Svedala - Bara

Byastensvägen 1K

Visa på karta

Nyproducerat 2021 - Kvalitativa materialval - Öppen social planlösning

Stilrent och modernt bostadsrättsradhus om hela 119 m², fördelat över 5 rum och kök i två plan, med stora fönsterpartier och härlig rymd. Huset är uppfört 2021 och erbjuder ett bekvämt boende med garantier kvar och minimalt med underhåll, mer tid till familjen helt enkelt. Trädgården är smart planerat för att kunna njuta av solen hela dagen med generöst trädäck på baksidan och stenlagd framsida med uppställningsplats för 2 bilar i bredd. Ljust och generöst tilltaget vardagsrum med läckra fönsterpartier och utgång till trädgården. Vardagsrum och kök har en inbjudande och delvis öppen planlösning vilket ger härliga sociala ytor i entréplanet. Hemmets privata del är på ovanvåningen med utrymme till 3 sovrum och allrum/hemmakontor eller 4 sovrum om behovet finns. Snygga, påkostade och helkaklade badrum på vartdera våningsplan, där det i bottenplan är kombinerat med tvättstuga. När ni vill få lite miljöombyte finns lekplatser och vackra promenadstråk runt knuten tillsammans samt Torups rekrationsområde på cykelavstånd.

I korthet

Utgångspris 3 695 000 kr
Månadsavg. 6 100 kr
Rum 5
Boarea 119 Kvm
Våning 1 & 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Terrass
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Byggår 2021
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkomna till Byastensvägen 1K - Inbjudande radhus i två med tilltalande planlösning samt privat trädgård och uteplats.

Alla bilder

Kök

Köket och matplatsen öppnar upp och tar vid direkt efter entrén. Tilltalande matplats mot entrésidan och det välkomnande ljusa burspråket. Öppet och funktionellt parallell kök med skåpsluckor i grått (HTH). Avställningsyta på bänkskiva i komposit kompletteras av stänkskydd i kakel. Gott om förvaringsmöjligheter i köksskåpen. Spotlights i tak och under överskåp. Utmärkt maskinpark enligt följande: Kylskåp och frysskåp från Siemens Black Steel. Inbyggnadsugn, mikrovågsugn samt diskmaskin från Siemens Black Steel. Spishäll (induktionshäll) och spisfläkt från Siemens. 

Alla bilder

Matplats

Vid kökets fönster mot framsidan av huset hittar vi en perfekt plats till familjens matplats. Önskas ytterligare matplats kan detta rymmas i vardagsrummet.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet tar vid där köket slutar. Öppna, sociala ytor med stora fönster och dubbeldörrar ut till altanen. En stor härlig yta som kan möbleras på olika sätt. Här finns en naturlig plats för soffan och TV:n men kanske också för en arbetshörna, bibliotek eller en extra matplats. Ljusa släta väggar harmoniserar med det vitpigmenterade eklamellgolvet från Kährs. Via dubbeldörrarna ut mot baksidan nås trädgården med sin uteplats.

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

Baksidans trädgård är belägen i optimalt söderläge, sol från morgon till kväll. Trädäcket, som rymmer både matplats och rejält utemöblemang som exempelvis soffhörna eller solstolar, bjuder in till många trevliga sommardagar och grillkvällar. Gräsyta finns tillgänglig för den obligatoriska studsmattan. Bostadens fristående förråd är också beläget i trädgården.

Alla bilder

Entréhall

Innanför ytterdörren nås vi av en mycket generöst tilltagen entréhall med praktiskt klinkergolv och släta vita väggar. Här får ni plats med både barnvagn, barn och matkassar - vardagslyx. Till förvaring finns en stor skjutdörrsgarderob med spegelglas (Elfa skjutdörrspartier) som rymmer det mesta.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Intill entrén finns en verkligen genomtänkt och tilltalande badrumsmiljö som fungerar som kombinerat badrum och tvättstuga. Helkaklad interiör som erbjuder duschhörna bakom infällbara duschväggar i glas. Vidare finns i utrustningsväg handdukstork, vit kommod under tvättstället samt spegelskåp med belysning och wc. Tvättavdelningen är fullutrustad med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan, samt väggskåp till ytterligare förvaring. Vask finns naturligtvis också att tillgå när den värsta smutsen behöver åtgärdas. I tvättstugan finner också hjärtat i husets uppvärmningssystem, frånluftsvärmepumpen från Nibe.

