Lund - Södra Sandby

Lundavägen 5

Visa på karta

Väl omhändertagen villa - Tomt om 1292 kvm med trädgård i söderläge - Tilltalande planlösning

Välkommen till denna charmiga villa, ursprungligen uppförd 1948 och omsorgsfullt utbyggd genom åren för att skapa en funktionell planlösning som passar perfekt för barnfamiljen. Huset är mycket välhållet och stora renoveringar är gjorda genom åren. Med en stor tomt på 1292 kvm, placeras huset optimalt för att ge en generös trädgård i söderläge på baksidan. Den inbjudande framsidan omges av en tät häck för avskildhet, och en vacker björk står som en grönskande inramning. Den asfalterade uppfarten leder fram till garaget och utanför finns det plats för flertalet bilar. Trädgården bjuder på en parkliknande känsla med stora gräsytor, väletablerade träd och omgivande grönska – perfekt för både lek och avkoppling. Den södervända uteplatsen, som nås från vardagsrummet, är idealisk för långa middagar i solen. Husets planlösning är lika tilltalande. När ni kliver in möts ni av en trivsam atmosfär och ett naturligt ljusflöde. Den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum gör hemmet både socialt och inbjudande. Köket är utrustat med moderna vitvaror och är mycket välplanerat. Vardagsrummet erbjuder plats för en stor soffgrupp och de stora fönstren ger rummet ett härligt ljusinsläpp. På entréplan finner ni även ett allrum som kan användas som extra sovrum. Intill finns en gästtoalett, och grovköket, som har egen ingång från trädgården, bidrar till smidighet i vardagen. Övre plan består av hall, två rymliga sovrum och ett badrum. De båda sovrummen har generös yta för större säng, skrivbord och garderobsförvaring. I den fräscha och väl omhändertagna källaren finns det otroliga utrymmen för förvaring och verkstad. Från huset har ni promenadavstånd till regionbuss som avgår med täta avgångar till Lund, och ni kan även ta cykeln via Hardebergaspåret som numera är en supercykelväg Det är nära till skola och förskola. I Södra Sandbys centrum finner ni bland annat välsorterad matbutik, gym, stenugnsbageri, apotek och vårdcentral. Inom nära avstånd finns naturområdet Skrylle. Denna villa är perfekt för er som söker ett hem med karaktär, gott om utrymme och en fantastiskt uppvuxen trädgård. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 250 000 kr
Rum 5
Boarea 129 Kvm
Biarea 80 Kvm
Tomtarea 1292 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1948
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
Visa alla

Välkommen

Denna charmiga villa med gul träpanel, ursprungligen uppförd 1948, har genom åren varsamt byggts ut för att skapa en funktionell och inbjudande planlösning som passar perfekt för barnfamiljen. Huset har vårdats med omsorg och står redo för att skriva ett nytt kapitel med sina nya ägare. Med en stor tomt på 1292 kvm och en strategisk placering mot gatan erbjuds en rymlig trädgård samtidigt som det finns gott om parkeringsutrymme på framsidan.

Alla bilder

Framsida

Framsidan av huset omges av en tät häck som skapar både avskildhet och grönska. En ståtlig björk står som ett vackert blickfång och ramar in framsidan tillsammans med flertalet blomsterrabatter. Den asfalterade uppfarten erbjuder gott om parkeringsplatser, perfekt för flera bilar. Bredvid garaget finns en praktisk ingång till groventrén, idealisk som vardagsingång, medan den grå trappan leder till huvudentrén. Den generösa gräsytan börjar här och sträcker sig runt gaveln för att flyta samman med den parkliknande trädgården på baksidan.

Alla bilder

Trädgård

Denna praktfulla trädgård i rakt söderläge erbjuder och många härliga soltimmar. Fördelen med ett äldre hus är att trädgården fått möjligheten att växa till sig med åren. Kombinationen av stora träd och generösa gräsytor, tillsammans med omgivande växtlighet, ger trädgården en parkliknande känsla. Här kan man njuta av en avkopplande miljö under lediga dagar, samtidigt som det finns gott om plats för både odlingsland och lekutrymmen som exempelvis en studsmatta.

Framför vardagsrummet, med direkt utgång från huset, ligger en rymlig uteplats som inbjuder till långa, avkopplande dagar. Trädgården erbjuder dessutom praktiska ingångar till både källaren, grovköket samt garaget.

Tomten sträcker sig ända ner till de ståtliga pilträden, och gräsytan nedanför, som ägs av kommunen, har skötts av nuvarande ägare för att harmoniera med omgivningen. Vid träddungen finns en liten porlande å och en bro som leder till närliggande promenadstråk – en idealisk plats för naturälskare.

