Malmö - Davidshall

Verkstadsgatan 4A

Visa på karta

Genomgående stilren lägenhet - Attraktiv adress - Rymlig balkong mot innergården

Mitt i city, precis vid populära och charmiga Davidshallstorg finner du denna moderna och genomgående lägenhet byggd 2021 med stor balkong - belägen i det anrika polishuset från 1930-talet. Imponerande takhöjd och stilfulla materialval samspelar i harmoni och sätter prägel på hela lägenheten. Stilrent Vedumkök i skinande vitt som har allt man kan önska - inklusive diskmaskin - samt bra plats för matbord. Praktisk sovalkov ligger avskilt och vardagsrummet är härligt ljust med fönster i två väderstreck. Smakfull badrum i ljusa toner är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Föreningen erbjuder många bekvämligheter så som gemensam takterrass med spektakulär utsikt över Malmös takåsar, orangeri och gästlägenhet. Davidshall erbjuder närhet till allt som önskas - restauranger, shopping, kultur och nöjen. Varmt välkommen på visning - Denna fantastiska bostad i Malmös hjärta vill du inte missa!

I korthet

Utgångspris 2 745 000 kr
Månadsavg. 3 548 kr
Rum 1.5
Boarea 42 Kvm
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2021
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

4 dagar
  • Måndag 23 september 17:30 - 18:00
Visa alla

Välkommen

Varmt välkommen till Verkstadsgatan 4a - Lägenhet med smakfulla harmoniska materialval, generös takhöjd och stor balkong belägen mot innergården! Ljus borstad enstavig ekparkett klär genomgående alla golv förutom badrumsgolvet som är schackrutsmönstrad klinker. Här finns både äldre detaljer så som äldre fönsterkarmar och vackra golvlister. 

Alla bilder

Balkong

Generöst tilltagen balkong belägen ut mot innergården, här får både soffgrupp och balkongmöbler plats. Här finns härligt trallgolv som ger en behaglig känsla.

Alla bilder

Kök

Smakfullt kök från Vedum 2021 med maskiner och vitvaror från Electrolux. Skåpsluckorna är vita och matchas med marmorimiterad bänkskiva som sedan följs av vitt kakel ovanför. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och micro. Här finns gott om plats för matbord och vacker ljus ekparkett pryder golvet och matchas med vita väggar. Fönsterkarm ifrån 30-talet!

Alla bilder

Badrum

Helkalkat badrum med vackert schackrutigt klinker på golvet i vitt och ljusgrått med vit kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med tvättmaskin Electrolux, torktumlare Electrolux, handfat med kommod, duschhörna, WC, hyllor som ger bra förvaring, handdukstork (både el- och vattenburen) och vägghängt spegelskåp. Fönsterkarm ifrån 30-talet!

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0709 - 89 69 49 eller via mail: saga@bulowlind.se

Alla bilder

Vardagsrum

Den vackra ljusa borstade enstaviga ekparketten pryder även golvet i vardagsrummet och väggarna är vita vilket ger harmonisk känsla. Här finns plats för soffgrupp samt arbetsplats om så önskas. Härifrån når man den underbara balkongen. Takhöjden uppgår till cirka  2,9 meter.

Alla bilder

Sovalkov

Avskilt mellan kök och vardagsrum finner man sovalkoven som är perfekt för sängen. Bredvid har man placerat stora tilltagna garderober som ger perfekt med förvaringsutrymme. Sovalkoven är 135cm bred.

Alla bilder

Hall

Inbjudande och välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter i form av två garderober. Ljus ekparkett på golvet och vita väggar.

Alla bilder

Förening

Brf Neo Davidshall har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Neo Davidshall äger marken och den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Brf NEO Davidshall ligger belägen mitt i Malmös centrum intill Davidshallstorg. Föreningen består av 122 lägenheter fördelat på fem huskroppar: de två gamla husen ut mot Storgatan och Verkstadsgatan där polisen tidigare huserade (därav benämningen “polishuset”) samt ytterliggare tre nya huskroppar som återfinns innanför. Till föreningen hör adresserna Verkstadsgatan 4 A-B, 6 A-B och 8 samt Storgatan 43 A-H och husen stod klara 2021. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam och bostadsrättstillägg ingår. Köparen debiteras 1433 kr för överlåtelseavgiften och köparen debiteras 573 kr för pantsättningsavgift.

AVGIFT
Avgiften höjdes med 8% 2024-01-01. I avgiften ingår värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 138 kr/månad för TV, bredband och telefoni. Föreningen har individuell mätning av el och varmvatten som debiteras utefter faktisk förbrukning.

PARKERING
Föreningen tillhandahåller 13 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om 1 800 kr/månad. Platserna är utrustade med laddstolpar. Föreningen har en privat bilpool med två elbilar av modell Tesla som är placerade i garaget och endast tillgängliga för medlemmarna i föreningen. I garaget finns även 4 el-cyklar placerade. Avtalet löper 10 år från första inflytt. Kostnaden för anslutning till bilpoolen står Riksbyggen för under den första 10-årsperioden. Finns även möjlighet att få lite förmånligare pris för p-plats i P-huset Anna.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har bredband, TV och fast telefoni via Tele2. För varje lägenhet tillkommer det en avgift på 138 kr i månaden för detta.

GEMENSAMT
I föreningen finns det flera gemensamma utrymmen och lokaler. Dels finns det tillgång till en gemensam tvättstuga, men även en samlingslokal, ett orangeri, en övernattningslägenhet samt en takterrass! Även två Teslor och lådcyklar finns att hyra inom föreningen.

RENOVERINGAR
Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar i dagsläget.

 MEDLEMSKAP
Delat ägande mellan förälder och barn tillåts, minst 10% ägande.

ÖVRIGT
Vänligen se föreningens hemsida för mer info: https://www.neodavidshall.org/

Alla bilder

Område

Davidshall tillhör Malmös mest populära bostadskvarter. Området har vacker arkitektur, små boutiqer, trevliga kvarterskrogar, uteserveringar och en underbar atmosfär. Närheten till citytunneln är också en faktor att räkna med. På gångavstånd når man följande: Gågatan, Gustav Adolfs torg, Lilla torg, Stadsbiblioteket, Slottsparken, Pildammsparken, Stadsteatern, Konsthallen, Triangelns köpcentrum och Möllevångstorget. Busskommunikationer och vardaglig service är självklart på topp här.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 745 000 kr
Månadsavg. 3 548 kr
Ingår i avgift Värme, Kallvatten, Bostadsrättstillägg, Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 138kr/månad.
Adress Verkstadsgatan 4A
Kommun Malmö
Område Davidshall
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1.5
Boarea 42 Kvm (Föreningens information)
1 rok enligt föreningens information.
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 2021
Förening Riksbyggen Brf Neo Davidshall
Bostadsrättens nettoskuldsättning 444 254 kr
Kommentar nettoskuldsättning 10 577 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.52862
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme och direktverkande el
Driftskostnad 6 876 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Vatten/Avlopp: 1 200 kr
Försäkring: 1 620 kr
Övrigt: 1 656 kr
Övrigt avser 138 kr/månad för bredband. Observera att siffrorna kan både överskridas och underskridas beroende på faktisk förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 54kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Måndag 23 september 17:30 - 18:00
  • Söndag 29 september 12:00 - 12:30