Malmö - Kirseberg

Sandbackegatan 8A

Visa på karta

Genomgående - Inglasad balkong - fri utsikt

Välkommen till denna charmiga och väldisponerade 2:a, högst upp i huset på en lugn gata i lummiga Kirseberg. Här bor du i en genomgående lägenhet med ett fantastiskt ljusinsläpp och välplanerade ytor. Vardagsrummet är rymligt och inbjudande, med ett vackert burspråk och fönster i dubbla väderstreck som skapar en ljus och trivsam atmosfär. Det generösa sovrummet har en egen klädkammare för optimal förvaring. Köket, med sina charmiga originalstommar, leder ut till en mysig inglasad balkong – en perfekt plats att njuta av årets alla årstider. Badrummet är helkaklat och har en separat dusch med fönster, vilket ger både funktion och stil. Denna ljusa och hemtrevliga lägenhet erbjuder en lugn och harmonisk boendemiljö i ett eftertraktat område, där det är enkelt att trivas!

I korthet

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 4 215 kr
Rum 2
Boarea 48 Kvm
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong i sydvästläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1952
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Till vänster om hallen välkomnas vi av ett stort vardagsrum som med fri utsikt. Med sitt stora fönsterpartier flödar rummet av naturligt ljus och skapar en ljus och inbjudande atmosfär. De vitmålade väggarna och golvet i ljus nyans förstärker den rymliga känslan och ger en modern, harmonisk inramning. Här finns gott om plats för både en matplats och en mysig sällskapsdel, perfekt för såväl sociala tillställningar som lugna hemmakvällar. Ett rum som verkligen bjuder in till trivsel och umgänge!

Bilderna är renderade med möbler.

Alla bilder

Sovrum

Bredvid köket hittar vi det ljusa och rymliga sovrummet. Med vitmålade väggar och ett vackert parkettgolv känns rummet både fräscht och ombonat. Här finns gott om plats för en dubbelsäng, sängbord och ytterligare möbler om så önskas. Sovrummet erbjuder även en stor klädkammare, perfekt för att hålla ordning på kläder och förvaring. Detta rum blir en lugn och rogivande plats att koppla av i efter dagens bestyr.

Bilderna är renderade med möbler.

Alla bilder

Kök

Till höger om hallen hittar vi ett charmigt kök med originalskåp som ger en tidlös karaktär. De öppna överskåpen och luckorna nedtill ger köket både stil och praktisk funktion, med gott om förvaringsutrymme för dina köksredskap. Köket har en bra yta för matplats, vilket gör det till en perfekt plats för vardagliga måltider och middagar. Här finns all den utrustning du behöver, inklusive spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Från köket har du direkt tillgång till den härliga inglasade balkongen – en plats du kan njuta av året om!

Alla bilder

Balkong

Den mysiga inglasade balkongen i västerläge nås direkt från köket och blir en perfekt plats för avkoppling. Här ryms enkelt både bord och stolar, vilket gör den till en idealisk plats för att njuta av kvällsmaten under sommarhalvåret. Tack vare inglasningen kan du förlänga utesäsongen och även njuta av härliga stunder på balkongen under både vår och höst. En plats där du kan skapa en liten oas att trivas i året runt!

Alla bilder

Entréhall

Vi välkomnas av en hall som tar oss till alla lägenhetens rum. Redan här får man känslan av en luftig och öppen lägenhet. Praktisk ljust klinkergolv harmoniserar med de vita väggarna. I anslutning till hallen finns separat toalett och plats till förvaring i en rymlig klädkammare.

Alla bilder

Badrum och separat wc

Intill köket ligger badrummet. Här finns dusch, väggskåp med spegel samt handfat med underskåp. Badrummet går i ljusa färger och har även ett fönster som släpper in ett härligt ljus.

Intill hallen ligger en praktisk wc, utrustad med toalett, väggspegel och ett handfat med underskåp för extra förvaring. Väggarna är klädda med vitt kakel som fungerar både som ett stilrent och praktiskt stänkskydd. En enkel men funktionell lösning.

Alla bilder

Övrigt

Bredband är inräknat i månadsavgiften.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. För denna kommer en extra avgift om 315 kr på månadsavin en gång per år.

Alla bilder

Förening

HSB Brf Huggaren är en äkta förening som bildades år 1946-1949 i samband med byggnation på fastigheterna Dolken 10-11, Hjälmen 3, Huggaren 8 samt Kyllret 4. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det flera grönskande uteplatser/innergårdar med grillmöjligheter och utemöbler. I föreningens källare finns plats för cyklar, barnvagnar eller dylikt. Föreningen har ett relaxrum med TV (finns i tvättstugan) samt en nyrenoverad bastu för föreningens medlemmar att nyttja. Deposition 200kr. Föreningen har 1 tvättstuga med 4 st tvättgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Utöver tvättstugan finns även en extra drop-in tvättmaskin och torktumlare samt en matt (stor) tvättmaskin med tillhörande torkskåp. Bokning av tvättider sker via internet eller med tagg vi tvättstugan. Alla maskinerna är i samma lokal.

Parkering

Boendeparkering råder i området. Föreningen har 4 st parkeringsplatser för MC. Det finns kö till MC-garaget. Kostnaden är 50kr/mån vilket betalas på månadsavgiften.

TV och bredband

Föreningen har ett gruppavtal för fiber via Bredband 2. Hastighet 1000/1000 Mbit/s, ingår i avgiften. Föreningen har kabel-TV via Tele2, basutbudet ingår i avgiften.

Föreningens renoveringar

2023 - Installation av nya porttelefoner. 2023 - Införande av individuell mätning och debitering av el (IMD). 2022 - Uppgradering av föreningens tvättstuga. 2022 - Renovering av föreningens bastu. 2022 - Ventilerna på alla radiatorer har bytts ut. 2021 - Fattat beslut om införande av individuell, mätning och debitering (IMD) av el. 2021 - Ommålning av föreningens källargångar. 2021 - Genomfördes obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i föreningen. 2021 - Ett större arbete med föreningens trädgård har gjorts. 2020 - Belysning i tvättstugan har bytts ut. 2020 - Fönster på flera av föreningens byggnader har tilläggsisolerats. 2020 - Färdigställdes relining av föreningens samtliga avloppsstammar. 2020 - Nytt bokningssystem till tvättstugan installerat. 2018 - Uppgradering av föreningens värmesystem och tilläggsisolering runt fönster. 2018 - Uppgradering av tvättstuga, nya tvättmaskiner och torktumlare. 2018 - Målning av föreningens entréer. 2018 - Installerades taggsystem i samtliga portar. 2014 - Slutfördes utbyte av utrustning i värmecentralerna. 2013 - Tilläggsisolerades alla vindar. 2010 - Påkostad totalrenovering av den stora gemensamma tvättstugan. Föreningen följer en uppdaterad underhållsplan 2024 - Ett projekt gällande byte av värmeväxlare är igång. 2023/2024 - Förnya utemiljön pågår stegvis under en 5-årsplan Byte av balkongfronter påbörjades 2022 (detta arbete är pausat tills att den ekonomiska utvecklingen har stabiliserats).

Övrig information

En medlemsavgift om 500 kr betalas in till HSB Malmö, som återbetalas vid utträde. Därefter årlig medlemsavgift 300 kr/hushåll och år. Föreningen accepterar inte juridisk person, men kan bli medlem efter prövning i styrelsen. Föreningen accepterar delat ägande, helst 50/50 ägarandel. Föreningen tillämpar tillsyn vid överlåtelse. Styrelsen har även ett tillsynsprogram i bostadsrätter, där ägaren har bott under lång tid. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. För denna tillkommer en extra avgift om 31 kr/mån på avin. Gå gärna in på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/huggaren/ Följande uppgifter är hämtade av berörd förening via hemsida samt senaste årsredovisning 2024-09-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Föreningens ekonomi

Föreningen har höjt avgiften retroaktivt fr om 1 januari 2024 med 6,9%, det kommer stå rätt specificerat fr.o.m. april-avierna. En eventuell höjning av avgiften beslutar föreningen om vid budgetarbetet sep/okt och kommer i så fall att ske från 1 jan 2025.

Alla bilder

Område

På en höjd ligger Kirsebergsstaden som en egen liten stad i staden, området kallas också för "Backarna" i folkmun. I Kirseberg finns mysiga gator, gränder, småhus och en mängd vackra parker, såsom Beijers Park, utspritt över stadsdelen. Här ligger höghus från 60-talet granne med gamla gatuhus och helt nya flerbostadshus. Speciella byggnader, som det gamla vattentornet, Kirsebergsmöllan, tillsammans med livsmedelsbutiker och restauranger bidrar ytterligare till att ge området mångfald och kontrastrikedom. Närheten till Värhemstorget, som är en knutpunkt för busstrafiken, gör också att pendling till andra orter går smidigt samtidigt som motorvägen nås snabbt för den bilburne. Angränsande Bulltofta bjuder på den vackra Bulltoftaparken på en del av det gamla flygfältet. Här finns stora möjligheter till rekreation och friluftsliv. Malmö strävar efter att Bulltofta ska bli en så kallad miljöskuldfri park. Bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Att hela området präglas av grönområden är lätt att se. På nära håll finns Sperlings hage och Garnisonsplanteringen, även kallad ”Tjyvaparken”, samt Gröningen i Segevång.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Din mäklare

Intill hallen ligger en praktisk wc, utrustad med toalett, väggspegel och ett handfat med underskåp för extra förvaring. Väggarna är klädda med vitt kakel som fungerar både som ett stilrent och praktiskt stänkskydd. En enkel men funktionell lösning.

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 4 215 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg
Adress Sandbackegatan 8A
Kommun Malmö
Område Kirseberg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 48 Kvm (Föreningens information)
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong i sydvästläge
Byggår 1952
Förening HSB:s Brf Huggaren
Andel i föreningen 0.385
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Bredband och grundutbudet i kabel-tv ingår i månadsavgiften.
Driftskostnad 4 800 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 172 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning