Burlöv - Åkarp

Vemmenhögsvägen 22

Visa på karta

Friköpt - Inglasat uterum - Överbyggd entré - Arbetsrum i separat byggnad - Barnvänligt område

Funktionellt och välplanerat 2-plans parhus i fint skick med stort härligt vardagsrum med utgång till såväl stort, inglasat uterum på baksidan som stenlagd uteplats på framsidan av huset. Hemtrevligt kök med matplats, 4 bra sovrum, 2 helkaklade badrum och separat groventré/tvättstuga. Mysig, välanlagd trädgård med bland annat trädäck, flera förråd och häckar. Den f.d. carporten är ombyggd till ett extra rum - perfekt som arbets-/gäst-/tonårsrum (ingår inte i boarean). Mycket lugnt och barnvänligt villaområde med promenadavstånd till skola/förskola. Mycket bra kommunikationer till Malmö/Lund. Varmt välkomna att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 4 475 000 kr
Rum 5
Boarea 123 Kvm
Biarea 48.5 Kvm
Tomtarea 416 Kvm
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1987
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Vemmenhögsvägen 22 - ett fint familjehus med stort, inglasat uterum som blir som ett stort extrarum från tidiga våren till sena hösten. 

Alla bilder

Entré

Överbyggd entré med klinkergolv och låsbar entrédörr. Härifrån nås huvudentré, groventré/tvättstuga, förrådet och såklart ut till trädgården på baksidan av huset. Perfekt för att parkera ex. barnvagn och sparkcyklar.

Alla bilder

Kök

Stort, helrenoverat kök (Hemkök, 2019) med klinkergolv. Utrustning: Spishäll med ugn (2024), spisfläkt, kyl/frys och skafferi. Matplats för 4-6 personer. 

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum med parkettgolv och utgång till stenlagd uteplats från framsidan och till stort, inglasat uterum på baksidan av huset. De stora fönstren i 2 väderstreck ger ett fint ljusinsläpp. Vardagsrummet är 25 kvm och rymmer ledigt både soff- och matsalsgrupp.

Alla bilder

Uterum

Från vardagsrummet nås det stora, inglasade uterummet/vinterträdgården om hela 19 kvm med klinkergolv. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Snyggt, stilrent helkaklat badrum (2012) med fönster. Utrustning: Duschkabin, WC, handfat med kommod och högskåp. 

Alla bilder

Hall

Rymlig välkomnande hall med klinkergolv och trappa till ovanvåning. Stor, praktisk klädkammare.

Alla bilder

Hall - Övre plan

Trappa med fönster leder oss upp till ovanvåningen. Hall med laminatgolv och även på ovanvåningen finns en rymligt, praktisk klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 1 & 2

Det första och största sovrummet är 13,5 kvm stort och har laminatgolv samt 4 garderober. Även sovrum 2 är stort, 10,5 kvm, och har laminatgolv. 

Alla bilder

Sovrum 3 & 4

Sovrum 3: Mindre sovrum om 7,5 kvm med laminatgolv.
Sovrum 4: Rymligt sovrum, 10 kvm, med laminatgolv och garderober med skjutdörrar.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Stort, helkaklat badrum (2012) med fönster. Utrustning: Duschkabin, WC, handfat med kommod och handdukstork.

Alla bilder

Groventré

Groventré/tvättstuga med våtrumsmatta. Utrustning:  Tvättmaskin, tvättho med mosaikkakel ovanför, garderob och panna (2009).

Alla bilder

Arbetsrum

Extrarum om ca 13 kvm med fönster och egen ingång som förslagsvis kan användas som arbets-/gäst- eller tonårsrum. 

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via:
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Trädgård

Trädgården som är välanlagd är uppvuxen med häckar och buskaget bakom tomten gör att den känns väldigt ombonad och privat. På trädgården på baksidan finns uterum, trädäck och trädgårdsbod/-förråd. Trädgården på framsidan av huset, läge söder, har stor, stenlagd uteplats och häckar. En lagom stor trädgård som är lätt att trivas i!