Alla bilder

Ovanvåning

Via trappa med integrerat trappförråd nås ovanvåningen. Vi möts av en övre hall som mynnar ut i ett trivsamt allrum, tre sovrum och ett exklusivt utrustat badrum. Precis som i entréplanet är väggarna släta och som golv vilar Kährs vita mattlackade eklamell.

Alla bilder

Allrum

Perfekt yta att placera ytterligare en soffa och TV på eller använda som lekrum till barnen. Har ni behov av ett fjärde sovrum kan ni också enkelt skapa det här med bara en ny vägg. Stort fönsterparti skapar ett fint ljusöde och erbujder utsikt över trädgården och omgivningarna.

Alla bilder

Master bedroom

 Master bedroom är generöst tilltaget till ytan så att dubbelsängen enkelt ryms och även kanske en fåtölj till lite kvällsläsning innan läggdags. Om den generöst tilltagna klädkammaren ej räcker till finns plats för fristående garderober om så önskas. Stort fönster mot framsidan i svalt norrläge ger bra med dagsljus. Väggarna är släta vita och på golvet vilar Kährs ljusa mattlackade eklamell.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 ligger vägg i vägg med Master bedroom och har också ett generöst tilltagen fönster i norr vilket garanterar ett bra ljusinsläpp. Rummet är till ytan nästan lika stort som Master bedroom och fungerar därmed lika bra till föräldrar som till barn. Väggarna är släta och målade i en blå nyans, på golvet vilar Kährs vita mattlackade eklamell.

Alla bilder

Sovrum 3

Ovanvåningens tredje sovrum är beläget på motsatt sida från Master bedroom och sovrum 2, med fönster mot trädgårdssidan i söder. Även detta rum är bra tilltaget till ytan och fungerar lika bra som barnrum, kontor eller sovrum till föräldrarna. Genomgående för bostadens alla rum är de släta väggarna, parkettgolven och fönsterbänkarna i massiv sten, som således också då återfinns i detta tilltalande sovrum.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Bostadens andra badrum finns centralt placerat på ovanvåningen och är ett helkaklat badrum med komfortvärme mot golv. Fullutrustat med ovalt fristående badkar, wc, handdukstork, tvättställ med kommod samt väggmonterat spegelskåp med belysning. Infällda spotlights i taket ger behaglig belysning.

Alla bilder

Övrigt

Bostaden har energiklass B vilket ger möjlighet att få grönt bolån med lägre ränta från de flesta av bankerna.

Varje bostadsrättshavare: - bör teckna egen hemförsäkring. - ansvarar för skötsel och underhåll av värme- ventilation- och varmvattenproducerande anläggning samt framtida utbyte. - ansvarar för skötsel och underhåll av tomtmark i anslutning till bostaden. - har eget abonnemang gällande förbrukning av värme och hushållsel. - har eget abonnemang avseende data, tele och tv - föreningen tecknar abonnemang för vatten/avlopp där preliminär avgift debiteras varje månad och avräkning sker i efterhand efter förbrukning. För ytterligare information hänvisas till föreningens ekonomiska plan samt stadgar.

Marken på fram- och baksida tillhörande bostaden är upplåten med bostadsrätt.

Fiber, tele och tv har föreningen tecknat med Bara Fiber samfällighet. Obligatorisk avgift på 250 kr/mån tillkommer på månadsavgiften för detta. Då ingår det Fiber 1000/1000, telefoni samt ett paket med tv-kanaler.

På framsidan av huset finns uppställningsplats till två bilar bredvid varandra, elbilsladdare är installerad. Gemensam parkering för föreningen finns också att nyttja. Fristående förråd i trädgården.

Alla bilder

Förening

Brf Soläng i Bara har lämnat följande information om föreningen. Vi ber den slutgiltige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant från föreningen.

Brf Soläng i Bara är en äkta bostadsrättsförening på Byastensvägen i Bara och består av 10 st bostadsrättsradhus. Föreningen förvärvade fastigheten 2021 (friköpt). SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet (1433 kr 2024) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (573 kr 2024) debiteras köparen.

