Snart till salu


Malmö - Rörsjöstaden

Föreningsgatan 54B

Visa på karta

Välplanerad tvåa - Belägen i populära Rörsjöstaden - Härlig utsikt från 5:e våningen över takåsarna

Ljus och charmig tvårumslägenhet på 5:e våningen med fönster in mot föreningens trivsamma innergård och utsikt över takåsarna. Kök och vardagsrum samspelar i en halvöppen planlösning, perfekt för sociala sammanhang. Köket går i stilrent vitt och grått med vitvaror i rostfritt. På golvet ligger det ett mycket praktiskt laminatgolv som går över i en välbevarad och vacker originalparkett från huset byggår 1948. Badrummet bjuder på mörkgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna i halvförband samt duschhörna som pryds av svart mosaik på väggarna. Sovrummet är väl tilltaget där man bevarat den vackra och karaktärsfulla inbyggda garderoben och på golvet ligger ekparkett. Här bor man med närhet till såväl service som nöjen och grönskande områden samtidigt som city ligger ett stenkast bort med cykel. Varmt välkommen att kontakta mäklaren vid intresse - Denna möjlighet får du inte missa!

I korthet

Utgångspris 1 945 000 kr
Månadsavg. 3 856 kr
Rum 2
Boarea 54 Kvm
Våning 5/5
Hiss Ja
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1948
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till denna tvårummare i HSB Brf Eken som ligger i charmiga Rörsjöstaden. Lägenheten erbjuder härlig atmosfär med en generös takhöjd på 2,63 m och tidstypiska attribut från femtiotalet. Stora härliga fönsterpartier vetter in mot den välskötta grönskande innergården med grillplatser. Från 5:e våningen har denna lägenhet fantastisk utsikt över takåsarna.

En mycket hemtrevlig pärla ni inte vill missa!

Alla bilder

Kök

Stilrent kök med vita skåpsluckor, bänkskivan är i grått och matchar vitvarorna som är i snyggt rostfritt. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, kyl, frys samt fläkt. Ovan köksbänk ligger ett grått melerat kakel som sträcker sig ändå upp i tak och på golvet ligger ett praktiskt laminatgolv med klinker imitation. Här finns idag en soffa för sociala stunder men vill man hellre inreda med ett mindre köksbord så kan man göra det utan problem. 

Alla bilder

Badrum

Stilrent badrum med helkaklade väggar i skinande vitt som kontrasterar snyggt mot den mörka klinkern. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara glasväggar som går att fälla undan när duschen inte används och på så sätt ger mer golvyta. Vi hittar även ett handfat med kommod, stor spegel som ger rummet rymd, wc och snygga dimbara spotlights som ger exceptionellt ljus. 

Alla bilder

Vardagsrum

Från köket kommer vi in ett rymligt och härligt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster. Här finns plats för både matplats vid det fina fönsterpartiet och soffgrupp längre in i rummet. Vita väggar och vacker originalparkett pryder golvet som slipades och lackades 2015. 

Alla bilder

Utsikt

En vacker utsikt från alla rum som vetter in mot den lugna och gröna innergården. Takåsarna och himlen kan man aldrig stirra sig blind på. Det är något speciellt med att bo högst upp helt klart, bara att ta ta hissen upp till översta våningen! 

Alla bilder

Sovrum

Vakna med utsikt över takåsarna! Ett mycket vackert sovrum med samma fantastiska ljusinsläpp som i övriga rum utan någon direkt insyn. På golvet ligger ekparkett och till det gråa väggar. Den praktiska inbyggda garderoben finns bevarad men det finns även plats för fler garderober om man önskar det. Här finns det gott plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. 

 

 

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0709 - 89 69 49 eller via mail: saga@bulowlind.se

Alla bilder

Hall

In i hallen välkomnas man av en säkerhetsdörr som installerades 2024.Hallen erbjuder goda avhängningsmöjligheter och förvaring. Två stycken inbyggda originalgarderober med ovanskåp, bevarade originaldörrar målade i vacker grå och till det vita väggar. Grått laminatgolv som flyter snyggt fortsatt in i köket. 

 

 

Alla bilder

Område

 Rörsjöstaden ringas in av Drottninggatan, Värnhemstorget, Föreningsgatan och Amiralsgatan. Rakt igenom löper en parkliknade cykel- och gågata – Kungsgatan – som halvvägs igenom slingrar sig runt den majestätiska St. Pauli kyrkan och som senare mynnar ut i Rörsjöparken. Större delen av byggnaderna har klassiska detaljer från framförallt förra sekelskiftet, vilket tillsammans med somrarnas uteserveringar förgyller promenaderna längst Kungsgatan. Ett lugnt och barnvänligt område samtidigt som centrum ligger runt knuten.

Härifrån tar man sig lätt till framförallt Värnhemstorget men även in till Malmö City, både till fots, på cykel eller via buss. Via bil tar man sig lätt in och ut ur Malmö via inre ringvägen.

På Värnhemstorget står köpcentret Entré. Hit går även stadsbussar som tar dig till Malmös övriga stadsdelar, samt regionsbussar mot bl.a. Lund.

