Burlöv - Dalslund

Dalslundsvägen 20

Visa på karta

Uterum/Uteplatser - Balkong - Bilfritt område - Garage

Drömmer du om ett hem med ett av de bästa lägena i "Dalslund"? Då är detta välplanerade brf-radhus perfekt för dig! Här njuter du av utsikten över föreningens grönområde från både uterum och uteplats. Med en baksida i soligt nordvästläge och en framsida med stor uteplats i sydvästläge får du sol hela dagen. I den låga månadsavgiften ingår garage, värme och fiber – allt för din bekvämlighet. Bo tryggt i barnvänliga och solida HSB Brf Dalslund, med närhet till skola, förskola, mataffär och kvarterskrog. Utmärkta kommunikationer till Malmö och Lund via buss och tåg. Missa inte chansen att uppleva detta fantastiska radhus i lugna, populära Åkarp – boka din visning idag!

I korthet

Utgångspris 2 850 000 kr
Månadsavg. 6 492 kr
Rum 4
Boarea 103 Kvm
Balkong Inglasat uterum, stenlagda uteplatser på fram- och baksida samt balkong
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Byggår 1981
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
  • Onsdag 11 september 17:30 - 18:00
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Dalslundsvägen 20 - ett kvadratsmart 2-plans brf-radhus med uterum med skjutdörrar i glas. Utanför denna en större, stenlagd uteplats med fri utsikt på baksidan av huset. På framsidan finns ytterligare en stenlagd uteplats. Här finns plats för sittgrupp - lummig innergård och nära lekplatsen. Till huset hör en garageplats samt förråd - som ingår i månadsavgiften. Fiber (300/300 Mbit) ingår också i månadsavgiften. Det inglasade uterummet gör lägenheten till något utöver det vanliga.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust målat vardagsrum med ekparkettgolv, stora fönster och utgång till stort uterum i soligt nordvästläge!

Alla bilder

Uterum

Ett härligt rum att vistas i - som ett extra vardagsrum. Här förlänger man utesäsongen till långt in på hösten. Utanför finns en stor stenlagd uteplats med plats för solstolar och grill - en markis fäller man ner när det är soligt. Snygga väggar i uterummet i sten och ett laminatgolv som förstärker rumskänslan.

Alla bilder

Kök

Vitt och härligt kök från IKEA (2017) med ett mörkt klinkergolv och matplats för 4-5 personer. Utrustning: spishäll, separat ugn och mikro i bra arbetshöjd, spisfläkt (kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin samt städskåp. Behaglig utsikt mot föreningens innergård och uteplatsen på framsidan.

Alla bilder

Matplats

Matplatsen har fönster i två väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp. Matplatsen rymmer 4-5 personer. 

Alla bilder

Uteplats

Stor, inhägnad och stenlagd uteplats med fri utsikt över föreningens innergård. Läge sydost. Här finns också ett förråd med egen dörr.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Rymligt, helkaklat badrum i blått och vitt. Utrustning: Dusch , WC, handfat och handdukstork.

Alla bilder

Entré

Ljus, möblerbar hall med samma mörka klinkergolv som i köket och bra förvaringsmöjligheter, kapphylla under trappan. Uppgång till ovanvåningen.

Alla bilder

Stora sovrummet

Stort sovrum med parkettgolv. Ett smart mindre fönster för vädring, balkongdörr ut till den trevliga balkongen. 

Alla bilder

Balkong

Härlig balkong med trägolv som rymmer en mindre sittgrupp, läge sydost.

Alla bilder

Sovrum 2

Rymligt sovrum som genom en öppning ansluter till sovrum tre. Parkettgolv och två fönster. Utsikten från det här sovrummet är fritt mot föreningens stora gräsmatta. Öppningen fanns inte från början men man kan naturligtvis byggas igen så man får två separata sovrum igen.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum tre ligger i fil med sovrum två. Ett fint sovrum med fönster. Dörren finns kvar ut till hallen om man vill separera rummen helt igen.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Stort, halvkaklat badrum med duschkabin handfat och WC. Här finns också tvättmaskin och torktumlare samt en grovvask. Badrummet är från byggnadsåret men känns fräscht.

Alla bilder

Hall - Övre plan

Nätt hall med laminatgolv och stor garderobsvägg med spegelskjutdörrar. Den kan övertas mot ersättning om man vill.

Alla bilder

Flygbild

Br-radhuset är markerat med en röd pil.

Alla bilder

Övrigt

Renoveringar och förbättringar

2023 - Kök från IKEA, Kyl/frys Samsung, diskmaskin Siemens.

2023 - Nya plattor vid uteplatsen på både fram- och baksida.

2017 - Uterum med skjutdörrar i glas och laminatgolv.

2017 - Spotbelysning i trappa och badrum.

Ca 2014 - Badrum på nedre plan.

 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Dalslund består av 78 brf-radhus i olika storlekar och är beläget mitt i lugna och barnvänliga Åkarp, som ligger mittemellan Malmö och Lund. Här finns goda kommunikationer med såväl buss som tåg. På bara några minuters promenad når man både barnomsorg, skola, kollektivtrafik, matbutik, pizzeria, och restaurang/pub. Husen byggdes 1981-1982, föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag - en äkta bostadsrättsförening- och man äger själv tomten, vilket innebär att ekonomin inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. Uteplats nyttjas enligt styrelsen med bostadsrätt. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och en pantsättningsavgift på 572:-/pant och en överlåtelseavgift på 1 433:- debiteras köparen.