Alla bilder

Säljaren berättar

Renoveringar:
2024: Ny panel och plåt förråd
2020: Inglasat uterum/vinterträdgård
2019: Nytt kök och ny gaspanna
2016: Överbyggd entré med dörrar och fönster
2015: Fristående trädgårdsförråd
2013: Ombyggnad från carport till isolerat extrarum med fönster och entrédörr
2012: Helrenovering båda badrummen 
Jordfelsbrytare finns!

Fiberkabeln som är nergrävd i trädgården på ca 30 cm djup är utmärkt.

Finns det något i omgivningen som är specifikt positivt?
- Nära till tåget, nu med tätare avgångar. Nära till natursköna Alnarpsparket, nära till Lomma och Lomma strand, nära till Burlöv Center. 

Vad har ni gillat mest med ert hus?
- Lugnt och fint område, trevliga och hjälpsamma grannar, ren och frisk luft från den naturliga tomten, rofyllt uterum där man njuter av att se grönskan i trädgården och lyssna på fåglarnas skönsång. 

Kända brister och fel:
Dörrar duschkabin i badrummet på bottenvåningen saknas.

Alla bilder

Fastighet

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 475 000 kr
Mark, totalt värde: 1 312 000 kr.
Summavärde: 3 787 000 kr
Taxeringsår: 2024
Byggår: 1987
Värdeår: 1987

Gemensamhetsanläggning BURLÖV KARSTORP GA:1
GA1
Gemensamhetsanläggning BURLÖV ÅKARP GA:32
GA2

Samfällighet BURLÖV ÅKARP S:20
samfallighet_1

Ledningsrätt gas, Last
1231-473 - 10, 2007-02-20

Alla bilder

Område

Välkommen till populära Svanetorpsområdet i Åkarp! Mycket trivsamt och barnvänligt område med återvändsgator. Bara ett stenkast bort finns den fina lekplatsen. Det finns dessutom flera, stora lekplatser och grönområden att välja på i omgivningarna. Härifrån är det gång-/cykelväg till förskola och lågstadie - helt utan korsande trafik. Välkommen till lugna, fina Åkarp!

Åkarp är lugnt och barnvänligt och ligger endast 9 km från både Malmö och Lund. Det finns tre skolor och flera förskolor. I Åkarp finns bland annat matbutik, pizzeria, frisör, restaurang/pub. Åkarp ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg. Det är dessutom bara några km till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av deras fyra bassänger, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning i deras aktivitetsrum. Värt att nämna är också att det är mycket fina cykelvägar till Malmö, Lund, Alnarpsparken och Lomma.

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Vemmenhögsvägen 22 bv

Med reservation för avvikelser

Planskiss Vemmenhögsvägen 22 ov

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 475 000 kr
Adress Vemmenhögsvägen 22
Kommun Burlöv
Område Åkarp
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 123 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 48.5 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 416 Kvm (Fastighetsregistret)
Enligt fastighetsregistret är biarean 12 kvm. Biarea enligt säljaren är 48,5 kvm beräknat på uterum 19 kvm, fristående förråd 8,5 kvm, förråd 8 kvm och det isolerade extrarummet 13 kvm (som tidigare var carport.
Byggår 1987
Grundläggning Platta på mark
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Takpannor
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Biogas (panna från 2009)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Kabel-TV via Sydantenn. Fiber är indraget i huset.
Driftskostnad 38 084 kr/år varav:
Värme: 13 374 kr
El: 9 982 kr
Vatten/Avlopp: 6 810 kr
Samfällighet: 4 948 kr
Renhållning: 2 970 kr
Förbrukade KWh (el och värme) resp kbm (vatten) per år: Värme: 11.028 kWh; el 5.263 Kwh och vatten 130 kbm. Samfällighetsavg avser kabel-TV (1.600 kr/år) och fiber 1.000/1.000 (837 kr/kvartal).
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 787 000 kr
Summa pantbrev 2 653 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning BURLÖV KARSTORP GA:1
Gemensamhetsanläggning BURLÖV ÅKARP GA:32
Samfällighet BURLÖV ÅKARP S:20
Ledningsrätt gas

Boka en kostnadsfri värdering här!