Alla bilder

Garage

I samband med tillbyggnaden av huset uppfördes även ett garage med smidig infart från framsidan. Garaget erbjuder plats för en bil samt utrymme för cyklar/motorcyklar, samt gott om förvaring längs ena väggen. Golvet är flingat/lackat, här finns industribelysning, två trefasuttag samt möjlighet för motorlyft. Ni har bekväm access till garaget både från trädgården och direkt från huset, med närhet till grovköket.

Alla bilder

Entré

Den ursprungliga entrén välkomnar er in i en mindre hall som på ett smidigt sätt binder samman flera av husets rum. Här möts ni av ett härligt ljusflöde och ytterkläder kan hängas av runt hörnet. Väggarna är klädda med tapeter som harmoniserar med parkettgolvet.

Alla bilder

Gästtoalett

Vid entrén ligger gästtoaletten, praktiskt placerad för besökare. Ett litet fönster släpper in naturligt ljus. Väggarna är klädda med en ljus, mönstrad våtrumstapet och golvet har en matchande våtrumsmatta. Toaletten är utrustad med WC, förvaringsskåp, spegel och handfat.

Alla bilder

Allrum / sovrum

Till höger om entrén finner ni ett allrum som även fungerar utmärkt som sovrum. När ni stiger in i rummet dras blicken till de stora fönsterpartierna som vetter mot två väderstreck och fyller rummet med naturligt ljus. Väggarna är klädda i en gul, randig tapet och golvet är av vackert brädgolv. Här finns gott om utrymme för att inreda med soffa, TV-möbel och förvaringsmöbler, eller för en dubbelsäng med sidomöbler om rummet används som sovrum.

Alla bilder

Kök

När ni kliver runt hörnet från hallen möts ni av en livfull planlösning med ett härligt ljusflöde som strömmar in genom flera fönster. Köket hänger samman med matplatsen, som även öppnar upp mot vardagsrummet, vilket ger en social karaktär.

Köket kommer från Kallinge Kök. Kvadratmeterna är välutnyttjade med gott om arbetsytor och skåpsförvaring. De vita köksluckorna med träinslag matchas med en vit laminatbänkskiva och ljust kakel på väggarna. I mitten av rummet finns en unik köksö med en organisk form som ger rummet karaktär. Den tåliga granitbänkskivan fungerar utmärkt som både serveringsyta och arbetsplats – perfekt för att förbereda middagsbjudningar eller kanske skapa hemgjorda chokladpraliner. Väggarna är tapetserade och golvet är klätt med ljus plastmatta.

Utrustning:
Kyl & frys - Siemens, 2017
Diskmaskin - Cylinda
Inbyggnadsugn - Husqvarna
Inbyggnadsmikro - Husqvarna
Fläkt - Chateau
Induktionshäll (flexibla ytor) - Siemens, 2014

Alla bilder

Matplats

Intill köket finns en rymlig matplats med gott om utrymme för ett större matbord, perfekt för långa middagar med familj och vänner. Golvet är klätt med parkett och väggarna är tapetserade i ljusa toner.

Alla bilder

Vardagsrum

När ni kliver in i vardagsrummet dras blicken mot det stora fönsterpartiet och vidare ut mot trädgården. Härifrån når ni den rymliga uteplatsen, perfekt för att njuta av trevliga middagar i kvällssolen. För extra komfort under varma sommardagar finns en markis att veva ut och en utvändig, motordriven screenmarkis att rulla ner över fönstren i söder. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för en större soffgrupp, fåtöljer och TV-möbel. Golvet är klätt med parkett och väggarna har en ljus tapet.

Alla bilder

Förbindelse

En förbindelse mellan entréplanet, källaren och groventré/grovkök.

Alla bilder

Groventré

En praktisk vardagsingång med gott om utrymme för att hänga av ytterkläder och ställa undan skor. Golvet är klätt med slitstark klinker och har vattenburen golvvärme för extra komfort. Väggarna är tapetserade i en ljus nyans. Från groventrén har ni direkt tillgång till garaget.

Alla bilder

Grovkök

Med en egen ingång från trädgården blir grovköket en praktisk lösning när barn eller husdjur kommer in efter utomhusaktiviteter. Golvet är klätt med ett tåligt klinker och utrustat med vattenburen golvvärme, perfekt för leriga skor och stövlar. Väggarna är klädda med våtrumstapet och grovköket är dessutom utrustat med en dusch. Längs väggen finns skåpinredning som erbjuder gott om förvaringsutrymme, en praktisk arbetsbänk, dubbel tvättho och tvättmaskin (Cylinda, 2010) för bekväm hantering av tvätt.

