Malmö - Husie - Kvarnby

Västra Stationsgatan 50

Visa på karta

Mycket fint - Lummigt söderläge - Barnvänlig idyll

Mycket fint bostadsrättsradhus på ypperligt och familjevänligt läge, omgärdat av härlig grönska. Här finns ett fint kök som renoverats 2018, två mycket snygga och helkaklade badrum från 2017 samt renoverad tvättstuga från 2019 med nya maskiner sedan 2023. Ett ljust och trivsamt vardagsrum har utgång till det stora trädäcket i söderläge och på ovanvåningen finns tre bra sovrum. Två skyddade uteplatser på husets fram- och baksida där man bara vill koppla av. Ett bekvämt bostadsrättsboende med alla fördelar man får i ett hus men utan den stora arbetsbördan. Carport samt förråd både på fram- och baksida. Barnvänlig idyll på lugn återvändsgata nära den populära Bäckagårdsskolan, flera grönområden, lekplatser och kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 8 572 kr
Rum 4
Boarea 97 Kvm
Våning 1
Hiss Nej
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1986
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
  • Söndag 22 september 13:15 - 13:45
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Västra Stationsgatan 50 - Ett välplanerat och lättskött boende i fint skick!

Alla bilder

Baksida

På härligt söderläge finns en lättskött trädgård bestående av ett stort trädäck som ramas in av en underbar grönska. Här ryms både loungemöblemang, matmöblemang och mer därtill. Med andra ord en perfekt trädgård för större bjudningar med massor av vänner och utan behov av gräsklippare!

Alla bilder

Framsida

På framsidan finns ett stort förråd samt en praktisk carport där bilen står skyddad från väder och vind. Från carporten tar man sig enkelt till entrén via en stenlagd gång omgiven av singel. Ett mindre trädäck bildar en perfekt plats för studsmattan, eller varför inte ett mindre cafémöblemang där man kan avnjuta en kopp kaffe. 

Alla bilder

Kök

Snyggt kök som renoverats 2018 med vita luckor i klassiskt vitt. Utrustat med rostfri kyl och frys med franska dörrar och ismaskin -16, rostfri ugn -16, spishäll -16, integrerad diskmaskin -23 och fläkt. Parkettgolv och väggar i vitt. Rymlig och inbjudande matplats med hörnfönster mot den lugna framsidan.

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt och ljust vardagsrum med stora fönsterpartier som skänker härligt ljus. Här finns även utgång till trädgården i soligt söderläge - under sommarhalvåret blir detta en förlängning av sällskapsytorna där man mer än gärna spenderar lediga dagar. Vita väggar och parkettgolv.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Badrum - nedre plan

Mycket fint och stilrent badrum från 2017 med helkaklade väggar i vitt som kontrasterar snyggt mot den gråa klinkern på golvet. Badkar, wc, värmande handdukstork,  handfat med kommod och spegelskåp ovanför.

Alla bilder

Tvättstuga

Fint och genomtänkt planerat grovkök som renoverats 2019. Förvaringsmöjligheter i överskåp samt en stor bänkskiva för smidig hantering av tvätten. Under bänkskivan göms tvättmaskin (2023), torktumlare (2023) och tvättkorgar snyggt undan. Grå klinker på golvet, vitmålade väggar och vit kakel ovanför bänkskivan.

Alla bilder

Hall

Välkomnande och ljus hall med praktisk klinker precis vid entrén samt plats för kläder och skor. Några sten in i hallen övergår golvet till parkett som löper vidare in i både kök och vardagsrum. Här finns också den luftiga trappan som leder upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Hall - övre plan

På ovanvåningen möts man av en ljus hall där det även finns garderober som erbjuder fina förvaringsmöjligheter. Parkettgolv som flyter vidare in i sovrummen.

Alla bilder

Sovrum 1

Fint sovrum med parkettgolv , vitmålade väggar och en fondvägg i ljuvt rosa. En fin vinkel blir ett perfekt ställe för skrivbordet och tillför liv och samt inbjudande känsla till planlösningen. Två fönster som skänker ljus.

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta sovrum har vitmålade väggar med en fondvägg i behagligt beige samt parkettgolv. Fönster mot framsidan.

Alla bilder

Sovrum 3

Trevligt sovrum med två fönster mot den lummiga baksidan. Vitmålade väggar och parkettgolv. Här finns även en vägg som skärmar av så man dessutom får en walk in closet.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Även detta badrum är renoverat 2017 i samma smakfulla och stilrena materialval som det andra badrummet. Här finns dusch, wc, handfat med kommod, spegel och handdukstork.

Alla bilder

Övrigt

Tidigare ägare har gjort stora renoveringar mellan 2017 och 2019. Bland annat har köket renoverats, huset har fått två mycket snygga och helkaklade badrum, grovköket har renoverats, enhetliga parkettgolv på båda planen, vitmålade tak och väggar, renoverad trappa och byte av elcentral. Även utemiljön har gjorts om med trädäck, sten och vacker palm på framsidan. På baksidan finns ett nytt trädäck mot den härliga grönskan.

Perfekt boende för: Familjer som söker ett "husliknande boende" men som inte är intresserade att betala flera miljoner för ett sådant boende. Familjer som uppskattar bekvämligheten i att bo i en bostadsrättsförening som hjälper till med mycket som handlar om välbefinnande, service, underhåll och ekonomi. Familjer som inte önskar renovera. Familjer som har barn. Familjer som uppskattar närhet till grönområden direkt inpå knuten. Familjer som inte vill kombinera barn och tung trafik. Familjer som vill prioritera vardagslogistiken och ha nära till skola/barnomsorg. Familjer som är beroende av snabb och säker internetuppkoppling via fibernät.

