Malmö - Klagshamn

Emil Påls väg 4B

Visa på karta

Charmigt 20-talshus - Stor trädgård - Utbyggnadsmöjligheter

Ett klassiskt 20-talshus med stora delar av originalcharmen bevarad, beläget på uppvuxen tomt på en av de "gamla" gatorna i Klagshamn, med strandängarna som granne! Den generösa tomten ger goda möjlighet till en framtida utbyggnad om ni önskar större ytor. Isolerat uterum om ca 24 kvm ger ett extra vardagsrum de flesta av årets månader. Stafettpinnen är redo att lämnas över till nästa boende.

I korthet

Utgångspris 4 345 000 kr
Rum 3
Boarea 91 Kvm
Biarea 48 Kvm
Tomtarea 711 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1924
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Tisdag 22 oktober 15:00 - 15:30
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Emil Påls väg 4B - Havsnära 20-talscharm med uterum och användbart uthus på härligt uppvuxen tomt om hela 711 m²! 

Alla bilder

Trädgård

Grön och lummig trädgård där de stora ytorna ligger skyddade från de sydvästliga havsvindarna, skyddade från insyn av grönskande häckar under sommarhalvåret. Stor gräsmatta som ger utrymme till både lek, trädgårdsdrömmar, umgänge eller kanske en framtida pool? Egen brunn finns att nyttja till bevattning.

Alla bilder

Kök

Köket renoverades under 2008 med ljusa stommar som kontrasterar mot de rostfria vitvarorna och de mörka bänkskivorna i sten samt det svarta klinkergolvet med underliggande golvvärme. Bra utrymme till matplats vid fönstret mot trädgården. Köket är fullutrustat med spishäll, varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet får ett härligt ljus tack vare dubbla fönster. Parkettgolv och vitmålade väggar. Här ges utrymme till både ordentlig soffgrupp, mediamöbel eller kanske en extra matplats?

Alla bilder

Entré

Huvudentrén nås via en murad trappa och erbjuder bra med utrymme för avhängning och förvaringsmöbel. Från entrén kommer man vidare in i vardagsrummet. Huset erbjuder också en groventré vid infarten där tvättmaskinen är placerad.

Alla bilder

Uterum

Härligt uterum om ca 24 m² som nås från köksdelen av huset.. Rummet har isolerade väggar och 3-glasfönster samt skjutparti mot den stenlagda uteplatsen mellan huset och annexet.

Alla bilder

Badrum

I direkt anslutning till ena entrén ligger det kaklade badrummet, renoverat 2008, med dusch. Fönster ger bra med dagsljus och vädringsmöjligheter. 

Alla bilder

Ovanvåning

Ovanvåning är husets privata del med de två sovrummen, toalett samt ett potentiellt litet allrum. Hela ovanvåningen får bra med dagsljus via smart placerade takfönster.

Alla bilder

Sovrum 1

Beläget med fönster i svalt norrläge samt takfönster i väster som bjuder härlig utsikt. Rummet mäter ca 18 kvm och kan potentiellt avdelas till två mindre rum om så önskas.

Alla bilder

Sovrum 2

Husets andra sovrum mäter ca 10 kvm och erbjuder härlig rym då det är öppet upp i nock med synliga takbjälkar i original. Fönster mot trädgården i öster.

Alla bilder

Mäklaren från Klagshamn

Sedan många år tillbaka bor jag med min familj här i Klagshamn och kan vid det här laget byn på mina fem fingrar. Jag har genom åren hjälpt många familjer att hitta sitt nästa hem här, både när det gäller villor och bostadsrätter. Om det är något du undrar över, eller om du själv går i säljtankar så tveka inte att kontakta mig på 0708-760180 eller via e-mail på christoffer.carlstrom@bulowlind.se

Alla bilder

Toalett

På ovanvåningen finns smart nog också en mindre toalett med wc och vask med kommod.

Alla bilder

Övrigt

Husets nuvarande ägare genomförde en totalrenovering under 2008, och då byttes det mesta såsom tak, fönster, fasaden putsades om, värmepanna, all el drogs om, nytt kök, badrum och toalett samt alla ytskikt. Sedan dess har det varit ett löpande underhåll vid behov och under 2024 så har hela huset målats om invändigt och taket tvättats. I nuläget nyttjas huset med de sociala ytorna i entréplanet såsom vardagsrum, kök och badrum medan ovanvåningen blir den mer privata delen av huset med sina två sovrum och toalett. 2008 uppfördes också ett uterum om ca 24 m² med isolerade väggar och 3-glasfönster. Vidare finns tillgång till ett annex/uthus innehållande en förrådsdel om ca 13 m² samt ett isolerat kontor/gästrum om ca 11 m².

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med förskolor och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets början där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. På Möllevägen hittar vi vår bonde med gårdsförsäljning av grönsaker m.m. Vidare finner ni frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida anlades det under 2019 en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan finns en helt nyanlagd badbrygga med hopptorn - invigt till badsäsongen 2023.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 345 000 kr
Adress Emil Påls väg 4B
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 3
Boarea 91 Kvm (Säljarens information)
Biarea 48 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 711 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarean omfattar källare, uterum samt förråd och kontor/gästrum i uthuset. Taxerade ytor är 87 kvm boarea och 11 kvm biarea.
Byggår 1924
Grundläggning Källar- och krypgrund (odränerad)
Stomme Tegel
Fasad Puts (2008)
Tak Tegelpannor (2008)
Plåtarbete Plåt (nytt tillsammans med stuprör 2008)
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (2008, nyservad 2024)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas (2008)
TV/Internet Kan anslutas till fiber som ligger i gatan
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 308 000 kr
Summa pantbrev 3 400 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

  • Tisdag 22 oktober 15:00 - 15:30