Alla bilder

Övre plan

Via trappan vid entrén når ni det övre våningsplanet, där ni välkomnas av en möblerbar hall med härlig rymd, tack vare takkupan. Hallens golv är klätt med parkett och de tapetserade väggarna får en fin kontrast av de målade listverken. Från hallen har ni tillgång till två sovrum och ett badrum.

Alla bilder

Sovrum 1

Till vänster hittar ni det första sovrummet, som är generöst tilltaget i storlek. Här finns gott om plats för en säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Vid en av väggarna finns garderober. Väggarna är klädda i blå tapeter som harmoniserar med rummets brädgolv.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Ett badrum med välplanerade kvadratmeter som ger utrymmet för dusch, badkar, spegel, handfat, WC och förvaringsskåp. Väggarna är klädda med en beige, mönstrad våtrumstapet och golvet är klätt med brun våtrumsmatta.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet kan enkelt möbleras med en dubbelsäng samt förvaringsmöbler. Väggarna är klädda med ljusa tapeter och golvet pryds av brädgolv. Rummet har gott om garderobsförvaring, inklusive dolt utrymme bakom garderobslängan. En av dörrarna öppnas till ett smart förvaringsutrymme under snedtaket, vilket maximerar möjligheterna att organisera.

Alla bilder

Källare

Källaren är väl omhändertagen, fräsch och har en bra takhöjd.

Det första rummet ni kommer ner till är en rymlig hall med klinkergolv där skor och jackor kan ställas undan. Här finne ett praktiskt matkällarförråd. Från hallen leds ni vidare till en verkstad. I verkstaden möts ni av naturligt ljus som för det trivsamt att stå och arbeta vid arbetsbänken. Här nere finner ni husets värmepump och det finns bra ytor för hyllförvaring.

Vidare från hallen leds ni vidare till ytterligare två rum med fönster och som passar utmärkt för förvaring. Och i slutet av källaren kommer ni till det utrymme som använts till förvaring av diverse material som är bra att ha som husägare, samt en verkstadsdel med egen ingång från trädgården.

Alla bilder

Övrigt

2019
Installation av fiber
Byte av centraldammsugare
Installation solskyddsmarkiser (motordriven Screen-markis vid vardagsrummet och motordriven markis över köksfönstret)

2017
Ny kyl/frys

2016
Byte av panel på ”gamla” huset
Takbyte

2014
Ny spishäll

2010
Ny tvättmaskin
Nytt skorstensskydd

2005
Installation av luft/vatten värmepump (CTC Air)

2004
Renovering av källare
- Golv; all färg slipades bort och ersattes med oglaserad klinker från Höganäs
- Väggar; gammal puts togs bort och ytorna målades med mineralfärg
- Tak; kompletterade med gipsskivor, målat

1993
Tillbyggnation av garage samt grovkök och groventré/hall
I samband med garagebygget drogs ny el, vatten och avlopp in från tomtgränsen
Del av dräneringen ersattes och uppdaterades
Byte av samtliga dörrar

1992
Fönsterbyte på båda gavlarna på övre plan (SP 3-glas)
Installation av centraldammsugare

Renovering av entréplan
- Ändrat planlösning och skapat ytterligare ett sovrum
- Fönsterbyte (SP 3-glas) i kök och vardagsrum, söder
- Köksrenovering med ny inredning, maskiner och golvytor
- Ny elinstallation på entréplan samt källare
- Isolering av hela entréplanet utfördes

1982
Renovering av övre plan
- Isolering av övre plan (tak och trossbotten)
- Satt in takfönster
- Byggt badrum
- Ny elinstallation på hela övre plan med dragning till elskåp i källare

Alla bilder

Mäklaren

Kan det här vara ditt drömhem? Jag finns här för att göra ditt bostadsletande så smidigt som möjligt. Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller vill veta mer om bostaden.

Är det dags att sälja din nuvarande bostad? Jag är expert på marknaden med över 30 års erfarenhet och hjälper dig gärna med en värdering. Kontakta mig så bokar vi in en tid!

 

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och har ca 6000 invånare. Det har blivit otroligt omtyckt att flytta till Södra Sandby då det för fler är möjligt att köpa villa med större tomt. Här bor man i miljö omgiven av mycket grönska samtidigt som all närservice finns tillgänglig. Södra Sandby har både bra busskommunikationer och cykelled till Lund vilket gör det lätt att pendla.

Kommunikationer
Södra Sandby har mycket bra bussförbindelser för den som arbetar eller pluggar i Lund eller Malmö.

Buss 166 (som går från Södra Sandby, genom Lund och ut till Staffanstorp) avgår med täta avgångar och även ett par avgångar under natten och tidig morgon. Det gör det enkelt att pendla till bland annat Ideon, Lunds universitet, LTH och Lund C för att byta till tåg i riktning mot Malmö eller Helsingborg.

