gång- och cykelvägar genom byn.

Bussar mot Malmö, Lund, Kävlinge samt Landskrona. Busshållsplats nås efter ca 500m.
Med bil via E6:an ca 20 min till Helsingborg, 15 min till Malmö och 10 min till Lund.

Löddeköpinge erbjuder två olika centrum.
Dels Lödde Centrum mitt i byn där det finns bl. a. ICA, café, frisörer, tandläkare, mäklare och bibliotek.
Förutom det finns Center Syds handelsplats med all tänkbar service man kan behöva på bekvämt avstånd.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 200 000 kr
Månadsavg. 5 187 kr
Ingår i avgift värme, sopsortering och bostadsrättstillägg
Adress Prästvägen 30
Kommun Kävlinge
Område Löddeköpinge - Nära Centrum
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 55 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Balkong Inglasad balkong med uteplats i västerläge
Byggår 2012
Förening BONUMS BRF LÖDDE PARK
Bostadsrättens nettoskuldsättning 407 734 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.56848
Pantsatt Ja
Förråd Finns källareförråd i andra huset på Prästvägen 28.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk FTX
Uppvärmning Centralanläggning med naturgas
Fönster 3-glas
TV/Internet Via fiber Telia (obligatorisk kostnad)
Driftskostnad 8 232 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Vatten/Avlopp: 2 400 kr
Övrigt: 2 832 kr
Total driftskostnad för 2023: ca 8232kr. I driftskostnaden ingår hushållsel där föreningen debiterar 2,30kr/kWh, kallvatten 17kr/m³ och varmvatten 165kr/m³ som betalas till föreningen varje månad för faktisk förbrukning med eftersläpning av 3 månader samt Kabel-Tv och bredband 236kr/mån. (Kostnad för hemförsäkring tillkommer.)
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 96 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!