Förråd på både fram och baksida.

Carport.

Larm kan övertas.

Flera lekplatser finns i närområdet.

I föreningens register är lägenheten registrerad som en 3:a men har sedan byggts om till en 4:a.

Alla bilder

Förening

Rbf Malmöhus nr 52 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 1985, består av 101 st lägenheter. Marken innehas med tomträtt där nuvarande avtal löper t o m 2025-12-31. (I dagsläget finns enligt styrelsen inga planer på att köpa loss tomten). Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift på 1 433 kr och en pantsättningsavgift på 573 kr debiteras köparen, om inget annat avtalats mellan Riksbyggen och föreningen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2024-01-01 då den höjdes med 4%. Samtidigt sänktes även värmeavgiften med 20%. I dagsläget finns inga ytterligare planerade höjningar av månadsavgiften, beslut om detta kommer att tas senare i höst.
Man har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna, vilket innebär att den boende behöver ha sin egen hemförsäkring, men inte behöver teckna även bostadsrättstillägget.
I månadsavgiften ingår vatten, bredband samt basutbud kabel-tv. Värme debiteras på samma avi som månadsavgiften.

TV & INTERNET
Föreningen har kollektivt valt fiber från Telia för digital TV, bredband 500/500Mbit och IP-telefoni, kanalpaket lagom. Detta ingår i månadsavgiften. Som nyinflyttad behöver man skaffa ett abonnemang hos Telia eller överta abonnemanget från personen som flyttar. En trådlös router från Telia finns till varje lägenhet och den tillhör föreningen.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen har en underhållsplan som följs. Planerade renoveringar innefattar sedvanligt underhåll, en förbättring av utemiljön samt filterbyte luftbehandlingssystem står listade som planerade under 2024.

Renoverat sedan tidigare är bland annat:
2008 - Målning av fasader och ytterdörrar
2013 - Utbyte av ventilationssystem och fläktar, panncentral. Installation av fibernät från Telia
2014 - Fasadarbeten. Ventilation, filterbyte
2015-2018 - Markytor, stensättning, installationer, värme samt huskropp utvändigt
2019 - Inreglering värme och diverse målning.
2019-2021 Takbyte
2023 - Luft/vattensystem installeras som komplement till gasvärmen för att sänka driftskostnaderna gällande uppvärmning. Ny gungställning samt ombyggnad sandlåda.

PARKERING
Varje lägenhet har en egen carport och varje hushåll får tre tillstånd att använda till markerade parkeringsplatser.

GEMENSAMT
Festlokal för över ca. 60 gäster samt pentry finns att hyra av föreningen för 1000:- (3000:- för icke-medlemmar). Se föreningens hemsida för ytterligare detaljer och bilder.
Det finns även högtryckstvätt, stege, bord och stolar samt säckakärra etc. att låna via föreningen. Som medlem i föreningen har man även tillgång till ett stort grönområde, tennisbana, lekplats för barnen, promenadstigar och stora gräsytor.

ÖVRIGT
Till varje bostadsrätt hör två uteplatser, en på framsidan och en på baksidan. Dessa ansvarar bostadsrättsinnehavaren själv för att sköta.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida som är väl värd ett besök; http://www.kvarnbystation.se/

Alla bilder

Område

Barnvänlig idyll med massor av kompisar och kort promenadavstånd till både den populära Bäckagårdsskolan (F-9) samt Toftanässkolan (F-9). Det finns dessutom flera bra förskolor i Husie som nås enkelt och utan att behöva ta sig allt för långt. Man promenerar snabbt till Gyllins trädgårds vackra skogsmiljö där det finns fina klätterträd och lekplats.
Bra cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen samt bra kommunikationer. På bara 2 minuter är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen bara någon minuts promenad bort. Ca 800 meter till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar där man även kan stanna till på Kvarnby Byakrog. Nära till Toftanäs och dess affärer, såsom t. ex. välsorterade Ica Maxi, ÖB, Dollarstore, frisör och moderna gym. Citygross på Stora Bernstorp ligger också i närheten. Man promenerar också till både natursköna Husie Mosse och något längre bort Bulltofta rekreationsområde. Kort och gott är Kvarnby ett område för dig som gillar att bo lugnt och tryggt med naturen inpå knuten. Välkommen du också!

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning - bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planritning - ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 8 572 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet och Bostadsrättstillägg. OBS! Obligatorisk värmeavgift på 1 867:-/mån är medräknad i månadsavgiften.
Adress Västra Stationsgatan 50
Kommun Malmö
Område Husie - Kvarnby
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 97 Kvm (Föreningens information)
Lägenheten är registrerad som en 3:a i föreningens register.
Våning 1
Hiss Nej
Byggår 1986
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr. 52
Bostadsrättens nettoskuldsättning 488 310 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.9965
Pantsatt Ja
Förråd Stort förråd på framsidan samt förråd på baksidan.
Byggnadssätt
TV/Internet Fiber via Telia. Ingår i månadsavgiften.
Driftskostnad 15 020 kr/år varav:
El: 10 040 kr
Renhållning: 1 980 kr
Försäkring: 3 000 kr
Sophämtning, el och hemförsäkring ingår ej i månadsavgiften. Obligatorisk värmeavgift på 1 867:-/mån är medräknad i månadsavgiften.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 138 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!