Förskolor i närområdet är exempelvis Montessoriförskolan Trappan, Sjöhästens förskola, Rörsjöns förskola och Lärkträdets förskola AB. Närmast liggande grundskolor är Österportsskolan, Rörsjöskolan, Resursskolan Ung Art, Östra skolan, med flera.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande muntliga uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades 1948 och består av 71 lägenheter och 7 lokaler. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift debiteras köparen med 1433 kr och en pantsättningsavgift debiteras köparen med 573 kr/pant.

Avgiftshöjningar/sänkningar:

• 2004-10-01: +2.0%
• 2011-04-01: +2.0%
• 2012-04-01: +2.0%
• 2015-04-01: +2.0%
• 2016-01-01: +2.0%
• 2018-01-01: +2.0%
• 2020-01-01: +2.0%
• 2023-01-01: +5.0%
• 2024-01-01: +18.0%

Beslutad höjning:
Beslut om kommande höjningar sker under hösten då vi har brutet räkenskapsår (1 september till 31 augusti).

Renoveringar:

  1. Tappvattenledningar kök och badrum: Ersattes med nya 1998.
  2. Tvättstugor och torkrum: Totalrenoverades 2004, byte av tvättmaskiner och torktumlare 2023.
  3. Avloppsstammar kök och badrum: Original, dessa är dock relinande 2015.
  4. El i fastigheten: Ersattes med nya ledningar 2002 och är 3-fas i bostadsrätterna. Föreningen gick över till enhetsmätning augusti 2012 (se mer ovan under el).
  5. Tak: Renoverades 1998.
  6. Fasad: Original tegel, vissa delar (tex. entrépartier) med träpanel. Under 2021 gjordes omfogning av fasad samt underhåll av fasaddetaljer.
  7. Fönster: Originalfönster finns i hela fastigheten förutom fönster vid slopade franska balkonger (utbytta ca 1986) samt i bostadsrätterna nr. 76, 77 och 78 som är helt utbytta 2014. 
    Ommålning utvändigt av fönsterna är utförd 2014-2015.
    Mot Föreningsgatan samt Celsiusgatan finns fönster med ljuddämpande glas.
  8. Trapphus: Det finns nio trapphus som samtliga har fått en totalrenovering 2008/2009.
  9. Hissar: Hissar finns enbart i de trappor som vetter mot Föreningsgatan. Bertrandsgatan och Celsiusgatan har inga hissar. Hissarna har genomgått en totalrenovering 2012.
  10. Uppvärmning: Grundvattenvärme med naturgas som spetseffekt vid extremt kallt väder. Färdigställdes mars 2011 efter över 60 år med fjärrvärme.
    Termostater på radiatorerna byttes och injustering av värmeanläggningen gjordes 2020
  11. Ventilation: Självdrag vilket innebär bl.a. att enbart kolfilterfläkt får användas i kök. Mekanisk fläkt får inte heller användas i badrum. Det innebär också att ventilationsventiler (både till- och frånluft) inte får byggas igen.
    Infodring av självdrags- och imkanaler till ventilationen (i badrum och kök), hösten 2022
  12. Återvinning/avfallshantering: Nytt miljörum invigdes våren 2016 och finns placerat i porten på Celsiusgatan. I samband med detta stängdes sopnedkasten i trapphusen och återvinningsrummet i källaren.
  13. Gemensamhetslokal: Köket till Ekroten renoverat 2018 samt ommålning 2021.
  14. Byte av passagesystem, våren 2023.
  15. Byte av tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna, hösten 2023  
  16. Pågående eller beslutade renoveringar:
    • inga pågående arbeten
  17. Planerade renoveringar:
    • Renovering av fönster (beslut om åtgärd och omfattning), 2024
    • Renovering samlingslokal Ekroten (beslut av omfattning och tid), 2025-2026
    • Kontroll av statusen på radiatorer (beslut om eventuell åtgärd), 2025
    Föreningen vill påpeka att under rådande omvärldsläge och ekonomisk instabilitet ses kommande projekt och prioriteringsordning kontinuerligt över och kan komma att ändras.


Kabel-tv via com hem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Ownit 100/100, IP-tefoni samt 25 BG-onlinelagring ingår ej men är obligatoriskt och debiteras med 115:-/mån.

Föreningen har enhetsmätning av el vilket innebär att den boende slipper fasta kostnader. Den faktiska förbrukningen faktureras tillsammans med avgiftsavin.

Det finns övernattningsrum som lånas ut mot en avgift. Det finns även en mycket fräsch festlokal med fullständigt kök som går att hyra.

I området råder det boendeparkering. Det finns även gott om billiga parkeringsplatser i området.

En förening med god ekonomi. Besök gärna deras hemsida på www.hsbeken.se

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 945 000 kr
Månadsavg. 3 856 kr
Ingår i avgift Vatten, Värme, Bostadsrättstillägg, Kabel-TV, för Bredband tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 75 kr/månad.
Adress Föreningsgatan 54B
Kommun Malmö
Område Rörsjöstaden
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 54 Kvm (Föreningens information)
Våning 5/5
Hiss Ja
Balkong Nej
Byggår 1948
Förening HSB:s Brf Eken
Bostadsrättens nettoskuldsättning 132 925 kr
Kommentar nettoskuldsättning 2 462 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.9326
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Uppvärmning Markvärmepump (el) och naturgas, stadsgas
Driftskostnad 6 552 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Försäkring: 1 452 kr
Övrigt: 900 kr
Övrigt avser 75 kr/månad för bredband. Observera att siffrorna kan både överskridas och underskridas beroende på faktisk förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 120kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.