Malmö - Vita Höja - Husie

Karolingatan 16

Visa på karta

Inglasad balkong i västerläge - en milslång magisk utsikt - mycket välskött förening med eget gym

Ljus och fin tvårummare på 8:e våningen med utsikt som sträcker sig till Köpenhamn när vädret tillåter. Här möts du av en stor inglasad balkong med fantastisk utsikt, dag som kväll. I lägenheten finns också ett smakfullt renoverat kök och ett stilrent helkaklat badrum. Lägenheten har ett rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till balkongen som bjuder på fri utsikt över föreningens välskötta och grönskande gård. Sovrummet är väl tilltaget med gott om förvaring. Här bor man med grönskande omgivningar, gym och väldigt bra kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 4 592 kr
Rum 2
Boarea 65 Kvm
Våning 8 av 9
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till populära Vita höja och denna trivsamma tvårummare. Luftig och ljus lägenhet som har fina sociala ytor och effektiv planlösning. Lägenheten har en stor inglasad balkong i västerläge med magisk utsikt över föreningens gård och över Malmö. Lägenheten är stilren, rymlig och välplanerad.  Vita väggar med stilfulla fondväggar och ljusa genomgående laminatgolv i hela bostaden. Här finns ett rymligt helkaklat badrum med duschhörna och ett generöst tilltaget sovrum som vetter mot föreningens mark. Stort vardagsrum och kök. Lägenheten erbjuder dessutom gott om förvaringsutrymmen. Här bor ni i stabil förening med bra ekonomi. På gården finns möjligheter till boulespel, grillning, fotboll, lekplatser eller bara avkoppling vid någon av föreningens många, populära möblerade utemiljöer.

Välkommen på visning!

Alla bilder

Kök

Modernt kök med sobra gråa luckor som renoverades ca 2021 och med köksinredning som går hela vägen upp i tak. Vitt kakel på väggen som kontrasterar mot den svarta bänkskivan. Köket är smart planerat och har en fin arbetsyta i vinkel med gott om förvaring. Utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt mikrovågsugn. Ett matbord med plats för ca. 4-6 personer placeras med fördel vid köksfönstret med en utsikt att tala om. 

 

Alla bilder

Balkong

Stor och inbjudande balkong med skjutbara fönsterpartier i härligt västerläge med eftermiddag och kvällssol. Utsikten från 8:e våningen är oslagbar och en klar dag ser man över till Köpenhamn. Även kvällarna här uppe är oslagbara då man kan njuta av kvällsbelysningen som ligger över Malmö. Inglasningen förlänger utesäsongen och gör detta till ett extra rum under stora delar av året. Bra yta med plats för en loungegrupp att mysa i och njuta av utsikten - en favoritplats under lediga dagar och kvällar!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med samma ljusa laminat som följer oss genom hela lägenheten samt vita väggar och en mörkgrå fondvägg som ger rummet karaktär. I taket ovanför ena väggen finns snygga spotlights. Stora fönsterpartier med fin utsikt som skänker ett härligt ljusinsläpp. Härifrån leder en dörr ut till den inglasade balkongen med en magisk utsikt, morgon som kväll. Lättmöblerad yta med gott om plats för den stora soffgruppen för sociala dagar och kvällar. 

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet ligger lugnt beläget med fönster mot gården och bjuder på inbyggd garderob med spegeldörrar. Bra storlek med plats för både dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang som byråer eller vad man önskar. Samma ljusa golv här som i övriga bostaden.

 

 

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Tveka inte på att höra av er till mig om ni har några frågor eller funderingar kring bostaden eller er egna bostad!

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med vita kakelplattor och svart klinker på golvet. Det svarta återfinns på väggarna i duschen och skapar en modern stil. Utrustat med handfat med kommod, spegelskåp med förvaring och inbyggd belysning, högskåp samt wc.

 

 

Alla bilder

Hall

Hall med snygg och lättskött klinker på golvet. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och flera garderober som ger bra förvaringsmöjligheter. Från entrén välkomnas man direkt av vardagsrum och dess härliga utsikt från 8:e våningen. 

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Vita Höja har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen består av 6 niovåningshus, byggda 1969 med totalt 324 lägenheter samt affärslokalerna vid Höja centrum. Riksbyggen sköter förvaltningen och en överlåtelseavgift om 1313 kr och en pantsättningsavgift om 525 kr/pant debiteras köparen. Tomten är friköpt, vilket innebär att föreningen själva äger marken och ekonomin inte kan påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. Föreningen har gemensamt elavtal för bästa pris åt sina medlemmar.

AVGIFT
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och kollektivt bredband. Man har även kollektivt bostadsrättstillägg, vilket innebär att medlemmarna inte behöver teckna ett sådant själva till sin hemförsäkring. Föreningen har gemensam el. Avgiften höjdes senast 2024-01-01 med 20%. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar.

RENOVERING/UNDERHÅLL
Renoverat sedan tidigare är bland annat:
2022 Man har infört gemensam el och kollektivt bredband.
2020 Parkeringsplatserna är breddade
2016-2017 Nya tappvattenledningar samt relining av avloppsstammarna
2015 Injustering av värmesystem och byte av värmeväxlare
2014 Totalrenovering av värmecentraler med nya värmeväxlare och reglerutrustning samt injustering.
2012 Avloppsstammar spolade samt installerades sopsugar för matavfall till sopsorteringen
1994 Renovering av fasaderna
1993 Inglasning av balkonger
1984 3-glas fönster

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:

2024 Omläggning av tak och installation av solceller. Upphandling är klar. Från luftvärmepumpar ska installeras i samband med detta.

TV & BREDBAND
TV och bredband finns via Tele2. Bredband (100/100) samt basutbudet till Kabel-TV ingår i avgiften.

PARKERING/GARAGE
De boende i föreningen kan välja att kvittera ut ett parkeringstillstånd per lägenhet för 60:-/månad, vilket läggs på månadsavgiften. Det finns även garageplats att hyra för 175 kr/månad, kösystem tillämpas och för närvarande uppskattas kön till ca 3-5 år.

ÖVRIGT:
Mycket välskött gård. På gården finns möjligheter till allehanda rekreation, t.ex. boulespel, grillning, fotboll, lekplatser eller bara avkoppling vid någon av föreningens många, populära möblerade utemiljöer.

Föreningens fritidskommitté arrangerar ett flertal aktiviteter för medlemmarna varje år, t.ex. bussutfärder, canasta, dans-, grill- och allsångs-kvällar m.m. Medlemmarna i föreningen har ibland möjlighet att vara med i olika studiecirklar i föreningens regi.

Det finns ett välutrustat gym, som är fullt i klass med ett kommersiellt gym. Det är kostnadsfritt för medlemmarna att använda och används av såväl gammal som ung. Föreningen har även en mindre festlokal som man kan hyra samt ett litet bibliotek.

Välkommen att besöka föreningens hemsida: www.vitahoja.se

Alla bilder

Område

Höja är ett område i stadsdelen Husie, Malmö med både småhus och flerfamiljshus. Området ligger mellan Inre ringvägen och Agnesfridsvägen, norr om Amiralsgatan. I folkmun delas området oftast in i de tre större bostadsföreningar som finns nämligen, Gula, Röda och Vita Höja. Området har fått sitt namn då det har Malmös högsta naturligaste läge.

Här bor man i en fin miljö med välskötta gårdar och gott om grönområden omkring. Nära affär, konditori och blomsterbutik. Inte långt därifrån ligger Jägersro travbana och Jägersro centrum med butiker, apotek och större mataffär. I närområdet finns också en vårdcentral. 

I området finns Höjaskolan som är en skola med klasser från förskola till och med högstadium. Runstyckets förskola och Västra Skrävlinge fritidshem finns också i området.

Trygga cykelbanor leder mot Malmös hjärta. Det finns dessutom bra bussförbindelser.  Busshållplats till Stadslinjen 5 ligger endast på några minuters gångavstånd. Med bil tar man sig snabbt och enkelt ut på både Inre och Yttre Ringvägen.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

Alla bilder

planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 4 592 kr
Ingår i avgift Vatten, kabel-TV, bredband
Adress Karolingatan 16
Kommun Malmö
Område Vita Höja - Husie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 65 Kvm (Föreningens information)
Våning 8 av 9
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1969
Förening Riksbyggens Brf Vita Höja
Bostadsrättens nettoskuldsättning 169 607 kr
Kommentar nettoskuldsättning 2610 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.25251
Pantsatt Ja
Förråd Vindsförråd samt matkällare
Byggnadssätt
Driftskostnad 11 052 kr/år varav:
Värme: 6 372 kr
El: 2 280 kr
Försäkring: 2 400 kr
Kostnaden för värme är en fast kostnad som är ett obligatoriskt tillägg på avin från föreningen.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 149 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning