Malmö - Rosengård

Sjöblads väg 17

Visa på karta

Gavellägenhet - Högt upp i huset - Stor inglasad balkong

Välkommen till Sjöblads väg 17 – en ljus och välplanerad 3a på 79.5 kvm med genomtänkt planlösning och stilfulla detaljer. Stort vardagsrum med två västerfönster, funktionellt kök med moderna vitvaror, och en stor inglasad balkong som förlänger hemmet. Två ljusa sovrum och ett elegant, helkaklat badrum. Här bor du med gott om förvaring och ljusa, luftiga ytor. Perfekt för dig som söker ett hem med både komfort och stil!

I korthet

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 6 164 kr
Rum 3
Boarea 79.5 Kvm
Våning 6
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1970
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Philip Dönnes

Direkt:
Mobil: 076-513 39 90

Ansvarig mäklare: Philip Dönnes
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

8 dagar
Visa alla

Hall

Välkommen in i den rymliga och praktiska hallen på Sjöblads väg 17. Här möts du av smart förvaring i form av inbyggda garderober, vilket ger gott om plats för kläder, skor och ytterkläder. Hallen är både funktionell och stilren, med öppna ytor som skapar ett inbjudande första intryck av hemmet.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet erbjuder en ljus och generös yta med två stora fönster i västerläge som ger ett härligt naturligt ljusinsläpp. Rummet är rymligt och erbjuder gott om plats för en större soffgrupp, matplats och annat möblemang. Den öppna och luftiga känslan gör det perfekt för både avkoppling och sociala tillställningar

Alla bilder

Kök

 

Köket är både funktionellt och stilrent, med genomtänkta detaljer och gott om förvaring. De vita överskåpen kombineras snyggt med mörka lådor och en vit bänkskiva, vilket skapar en modern och inbjudande känsla. Det stensatta stänkskyddet ger en lyxig touch. Köket är utrustat med allt du behöver för en smidig vardag, såsom kyl/frys, integrerad diskmaskin, spis, ugn och inbyggd mikrovågsugn. Här finns även en mindre matplats med plats för fyra, och från köket når du den stora inglasade balkongen – perfekt för frukostar med utsikt!

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med vita väggar och stilren stenimiterad vägg i duschhörnan samt mörkgrått klinker som stilfullt pryder golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, duschhörna samt vägghängd spegel med belysning. 

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 är ett ljust och inbjudande rum med ett stort fönster i västerläge som ger ett härligt ljusinsläpp. Rummet har gott om utrymme för en dubbelsäng samt extra möbler samt garderobsvägg.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 är ett ljust och rymligt rum med ett stort fönster och direkt utgång till den inglasade balkongen. Här finns gott om plats för en dubbelsäng samt förvaring och mindre möbler, vilket gör det både praktiskt och hemtrevligt. Det generösa ljusinsläppet tillsammans med balkongens närhet skapar en harmonisk atmosfär.

Alla bilder

Balkong

Den inglasade balkongen är en rymlig oas som verkligen förlänger bostadens sociala ytor. Här finns gott om plats för en större soffgrupp, vilket gör det till en perfekt plats för avkoppling. Balkongens laminatgolv ger en hemtrevlig känsla och skapar en naturlig förlängning av bostaden. Med skydd från väder och vind kan du njuta av utsikten och den ljusa atmosfären, oavsett väder. Extra förvaring får också enkelt plats, vilket gör denna balkong både praktisk och inbjudande.

Alla bilder

Förening

HSB Brf Ida ansvarar för förvaltningen av fastigheterna Länsassistenten 1-3 och Länsrevisorn 1-3, vilka består av 738 lägenheter och 15 lokaler. På dessa fastigheter finns 14 bostadshus med totalt 42 trapphus, belägna på adresserna Sjöblads väg 1-43 och Von Lingens väg 1-43. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt, och den nuvarande tomträttsavgälden gäller fram till 2031-12-31.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom If, och i föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Delagott ansvarar för den ekonomiska förvaltningen av föreningen. Observera att köpare behöver vara medlemmar i HSB innan föreningen kan fatta beslut om medlemskap. En medlemsavgift på 500 kr per person tas ut, samt en engångsavgift på 300 kr per hushåll.

Gemensamma utrymmen: 

Lägenheten har tillgång till ett källarförråd för extra förvaring.

Varje huskropp har två tvättstugor, som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och en stenmangel.

Det finns en festlokal på Sjöblads väg 25 som kan hyras för 300 kr per dygn, med en depositionsavgift på 1000 kr.