Med busslinje 175 kan ni åka till Flyinge eller till Dalby och vidare mot Kyrkheddinge och Malmö. Busslinje 155 går i riktning mot Revingeby och Harlösa.

Förr gick det en järnväg från Lund till Revingeby som gick genom Södra Sandby. Järnvägsspåret är nedlagt sedan lång tid tillbaka och idag är sträckan numera en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby som kallas för Hardebergaspåret.

Lund är del av en regional satsning där så kallade supercykelvägar skapas. De cykelvägar som uppgraderas till supercykelstandard är ofta existerande cykelvägar som har goda förutsättningar att stödja pendlingen. Elcykelns genomslag har uppmuntrat fler till att cykelpendla och förbättrade vägar ska uppmuntra fler till att cykelpendla och även under större delar av året.

Lunds första av åtta supercykelvägar är Hardebergaspåret (C25) som invigdes i september 2023.

Mer information om Lunds kommande supercykelvägar:
https://lund.se/stadsutveckling-och-trafik/cykla/supercykelvagar

Skolor och förskolor
Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6).

Det flertalet olika förskolor att välja mellan. Mer information finns hos Lunds Kommun: https://lund.se/forskola-och-skola/forskola/forskolor-i-lund

Naturområden
För naturälskaren finns här flera härliga naturområden att besöka.

Natursköna Fågelsångsdalen är belägen strax väster om Södra Sandby och är ett naturreservat med härliga promenadstråk och rikt liv på både djur och växter.

Populära Skrylleområdet är beläget mellan Södra Sandby och Dalby som består av flera sammanlänkade naturreservat. Här finns gott om parkeringsplatser i anslutning till Skryllegården som är själva knutpunkten i Skrylle som har trevligt café och restaurang samt ett gym. Här finns tavlor där man kan se rundorna för de olika vandringslederna och finns allt från motionsslingor med belysning som även passar utmärkt för barnvagnar och rullstolar, till längre slingor där man kan gå mellan stock och sten. För barnfamiljerna finns uppskattade Naturum där barnen kan lära sig mer om skogens djurliv. Det är möjligt att hyra grillplatser.

Billebjer är ett av flera naturreservat i Skrylleområdet och varvas artrika ljunghedar och frodig lövskog med fornlämningar. Under sommaren är det vattenfyllda gamla stenbrottet ett populärt utflyktsmål för att sola och bada.

För den som gillar att fiska har ni Rögle dammar som har fem olika dammar och hyser regnbåge, öring, gädda, abborre, mört, braxen och karp.

Det nya våtmarksområdet invigdes sommaren 2023. I Södra Sandbys våtmarksområde har man även anlagt stigar och skapat möjligheter att grilla och uppleva naturen.

Cirka 5,5 km utanför Södra Sandby finner ni Tvedöra badplats som är belägen på Revingehed. Här är vackert och sjön, som är ett gammalt grustag, har fyllt med filtrerat grundvatten. En omtyckt besöksplats under sommmaren.

Aktiviteter
Södra Sandby har ett brett idrottsliv där man bland annat kan utöva fotboll, friidrott, tennis, jujitsu, kyokushin karate och westernridning.

Sandbybadet har öppet under sommaren. Där finns 25 metersbassäng, undervisningsbassäng, och barnbassäng.

För den som vill besöka gymmet finns det ett Nordic Wellness.

Närservice
I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, Sandby Stenugnsbageri, Pizzeria Gröna Huset och restaurang Krögaren och Bagaren. Bibliotek, vårdcentral, Folktandvården och apotek finns i centrum.

I bygden finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 250 000 kr
Adress Lundavägen 5
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 129 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 80 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1292 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1948
Grundläggning Källare / Gjuten betongplatta
Stomme Trä / Siporex
Fasad Trä / Tegel
Tak Tegel / Aluminiumplåt på tillbyggnad och takkupa
Plåtarbete Plåt / Aluminium på bandad takkupa
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (CTC EchoAir)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas & 3-glas
TV/Internet Fiber, LAN-uttag i alla rum
Driftskostnad 37 223 kr/år varav:
El: 27 268 kr
Vatten/Avlopp: 6 855 kr
Renhållning: 3 100 kr
Driftkostnad är kostnad för el (hushållsel och uppvärmning), vatten/avlopp och renhållning. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Årsförbrukning el: 11 466 kWh. Fastighetsavgift 2024: 9 525 kr. Notera att kostnaden för fastighetsavgift, försäkring och fiber ej är medräknat i driftkostnaderna.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 88 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 302 000 kr
Summa pantbrev 640 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning