Malmö - Tygelsjö

Tygelsjövägen 168

Visa på karta

Vacker fastighet från 1915 - Fantastiska ytor med underbara sällskapsutrymmen - Hela 6 sovrum

I hjärtat av det idylliska Tygelsjö ligger en majestätisk och klassiskt gråputsad villa från 1915, där det ståtliga yttre mer än väl speglar dess eleganta inre. Med sina hela tio rum fördelade på två plan - varav sex stycken sovrum - erbjuder denna fastighet på både rymd och livsrum. Generösa och inbjudande sällskapsytor i entréplan med imponerande takhöjd och härlig ljusinsläpp. Magnifik fiskbensparkett och vackra takrosetter i original knyter samman tre rum i fil – ett pärlband bestående av vardagsrum, matsal samt ett förstklassigt kök i stilig dansk design. Med ett eget, ståtligt biljardrum som följer upp detta finns knappt någon anledning att lämna hemmets trygga vrå. Master bedroom ligger på övre plan med svitkänsla, både walk in closet och eget badrum ensuite - totalt har huset två badrum samt gästtoalett. Den stora tomten på över 1000 kvm - med solig trädgård i söderläge och ett stort trädäck längs hela husets gavel - ger gott om utrymme för utomhusliv. På den rymliga uppfarten finns plats för flera bilar samt laddstolpe för elbil. Allt detta i en charmig bymiljö med närhet till all vardaglig service. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 10 495 000 kr
Rum 10
Boarea 262 Kvm
Biarea 45 Kvm
Tomtarea 1115 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1915
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Tygelsjövägen 168 - ett riktigt drömhem där det bara går att flytta rakt in, utan att ändra på något!

Alla bilder

Vardagsrum

Vackert gavelrum som andas mer än 100-årig historia! Ett generöst tilltaget hörnrum med fiskbensparkett och tidstypisk takrosett som sköljs i solljus genom stora fönster i två väderstreck. Den eleganta spiselkransen ramar in ett fint modernt inslag - en eldstad för bioetanol som ger en både vacker samt värmande brasa att njuta av när höstvindarna viner utanför. Dock utan den störande röken, vedhanteringen och risk för otaliga misslyckade försök att få fyr i elden. Vardagsrummet ligger luftigt öppet mot matsal och kök åt ena hållet medan dubbla glasdörrar leder in till biljardrummet åt det andra.

Alla bilder

Matsal

Matsalen är placerad mellan vardagsrum och kök med samma vackra fiskbensparkett som följer oss genom större delen av entréplan och ger en behagligt enhetlig känsla. Planlösningen gör dels att båda rummen känns större samt bildar en härlig gemensam social yta. Här ryms ett matsalmöblemang som rymmer även det större sällskapet - ett rum som passar lika bra till fest och middagar i goda vänners lag som för lugna vardagskvällar på tu man hand. Smidig förvaring i väggskåp placerade på den halva väggen mot köket, stiliga dubbeldörrar leder in från hallen och vita väggar även här.

Alla bilder

Kök

Ett  fantastiskt kök som byggdes om 2008 med inredning i stilrent vitt och svart från det danska varumärket Svane. Skåp längs tre sidor av rummet och en centralt placerad köksö innebär generösa arbetsytor och minst sagt gott om skåpsutrymme. Köksöns vackra skiva i mörk sten är dels byggd med överhäng för att passa i storlek för två barstolar samt har vattenfallsdesign där bänkskivan går hela vägen ner till golvet på båda sidor. Förutom en källa till extra förvaring och arbetsyta är ön ett trevligt komplement till matplatsen där man kan äta mindre mål, låta barnen göra läxorna eller få sällskap till matlagningen. De vita skåpen längs rummets sidor kröns av stenskivor i ljus marmordesign och en förhöjning ut mot matsalen ger kontakt med de andra rummen samt gör även köket till en del av sällskapsytorna. Fullt utrustat med kyl och frys som har kallvattenfunktion och ismaskin (Blomberg 2021), diskmaskin (Bosch), mikrovågsugn (placerad inuti i ett skåp), inbyggd 90 cm varmluftsugn (AEG Electrolux), induktionshäll (Electrolux 2023) samt spisfläkt i snygg design (Thermax 2008). Dubbla glasdörrar leder ut till terrassen med utsikt över trädgården - här äter man mer än gärna många av måltiderna under sommarhalvåret. Från köket nås även kontoret/sovrummet i entréplan, köksdörren leder ut till uppfarten på husets framsida och en charmig spegeldörr döljer dörren ner till källaren. Vita väggar, spotlights i taket som ger jämn och fin arbetsbelysning samt fiskbensparkett på golvet.

Alla bilder

Biljardrum

Ännu ett sällskapsrum - idag ett briljant biljardrum, men även perfekt som bibliotek, en extra salong med sittmöblemang eller varför inte hobbyrum? Möjligheterna är många och bara fantasin sätter gränserna.
Väggar, tak och takrosett är alla trendriktigt målade i samma mörkgröna nyans, vilket både accentuerar detaljerna samt skapar en enhetlig och harmonisk känsla. Fiskbensparkett i original, fönster i två väderstreck som ger fint dagsljusinsläpp samt dubbla glasdörrar både in till vardagsrummet och ut till entréhallen.

 

Alla bilder

Mäklaren i Tygelsjö

Det är jag som är Peter Starck och som vågar påstå att jag kan vårt Tygelsjö som ingen annan mäklare. Jag bor och är uppväxt i Tygelsjö och kan det mesta om byn. Enligt statistik från Hemnet är jag den mäklare som säljer flest bostäder Tygelsjö. Detta har jag gjort under många år med gott resultat och många nöjda kunder. Tycker ni det är viktigt att anlita en mäklare som har stor kunskap om, och som dessutom brinner för vårt lilla samhälle, då är jag rätt mäklare för er!

Alla bilder

Kontor / Sovrum

Innanför köket ligger ett fint hörnrum i bra storlek - idag i bruk som arbetsrum och hemmakontor. Samma tanke gällande färger som i biljardrummet har tagits upp även här. Väggar, tak och en charmig, inbyggd fransk hylla med förvaring är målade i stiligt blått och ger ett behagligt, lugnt intryck. Fiskbensparketten kan man aldrig få nog av, här upplyst  av fönster i två väderstreck.

Alla bilder

Sovrum 1

Vägg i vägg med kontoret och med dörr in från matsalen finns ännu ett sovrum - i dagsläget inrett som lekrum för husets yngsta invånare. Fiskbensparkett, vita väggar och fyra inbyggda garderober som ger gott om plats för förvaring.

Alla bilder

Gästtoalett

Behändigt placerad med dörr in från entréhallen ligger gästtoaletten. Renoverad 2020 i härligt praktfull, nästintill barock stil med toner i mörkt trä, svart och guld. Här har man placerat ett nätt handfat i stil som passar husets ålder perfekt ovanpå en kommodmöbel i mörkt trä med matchande badrumsspegel ovanför. Wc, spotlights i taket, svart klinker med vattenburen golvvärme, en spännande fondvägg av en brunbetsad innerdörr från huset samt ett högt sittande fönster som släpper in dagsljuset utan att ge insyn.

Alla bilder

Hall

En luftig hall med stora ytor välkomnar från husets huvudentré rakt in husets hjärta, med blick genom dubbeldörrar in mot matsalen. Ytterkläderna förvaras utom synhåll i garderober med spegelskjutdörrar och en vacker, svängd trappa leder upp till övre plan. Fiskbensparkett, ljusgrå väggar och ytterdörr med sidoljus.

Alla bilder

Allrum

Ovanför trappan öppnar ett luftigt allrum upp sig - ett andra vardagsrum där man kan sitta i lugn och ro, undan från sällskapsytorna på entréplan. Dubbla dörrar till en fransk balkong mot gaveln och flera fönster i takkupa låter dagsljuset flöda in. Fiskbensparkett och ljusa väggar med effektfulla akustikpaneler som ett snyggt inslag längs flera väggar. Här finns även en lucka som ger åtkomst till vinden.

Alla bilder

Sovrum 2

Det första av ovanvåningens fyra sovrum är ett fint gäst - eller barnrum med vackert golv i vitpigmenterad ask, fönster i takkupa, vita väggar och inbyggda garderob samt hyllor för förvaring.

Alla bilder

Sovrum 3

Vägg i vägg med det första sovrummet ligger ännu ett - bra ytor med gott om plats för både dubbelsäng och ytterligare möblering. Samma fina golv i vitpigmenterad ask, vita väggar samt inbyggda garderob och hyllor.

Alla bilder

Sovrum 4

Övervåningens master bedroom är inrett som en svit med både stor walk in closet och eget badrum ensuite. Mjuk, gräddvit heltäckningsmatta på golvet ger en varm och ombonad atmosfär, väggarna är målade i skinande vitt och längs ena kortsidan finns framtagna, synliga takbjälkar som ger extra charm. Ytorna är stora med gott om plats för ytterligare möblemang.

Alla bilder

Master bathroom

Badrummet som nås via master bedroom är smakfullt inrett i klassisk stil med klinkergolv i sobert mörkgrått som matchas av de grå väggarna i duschen. Övriga väggar är vitmålade med en tapetserad fondvägg längs ena sidan. Dubbla handfat i grå stenkomposit på en kommod i ek skapar en fin balans mellan svala och varma toner och vita väggskåp bredvid ger praktisk förvaring. Vägghängd wc, duschplats i hörnan som omgärdas av väggar i glas och en både snygg och genomtänkt avsats för schampoflaskorna på ena väggen i duschen. Golvvärme är skönt för bara fötter under kyliga vintermorgnar och handdukstork på bekvämt avstånd från duschen ger varma och goa handdukar. Ett stort fönster och spotlights i taket ger ljus på både dag- och kvällstid.

 

 

 

Alla bilder

Sovrum 5

Ett av husets största sovrum - idag ett ljuvt barnrum med golv i vitpigmenterad ask samt både väggar och tak i en varmt gammelrosa nyans. Här finns plats för allt man kan önska - sängen, skrivbord för läxor och pyssel, garderober och förvaring samt stor lekyta. Stort fönsterparti släpper in dagsljuset och badrummet ligger vägg i vägg.

Alla bilder

Badrum 2

Ovanvåningens andra badrum går i ljusa toner med vitt klinker och kakel samt en snyggt kontrasterande fondvägg i blått som passar fint till de frostade duschväggarna i glas. Handfat med bra avställningsytor på var sida och stor kommod, väggspegel med belysning samt wc. Spotlights i taket ger jämn och fin belysning.

Alla bilder

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga i källaren med praktiskt arbetsbänk och lådsystem under till sortering och förvaring. Tvättmaskin (2024) och torktumlare är placerade på bekväm arbetshöjd som sparar ryggen. Klinkergolv, vita väggar, spotlights i taket och ett fönster i glasbetong som dagsljusinsläpp.

Alla bilder

Terrass

En terrass med trädäck löper längs hela husets gavel, där dubbla glasdörrar från köket öppnar upp mot utomhusmiljön. Med sitt läge i sydost fångar den morgonsolen - vilket är idealisk för att njuta av en frukost i det gröna - men man kan även sitta i solen här långt in på dagen.

Alla bilder

Trädgård

Tomten är stor med sina hela 1 115 kvm där huset ligger centralt placerat med fina ytor på var sida. Här skiner solen hela dagen och man kan alltså välja sittplats efter solens läge på himlen och det egna humöret. En stor terrass i sydost och en något mindre uteplats i anslutning till huvudentrén som ligger i rakt söder är givna ställen för utevistelse men kan lätt kompletteras med flera sittplatser för den som önskar. En fin stenlagd gång med bra bredd leder från uppfarten och runt till huvudentrén. Fina, gröna gräsmattor som inbjuder till lek och spring samt uppvuxna fruktträd och buskar.

På framsidan finns en stor, stenlagd yta med plats att parkera två bilar, där det även finns laddstolpe för laddning av el-bil. Längst in finns här ett praktiskt trädgårdsförråd, inrett i en gammal svinstia från husets tidigare år.
Den grusade uppfarten har plats för ytterligare 2-3 bilar.

Alla bilder

Övrigt

I källaren finns både ett praktiskt förrådsutrymme med ljusgrått klinkergolv, vita väggar och spotlights i taket samt en verkstadsdel för den händiga. Här är gråmålat betonggolv, vita väggar och väggskåp i vitt. Härifrån finns även en uppgång som leder ut till uppfarten och här huserar husets värmepanna.

Enligt uppgift från både nuvarande och tidigare ägare har bland annat följande renoveringar/förbättringar skett i huset under de senare åren.
-2008 Duschrum övre plan, kök
-2009 Källare putsad med nytt klinkergolv
-2014 Grundmur putsad
-2016 Fönster 2-glas isolerglas
-2018 Luft/vattenvärmepump
-2020 Torpargrund tilläggsisolerad 100 mm, Wc/gästtoalett bottenplan
-2021 Kyl och frys
-2022 Badrum övre plan (sovrum). Spishäll.
-2024 Putsat fasad, tvättmaskin.

Larm installerat i fastigheten och ingår i köpet.

Fiber finns indraget och internet levereras via Sydantenn.

Ett skriftligt servitut finns för nyttjande av en remsa mark vid infarten.

Egen brunn för bevattning finns.

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den nya och välsorterade ICA Supermarket, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen samt lounge.

Alla bilder

Närområde

I närområdet finns bland annat Klagshamn med sin populära strand och Hyllie med shoppingcentret Emporia samt knutpunkt för kommunikationer med både bussar och tåg.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Planlösning källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 10 495 000 kr
Adress Tygelsjövägen 168
Kommun Malmö
Område Tygelsjö
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 10
Boarea 262 Kvm (Säljarens information)
Biarea 45 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 1115 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1915
Grundläggning Källargrund samt torpargrund
Stomme Tegel
Fasad Puts
Tak Skiffer
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Luft/vatten värmepump 2018
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas isoler 2016
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 61 560 kr/år varav:
El: 37 985 kr
Vatten/Avlopp: 7 000 kr
Renhållning: 700 kr
Försäkring: 15 875 kr
Nuvarande ägare har haft en ungefärlig årsförbrukning på 16 081 kWh. Fastighetsavgift på 9 525:- tillkommer.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 82 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 5 064 000 kr
Summa pantbrev 6 850 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!