För cyklar finns det cykelförråd på gården samt boxar i källaren som kan hyras för 60 kr per månad, med en depositionsavgift på 200 kr för nyckeln. I trapphusen finns också barnvagnsrum, som kan användas mot en depositionsavgift på 200 kr per nyckel.

Innergården är trevlig och erbjuder stenlagda gångstigar, vackra planteringar och en stor lekplats för barnen.

Ekonomi:

Från 1 januari 2024 har avgifterna höjts med 10%

Under 2022 fick föreningen ett bidrag på 24 miljoner kronor från Länsstyrelsen för att genomföra åtgärder som syftar till att minska energiförbrukningen i föreningens fastigheter.

Föreningen har infört gemensam el. Den boende betalar efter förbrukning, fakturering sker med några månaders eftersläp.

Parkering:

Föreningen erbjuder totalt 388 parkeringsplatser och 305 garageplatser, inklusive 4 laddplatser. En parkeringsplats kan hyras för 240 kr per månad, medan en garageplats kostar 438 kr per månad, och en laddplats 550 kr per månad. Dessutom finns det ett garage för motorcyklar och mopeder, där plats kan hyras för 110 kr per månad inomhus och 77 kr per månad utomhus. Det tillämpas ett kösystem för alla parkerings- och garageplatser.

Utförda underhåll och renoveringar:

2022: Brister i reliningen åtgärdades i 192 lägenheter med två rum och kök, och ytterligare åtgärder planeras för andra stammar i höghusen under 2023.
2022: Renovering av tvättstugorna genomfördes.
2022:Passage- och bokningssystemet byttes ut.
2023: Genomförande av obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
2018: Nya dörrar monterades till tvättstugorna.
2017: Sanering och renovering av garaget genomfördes efter en garagebrand.
2010: Relining av alla avloppsstammar inom föreningen genomfördes.
2016: Fasadkompletteringar utfördes.
2011-2013: Takrenovering och byte genomfördes.
Samtliga badrum renoverades av föreningen under mitten av 90-talet.

Planerade underhåll och renoveringar:

Kommande underhåll (2023-2025)

Föreningen planerar ett energibesparingsprojekt som innefattar förbättringar av ventilation och värme. Nya radiatorer kommer att installeras, och utanpåliggande rör ska sättas in i samtliga rum i lägenheterna.

Ett nytt passagesystem ska också implementeras, även om tidsplanen för detta ännu inte har fastställts. Dessutom avser föreningen att renovera tvättstugorna och se över hissarna.

Andra planerade åtgärder inkluderar:
- Byte av tätningslister
- Installation av tilluftskanaler och injusteringsspjäll
- Injustering av ventilationssystemet
- Installation av inomhustemperaturgivare
- Uppdatering av styr- och reglersystemet
- Injustering av värmesystemet
- Byte av cirkulationspumpar och handdukstorkar.

Övrigt:

Tillsyn: Säljaren/mäklaren bokar tillsynskontroll genom att fylla i kontaktformulär på föreningens hemsida.

Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn. Kontakta föreningen vid juridisk person som köpare

Överlåtelseavgift:

1 433 kr betalas av köparen.

Pantsättningsavgift:

573 kr

Kontaktuppgifter till förening:

Hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/ida/

Mail: styrelsen@brfida.se

Ordf: Lutfi Zuta

Alla bilder

Område

Rosengård är ett område i Malmö med utmärkta förbindelser via kollektivtrafiken, vilket gör det enkelt att ta sig både inom Malmö och till andra städer. Området har också nära till flera grönområden och parker, vilket erbjuder fina möjligheter till utomhusaktiviteter och avkoppling i naturen. Rosengård är känt för sin rika mångfald och kulturella variation, med ett brett utbud av restauranger, butiker och kulturella upplevelser att upptäcka. Brf Ida har dessutom ett aktivt föreningsliv med många olika aktiviteter och föreningar för alla åldrar, vilket bidrar till en levande och engagerad gemenskap.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 6 164 kr
Ingår i avgift I årsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (Tele2) och Bredband (Bahnhof).
Adress Sjöblads väg 17
Kommun Malmö
Område Rosengård
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 79.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 6
Hiss Ja
Byggår 1970
Förening HSB:s Brf Ida i Malmö
Bostadsrättens nettoskuldsättning 428 054 kr
Andel i föreningen 0.14474
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Ventilation FTX
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 6 600 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Försäkring: 2 400 kr
Energiprestanda 162 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning