Snart till salu


Malmö - Klagshamn

Badvägen 16

Visa på karta

Stor inglasad balkong i soligt söderläge - Luftig och öppen planlösning - Hiss från markplan

Fridfullt belägen i idylliska och natursköna Klagshamn med det vackra kalkbrottet precis utanför dörren ligger en ljus och rymlig tvårumslägenhet. Välplanerade ytor med luftigt öppen planlösning mellan vardagsrum och kök samt en stor inglasad balkong i soligt söderläge där man mer än gärna spenderar sina lediga dagar. Praktiskt arbetskök med gott om skåpsutrymme och fina arbetsytor samt stort sovrum med väl tilltagen garderob som tillsammans med en klädkammare ger generösa förvaringsmöjligheter. Det helkaklade badrummet är i bra storlek och har dessutom egen tvättutrustning för bekvämlighet i vardagen. Trevlig och stabil bostadsrättsförening med både garage i källaren, hiss från markplan som även går ända ner till garaget och dessutom gemensam festlokal samt bastu. Här bor du i en lugn och grönskande miljö med närhet till både bad, natur och allt du behöver för en bekväm vardag. Klagshamn är känt för sitt läge - 10 minuters cykelavstånd till stranden, ett stenkast från naturreservat och strandängarna samt ett hundratal meter till kalkbrottets nybyggda badplats med hopptorn och ändå granne med Malmö, Tygelsjö och Bunkeflo. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 5 232 kr
Rum 2
Boarea 65 Kvm
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Inglasad söderbalkong mot innergården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2007
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Badvägen 16 - perfekt placerad på andra våningen och genomgående i huset med utsikt både mot kalkbrotten och den gröna innergården.

Alla bilder

Söderbalkong

Stor inglasad balkong i perfekt söderläge! Utgång hit från lägenhetens vardagsrum med stora glaspartier och fri utsikt över gården på husets baksida. Generöst tilltagen storlek som ger plats för både loungehörna och en liten matplats om så skulle önskas och med trätrall på golvet är skönt för bara sommarfötter. Fönsterpartierna öppnas upp under de varma sommardagarna och skjuts för igen när kvällarna blir kyliga. Inglasningen förlänger utesäsongen och gör detta till ett extra rum under stora delar av året. En given favoritplats under lediga dagar och kvällar!

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med utgång till balkongen samt härligt ljusinsläpp genom stort fönsterparti som vetter mot husets baksida och innergård. Under sommarhalvåret låter man gärna dörren stå öppen så att balkongen blir en del av sällskapsytorna. Öppen planlösning mot köket och stora ytor som gör att här enkelt ryms både soffgrupp och matsalsmöblemang. Vackert parkettgolv i original och ljusa väggar.

Alla bilder

Kök

Köksinredningen i björk från Ballingslöv är planerad i u-form vilket innebär både fina arbetsytor och gott om skåpsutrymme. Bänkskiva i sobert grått med vitt kakel ovanför som stänkskydd och fönster mot loftgången med kalkbrottet där utanför. Fullt utrustat med kyl/frys, spishäll med tillhörande spisfläkt, diskmaskin samt inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd. Samtliga köksmaskiner kommer från Electrolux. Parkettgolvet följer oss obrutet hit in från vardagsrummet, vilket tillsammans med de vita väggarna ger en behagligt enhetlig känsla.

Alla bilder

Mäklaren från Klagshamn

Sedan många år tillbaka bor jag med min familj här i Klagshamn och kan vid det här laget byn på mina fem fingrar. Jag har genom åren hjälpt många familjer att hitta sitt nästa hem här, både när det gäller villor och bostadsrätter. Om det är något du undrar över, eller om du själv går i säljtankar så tveka inte att kontakta mig på 0708-760180 eller via e-mail på christoffer.carlstrom@bulowlind.se.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet, som nås från vardagsrummet, har ett stort fönster mot den inglasade balkongen och gården utanför. Här finns om plats för både dubbelsängen och övrigt möblering - till exempel favoritfåtöljen att krypa upp i med en god bok eller varför inte ett mindre skrivbord och hemarbetsplats? Längs hela kortsidan löper en garderobsvägg med praktiska skjutdörrar - goda förvaringsutrymme! Den inglasade balkongen skärmar av och hindrar både insyn samt störande ljud utifrån - ett mycket tyst och vilsamt sovrum där man sover gott. Parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Badrum

Fint helkaklat badrum med vita väggar, fondvägg i mustigt brunt och klinkergolv i en crémefärgad nyans som passar fint till väggarna. Duschplats i hörnan som även har golvyta nog för att kunna erbjuda utrymme för ett badkar om någon hellre önskar ett sådant. I en alkov står egen tvättmaskin och torktumlare som förenklar vardagen och livet lite extra. Wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. Ett högt sittande fönster med frostad ruta släpper in dagsljuset utan att ge insyn.

Alla bilder

Hall

Ljus och välkomnande hall där ytterdörr med överljus välkomnar in från loftgången. Plats för ytterkläder och skor direkt till vänster om entrédörren och blick rakt in mot vardagsrummet och balkongen. Parkettgolv, vita väggar och ingång till en praktisk klädkammare med gott om plats för förvaring.

Alla bilder

Klädkammare

Mellan badrummet och sovrummet finns en rymlig klädkammare med plats för allt och lite till.

Alla bilder

Övrigt

På månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 255 kr/mån för bredband och tv.

Föreningen upphandlar gemensam el vilket ger en lägre månadskostnad. Elen kommer via månadsavin med viss eftersläpning. Nuvarande ägare har haft en ungefärlig kostnad för elen på ca 350 kr/mån. Denna el köps dessutom direkt från föreningen tack var de effektiva solpanelerna som installerades 2019.

Tillsammans med grannföreningen ingår Brf kalkbrottet i en samfälligheten Lokomobilen. Via samfälligheten erbjuds bl.a.  gemensamhetshus med festlokal som våra medlemmar kan hyra för privata fester. I samma hus finns även en bastu. Vänligen läs mer på Lokomobilens hemsida http://www.lokomobilen.se

Alla bilder

Förening

Brf Kalkbrottet har lämnat följande uppgifter om föreningen och dess fastigheter. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Kalkbrottet är en äkta förening som bildades 2006 och byggnaderna uppfördes samma år. Föreningen består av 48 lägenheter med gemensamt underjordiskt garage i tre hus belägna på adresserna Badvägen 12, 14 och 16 i Klagshamn. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1433 kr 2024) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (573 kr 2024). Föreningen äger själva marken, vilket innebär att ekonomin inte kan komma att påverkas av eventuell höjning av tomträttsavgäld.

EKONOMI
Föreningen jobbar nu (241015) med budgeten för 2025 och kan i nuläget inte ge några säkra besked gällande avgiftshöjning men rimligt att tro att det blir en liten höjning. Senast månadsavgiften höjdes var till årsskiftet 2024 då den höjdes med 15%. 2023-01-01 höjdes avgiften med 10 % på grund av ökade kostnader för el och uppvärmning. I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el - aktuell förbrukning debiteras kvartalsvis på avgiftsavin.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2012 Filterbyte
2015 OVK
2018 Gemensam el installerades.
2018-2019 Injustering värmesystemet och installation av solpaneler
2019 Målningsarbeten samt underhållsspolning. Solpaneler installerades - vilket är både miljövänligt och bra för föreningens ekonomi. Se föreningens hemsida för ytterligare uppgifter och produktionen.
2020-2021 Målningsarbeten
2021 Installationer, ventilation, värme samt OVK.
2022 Gaspannor installerades samt renoverades pergolor och plank. Batterier kopplade till solpanelerna installerades.
2023 Underhållsarbete på pannorna.
2024 Fasadrengöring.

Föreningen följer en underhållsplan och pengar avsätts årligen till underhållsfonden. Då föreningens byggnader är relativt nya så är det inga stora reparationer som behövs. Regelbundet utförs översyn av föreningens byggnader och fel som hittas förs in i underhållsplanen. Detta ligger sedan till grund för föreningens budgetplanering.

TV & INTERNET
Fiberoptik finns till husen, vilket innebär att det finns bredbandsuttag i alla rum, i vilka telefoni, TV och bredband levereras. Föreningen har ett avtal med Telia som levererar ett grundutbud på detta. Kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avgiftsavin.

TVÄTT
Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

PARKERING
Föreningen har 55 st garageplatser samt 4 MC-platser. En garageplats kostar 500 kr/månad att hyra och hyran för en MC-plats är 300 kr/månad. I garaget finns även tre laddplatser för dem som har el/hybridbil - information om hur dessa nyttjas finns på föreningens hemsida. I anslutning till gemensamhetshuset finns en gästparkering. Här får man stå i fyra timmar med P-skiva mellan 8-18.

GEMENSAMT
Genom en samfällighet, Kvarteret Lokomobilen, tillsammans med Brf Stationsparken finns ett gemensamhetshus med adress Badvägen 24. I gemensamhetshuset finns en fest/möteslokal utrustad med porslin, möbler och serveringsutrustning för ca 40 gäster samt tillgång till både internet och ett bekvämt vilorum. Dessutom finns här bastu, kontor, soprum samt fastighetsförråd. Särskilda regler ges ut för nyttjande av gemensamhetshuset. Mer information om Kvarteret Lokomobilen hittar du på lokomobilen.se. Utanför gemensamhetshuset finns två grillplatser. Föreningen har en avskild och trivsam innergård med en öppen gräsmatta, en gruslagd plan för ett parti boccia samt en mindre lekplats med sandlåda samt klätterställning.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Alla marklägenheter har dessutom ett redskapsförråd på tomten. Marklägenheternas uteplatser ingår i bostadsrätten. Gemensamma utrymmen för cyklar finns i garaget.

HEMSIDA
Läs gärna mer om föreningen på deras mycket informativa och väl uppdaterade hemsida: https://www.brfkalkbrottet.se/

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med förskolor och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets början där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. På Möllevägen hittar vi vår bonde med gårdsförsäljning av grönsaker m.m. Vidare finner ni frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida anlades det under 2019 en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan finns en helt nyanlagd badbrygga med hopptorn - invigt till badsäsongen 2023.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 5 232 kr
Ingår i avgift Värme, vatten och bostadsrättstillägg. För bredband och tv tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 255 kr/mån.
Adress Badvägen 16
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 65 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Inglasad söderbalkong mot innergården
Byggår 2007
Förening Brf Kalkbrottet
Bostadsrättens nettoskuldsättning 519 860 kr
Kommentar nettoskuldsättning 7 998 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.49099
Pantsatt Ja
Förråd Vindsförråd
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Biogas
Fönster 3-glas
TV/Internet För bredband och tv tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 255 kr/mån.
Energiprestanda 72 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!