Malmö - Husie - Trollängen

Betulastigen 20

Visa på karta

Fin trädgård i soligt söderläge samt privat innergård - Stort uterum - Fint inre med tre sovrum

Välplanerat och populärt kedjehus på lugnt, barnvänligt och bilfritt område. Fint inre med luftiga sällskapsytor, stort uterum mot trädgården och stilrent kök som ligger öppet mot hall och vardagsrum. Tre bra sovrum och både helkaklat badrum samt praktisk gästtoalett. Trädgården ligger i optimalt och soligt söderläge och har en stor insynsskyddad uteplats samt fina lekytor. En extra, privat innergård med stenläggning är en fin bouns och generösa förråds/hobbyutrymmen ger gott om plats. Fastigheten innehas med tomträtt. Nära flera populära skolor och förskolor. Här bor ni i ett mycket uppskattat och omtyckt område med närhet till kommunikation och till Malmö city men även till lekplatser, grönska och rekreation. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Rum 4
Boarea 95 Kvm
Tomtarea 405 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Byggår 1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Betulastigen 20 - ett kedjehus vars genomtänkta planering ger generösa boytor och flera olika möjligheter till trevlig utevistelse.

Husets framsida ligger öppet mot den lilla gångstig som går genom området. Planteringar och en pergola markerar den privata delen där det finns plats för ett mindre cafébord och stolar eller cykelparkering för den som önskar.

Alla bilder

Vardagsrum

Generöst tilltaget vardagsrum med stora fönsterpartier och glasdörr som ger fantastiskt ljusflöde samt vetter mot uterummet med trädgården där utanför. Underbar fiskbensparkett på golvet och väggar i mjukt ljusgrå nyans.

Man har även installerat en luft-luft värmepump som bidrar till lägre driftskostnader och sprider värme eller kyla efter önskemål - bra både på sommar och vinter!

Alla bilder

Uterum

Inbjudande uterum av större modell som nås via vardagsrummet och vetter ut mot trädgården. Stenläggning med matta ovanpå blir mjukt för bara fötter och dörrar i var ände leder till uteplats samt trädgården mot förrådsdelen. Ljusa väggar samt tegelväggar, transparent tak med lutning och stora glaspartier mot trädgården ger en härlig atmosfär - detta utgör ett extra rum under stora delar av året. Med placeringen vid vardagsrummet ingår detta i husets sällskapsytor och inglasningen förlänger utesäsongen - här spenderar man många trevliga kvällar och lediga dagar!

Alla bilder

Kök

Stilrent kök från 2020 med inredning sobert svart som är planerad i u-form, vilket innebär gott om skåpsutrymme och fina arbetsytor. Integrerad kyl, frys och diskmaskin smälter sömlöst in i inredningen, spishäll infälld i bänkskivan med tillhörande spisfläkt i rostfritt utförande ovanför samt inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd. Ljusgrå bänkskiva med matchande stänkskydd ovanför, ljusa väggar och samma vackra fiskbensparkett som följer oss in i vardagsrummet. I anslutning till köket och vid fönster med utsikt mot husets framsida ligger matplatsen - lagom för ett bord som rymmer 4-6 personer. För de tillfällen när större sällskap ska bjudas på middag finns gott om plats för matsalsbord i vardagsrummet.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Sovrum 1

De tre sovrummen ligger samlade och privat samt något avskilda från husets sällskapsytor. Det första sovrummet ligger vägg i vägg med vardagsrummet och har fönster mot trädgården och uteplatsen. Väggar i ljusgrått med snyggt laminatgolv till.

Alla bilder

Sovrum 2

Vårt största sovrum ligger även det mot trädgården. Ett stort fönster släpper in dagsljuset och förutom dubbelsängen ryms även ytterligare möblering som byråer, garderober eller varför inte favoritfåtöljen i hörnan vid fönstret? Väggar i grått och ljust laminatgolv. Härifrån nås även det tredje sovrummet.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet har fönster mot den lilla privata innergården. Samma ljusa laminatgolv och grå väggar följer oss hit in från sovrum nummer två.

Alla bilder

Badrum

Rymligt och helkaklat badrum - väggar i fräscht vitt med mörkblå detaljer och klinkergolv i ljusare blått. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara glasväggar som kan fällas undan när duschen inte används för att på så sätt ge mer golvyta att röra sig på. Vägghängd wc och handfat med en inbyggd hylla i väggen ovanför att placera både tandborstglaset och prydnader på. Tvättmaskin och torktumlare är placerade under praktisk arbetsbänk och två fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn. Spotlights infällda i taket ger jämn och fin belysning när solen inte lyser.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten ligger behändigt placerad i anslutning till hall och kök. Klinkergolv i blått, målade ljusa väggar, wc och handfat.

Alla bilder

Hall

Ytterdörr med avlångt fönster och elektroniskt yale-lås välkomnar in i hall med fiskbensparkett och ljusa väggar. Hallen sträcker sig vidare förbi vardagsrum och kök till en något större yta utanför de tre sovrummen där det även finns en dörr som leder vidare ut till innergården.

Alla bilder

Trädgård

Lummig trädgård i optimalt soligt söderläge. Fina gräsmattor inbjuder till barnlek och spring och rabatter samt blommande buskar har placerats längs staketet. En stenlagd gång leder fram till grinden som ger en genväg ut till gemensamma ytor och bilparkering. I trädgården finns även en friggebod som kan passa som allt från lekstuga, förvaring, hobbyrum eller kanske till och med gäststuga.

Alla bilder

Uteplats

Från uterummet nås en stenlagd och insynsskyddad uteplats, omgiven av staket med klättrande växter. Söderläget gör det här till en riktig sommar-oas där många härliga grillkvällar väntar!

Alla bilder

Innergård

Husets planering innebär att man har en extra innergård med utgång från hallen som ligger i anslutning till sovrummen. Detta utgör på många sätt husets hjärta. Fin stenläggning och högt staket samt grind mot gångbanan utanför som avskärmar från grannar och förbipasserande. Här finns en nätt uteplats och rabatt där det växer fina blommor. Praktisk förrådsbyggnad som rymmer allt som behövs för ett bekvämt radhusliv. Ett härligt privat och insynsskyddat utrymme där man gärna sitter i svalka under sommarhalvårets varma dagar!

Alla bilder

Övrigt

Med ingång både från husets framsida och trädgård finns en praktisk förrådsbyggnad/verkstad med fina extra utrymmen. 

2020 byttes ytterväggssyllar på ca. 48 meter. Ca 16 års garanti kvar. 

2020 byttes entrédörren och den är även försedd med praktiskt kodlås. 

2020 byttes kök och maskiner. 

2021 byttes fönsterna (ej badrumsfönster) och de har aluminium på utsidan.  

2021 Fiskbensparkett nytt i vardagsrum, hall och kök. 

2021 Målades huset invändigt. 

Fiber är indraget till fastigheten och bredband levereras via Ownit.

Det finns gott om utrymme att parkera bilen på samfällighetens parkeringsplatser. En plats under tak hör till huset och enligt nuvarande ägare finns det alltid plats ledigt på den öppna parkeringsplatsen bredvid för parkering av eventuell ytterligare bil.

Tomträttsavgälden är i dagsläget 11 888:-/år, betalas halvårsvis samt löper ut till omförhandling nästa gång den siste december 2029. Önskar man friköpa tomten hade det enligt Malmö kommun i dagsläget kostat 866 450:-.

Alla bilder

Område

Trollängen är ett charmigt, familjevänligt och till stora delar bilfritt område med kedjehus och grönskande omgivningar. I stadsdelen finns flera bra förskolor och den vackra Husieskolan (F-6) ligger längst ner på gatan, utan att man behöver korsa någon större väg för att nå dit. Inte heller långt till exempelvis Bäckagårdsskolan (F-9) samt Toftanässkolan (F-9). Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Bra kommunikationer med närhet till busshållplats. Buss linje 35 till centrum och nr 6 som går igenom större delen av stan, linje 170 till Lund samt 150 till Värnhem. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen.Yttre ringvägen ligger inom några få minuter från huset och sedan ligger vägen öppen vart du än ska. Till Sturups flygplats tar man sig med bil på 17 minuter blankt. Närheten även till grönska och rekreation i Gyllins trädgård, Husie mosse och lite längre bort Bulltofta rekreationsområde med strövområden, lekplatser och grönytor. Kvarnby golfklubb finns för den golfintresserade och för all vardaglig service finns Toftanäs med till exmpel Ica Maxi, Blomsterlandet, Hårstudion Mikz, Poolkeminsten, Dollarstore, ÖB, Arken Zoo och godisbutiken Kandyz.

Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo lugnt och tryggt med naturen inpå knuten men ändå med allt inom räckhåll. Välkommen du också!

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning MALMÖ HUSIE GA:6 - avser: Biluppställningsplatser, lekplatser, förråd, förbindelseleder, centralantennanläggning, ledningar och vattenmätare (för individuell mätning) för kallvatten, avloppsledningar och ledningar för utomhusbelysning.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 495 000 kr
Adress Betulastigen 20
Kommun Malmö
Område Husie - Trollängen
Typ Kedjehus
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Rum 4
Boarea 95 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 405 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1969
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Papp
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/luft värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
TV/Internet Fiber via Ownit
Driftskostnad 50 084 kr/år varav:
El: 22 380 kr
Samfällighet: 10 720 kr
Renhållning: 2 320 kr
Tomträttsavgäld: 14 672 kr
Vatten/avlopp ingår i samfälligheten - debiteringen regleras efter faktisk förbrukning. Tomträttsavgäld på 11 888:-/år samt fastighetsavgift på 9 525:- tillkommer
Energiprestanda 162 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 111 000 kr
Summa pantbrev 2 477 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ HUSIE GA:6

Boka en kostnadsfri värdering här!