AVGIFT
I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägget. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 250 kr per månad för TV/Internet via Bara Fiber samt ett obligatoriskt tillägg om 350 kr per månad för vatten. Kostnaden för vatten korrigeras årsvis mot faktisk förbrukning. Senast avgiften höjdes var 2024-05-01 då den höjdes med 10,87%. Troligtvis behöver avgiften höjas till årsskiftet men föreningen har inte påbörjat budgeten för nästa år än så inga beslut är tagna i dagsläget (240916).

TV & INTERNET
Tv, från Telenor, och bredband, 1000/1000 mbit/s från Ownit, finns via Bara Fiber. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/månad.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2023 och sträcker sig till 2052.
2022 installerades laddboxar, en till varje radhus.

PARKERING
Varje radhus har parkering med laddbox på en egen uppfart. Föreningen har dessutom 8 st gästparkeringar, varav en är handikappsplats.

TRÄDGÅRD
Till varje radhus hör en uppfart med parkeringsplats, trädgård och ett isolerat förråd . Dessa är upplåtna tillsammans med bostadsrätten och bostadsinnehavaren ansvara för skötsel och underhålla av trädgård, uteplats och övrig markyta inom den egna tomten.

ÖVRIGT
Varje bostad har en egen värmepump, vilken bostadsinnehavaren ansvarar för.

 

Alla bilder

Område

Bara är en fridfull och trivsam by, vackert belägen bland de skånska fälten men med alla vardagliga bekvämligheter inom gångavstånd och dessutom på bra pendlingsläge för den som jobbar i till exempel Malmö eller Lund.
Ett samhälle på väg starkt framåt, centrum växer och målet är att skapa ett innehållsrikt och levande centrum med många mötesplatser. Flera nya bostäder har tillkommit, ännu fler planeras och här finns bland annat ICA Nära, folktandvården, vårdcentral, bibliotek, frisersalonger, friluftsbad, en fotbollsplan samt pizzeria. På plats finns sedan några år sen är även en av Europas mest moderna golfanläggningar (PGA of National Sweden) med hotell, spa, konferens, restaurang och lodge. En ny och modern "multihall" finns också här som innehåller lounge, reception och lokaler för många olika verksamheter som idrott, gym, biljard, tv-spel, schack med både en stor hall på 1000 kvm och mindre rum för klubbar och föreningar. I dagsläget finns två grundskolor: Spångholmsskolan och Baraskolan samt flera förskolor.
Sommartid finns ett fritidsbad i Bara samt i populära Pude sjö nära Hyby kyrka. På promenadavstånd hittas bokskogen i Torup som är ett unikt rekreationsområde, inte långt från stadens myller, där du kan uppleva kultur och natur på samma gång. Här finns motionsspår, promenadstigar och ridslingor. För de yngsta finns en populär skogslekplats. Torups slott har även en historia som kan föras tillbaka till 1300-tale och det finns en vacker slottsträdgård som även är öppen för allmänheten. Täta bussförbindelser med Malmö via regionbusslinje 150 och med bil tar du dig på ca 15 minuter till Öresundsbron och därmed Danmark och Köpenhamn! Mer finns att läsa på t ex. baraportalen på Facebook samt på www.baraborna.se

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 695 000 kr
Månadsavg. 6 100 kr
Ingår i avgift Bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 275 kr/mån tillkommer för TV/bredband och 375 kr/mån för vatten.
Adress Byastensvägen 1K
Kommun Svedala
Område Bara
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Rum 5
Boarea 119 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 & 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Terrass
Byggår 2021
Förening Brf Soläng i Bara
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 490 082 kr
Kommentar nettoskuldsättning 12 522 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 9.71301
Förråd Fristående förråd i trädgården
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Puts
Tak Plåt
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk med frånluftsåtervinning
Uppvärmning Frånluftsvärmepump, golvvärme i entréplanet och radiatorer på ovanvåningen
Vatten/Avlopp Kommunalt VA
Fönster 3-glas
TV/Internet Bara Fiber, obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån.
Driftskostnad 15 010 kr/år varav:
El: 10 810 kr
Vatten/Avlopp: 4 200 kr
I kostnaden för el ingår uppvärmning, hushållsel och varmvatten som innehavaren betalar utöver månadsavgiften. Total årsförbrukning av el 5405 kWh. Kostnaden för el är framräknad med en schablonkostnad på 2 kr/kWh. Obligatoriskt tillägg från föreningen på 350 kr/mån för VA.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 62 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.