AVGIFT: I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband, grundutbud kabel-tv samt bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. Månadsavgiften höjdes med 4% den 1/4-2024. Normalt sett höjs avgiften årligen uppger styrelsen men i dagsläget finns inga beslut ännu tagna på ytterligare kommande höjningar (kontrollerat med representant för styrelsen 2024-07-18).

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: 2023: Byte av postlådor till gemensamma fastighetsboxar efter önskemål från postnord och brevbärare. Fastighetsboxar av fabrikatet Boxicon har monterats i förrummet till tvättstugan. Rengöring av ventilationskanalerna och underhåll av ventexaggregaten på vinden i alla lägenheter. Målning av trädetaljer på byggnader med lägenheter; takutsprång (orange färgen) och träpanel. Översyn fönster utsida på fasader i huvudsak mot söder och sydväst. Målning av alla trädetaljer på kvartersgården. Sandlådorna har fräschats upp med bla ny sand. 2022: Avslutad fasadrenovering på båda gårdarna. 2021: Stolpbelysningen byttes. Påbörjad renovering av tegelfogar och sockel i fasader. Impregnering garagetak G5-G6. 2020-2021: Bytt exteriör belysning. Renoverat taket på nr 12 efter vattenläcka på vind. Diverse renoveringar av trädetaljer som takstolsändar och franska balkonger. Nya brandvarnare tillhandahölls till samtliga lägenheter. 2020: Impregnering av tak, installerat fiber - sammankopplat antennätet i lägenheterna med fibernätet, målning av garage. Byte av dåliga takpannor på flera lägenhetstak. 2019: Byte av packboxar på alla radiatorer i samtliga radhus. 2019: Rengöring och behandling av tak med impregnering av takpannor. 2018: Målningsarbete fasader. 2018: Nya garageportar.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Pågående är översyn av trädetaljer fönster och dörrar. Man ser även över alternativ till uppvärmning med naturgas, för närvarande övervägs möjligheten att installera luft/vattenvärmepump men inga beslut är tagna i dagsläget. Möjlighet till installation av laddstolpar för el-bilar är under utredning. Man har en underhållsplan som följs och kommande år nämns där bland annat målning utsida fönster 2025 (de som inte målades 2023), översyn av vattenledningar i mark och kulvert 2026, träpanel på långsidor i väderstreck som inte målats 2023, översyn av hängrännor och stuprör 2025, målning av ytter- och förrådsdörrar 2026, översyn av markytor med asfalt 2026, byte av ventiler till värmeledningar. Normalt underhåll av föreningens fastigheter sker löpande under året

BREDBAND OCH KABEL TV: Alla radhusen är utrustade med kabel-tv och bredband 300/300 Mbit/s via Sydantenn. Detta är en kollektiv lösning där föreningen debiterar varje hushåll en obligatorisk kostnad på 273 kr/månad som en egen post på avgiftsavin. Möjlighet finns även att individuellt mot en kostnad uppgradera hastigheten till 1000/1000, önskas man det tar man själv kontakt med Sydantenn.

PARKERING/GARAGE: Alla radhusen har en egen uteplats och till varje radhus hör även en garageplats i separat länga som ingår i avgiften. Det finns ett antal extra parkeringsplatser att hyra. Till dessa p-platser är det separat kö och en plats kostar i dagsläget ca. 100:-/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Radhusen med 4-5 rum har egen tvättmaskin. För de mindre radhusen finns tvättstuga. Det finns även en gemensam kvartersgård med festlokal för uthyrning och en snickarbod där man kan låna verktyg. Dessutom finns det en bastu och ett träningsrum med motionscykel och crosstrainer. Gräsklippning av allmänna ytor görs av medlemmarna gemensamt efter rullande schema.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/dalslund/

Alla bilder

Område

Åkarp är lugnt och barnvänligt och ligger endast 9 km från både Malmö och Lund. Det finns flera förskolor och tre skolor. På bara någon minuts promenad kommer man till matbutik, pizzeria, restaurang/pub. Åkarp ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Åkarp. Det är dessutom bara 3 km till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av deras fyra bassänger, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning i deras aktivitetsrum.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning original

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 850 000 kr
Månadsavg. 6 492 kr
Ingår i avgift Inkl värme, vatten, bredband 300/300, grundutbud kabel-tv samt bostadsrättstillägg och garageplats.
Adress Dalslundsvägen 20
Kommun Burlöv
Område Dalslund
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Rum 4
Boarea 103 Kvm (Föreningens information)
Balkong Inglasat uterum, stenlagda uteplatser på fram- och baksida samt balkong
Byggår 1981
Förening HSB Brf Dalslund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 321 802 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.344
Förråd Mindre förråd bredvid entrén samt garage/förråd
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Takpannor
Plåtarbete Svart plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Naturgas
Fönster 3-glas
TV/Internet Sydantenn kabel-TV ingår i månadsavgiften. Fiber via Sydantenn, 300/300, ingår i månadsavgiften.
Driftskostnad 6 000 kr/år varav:
El: 6 000 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 97 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Onsdag 11 september 17:30 - 18:00