Malmö - Klagshamn

Sjöströms väg 26

Visa på karta

Familjevänligt- Insynsskyddad trädgård & uteplats

På fritt och härligt läge i barnvänliga Klagshamn finner vi detta välplanerade- och välskötta bostadsrättsradhus i nyfunkisstil. 101 m² fördelat över 4 rum och kök i två plan. Här möter ni en trevlig planlösning med tre sovrum, som enkelt kan bli fyra, två helkaklade badrum och ett inbjudande vardagsrum med utgång till trädgården. Till det kommer ett socialt kök i klassiskt vitt med ljus matplats vid fönster. Sist men absolut inte minst- en insynsskyddad och grön trädgårdstäppa med trädäck - angränsande till stor gröning!

I korthet

Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavg. 6 472 kr
Rum 4
Boarea 101 Kvm
Biarea 6 Kvm
Våning 1 & 2 av 2
Balkong Terrass i öst-västläge
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Byggår 2004
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Välkomna till Sjöströms väg 26 - Inbjudande radhus med bra planlösning samt trädgård och uteplats mot grönområde.

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

Baksidans trädgård badar i grönska som också gör ytan insynsskyddad och privat. Det stora trädäcket, som rymmer både matplats och rejält utemöblemang som exempelvis soffhörna eller solstolar, bjuder in till många trevliga sommardagar och grillkvällar. Tack vare sitt läge i öster och väster erbjuds sol från morgon till kväll.

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt och inbjudande vardagsrum som sträcker sig över hela husets bredd. Behagligt ljusinsläpp genom stort fönsterparti samt glasdörr som leder ut mot terrassen och trädgården utanför. Här ryms med lätthet rejäl soffgrupp och kanske också en extra matplats som så önskas. Ekparkett, som är genomgående i hela bostaden, harmoniserar med målade väggar.

Alla bilder

Kök

Den smakfulla köksmiljön är belägen direkt på höger hand från entrén och bjuder på utmärkt förvaring bakom släta vita luckor med rostfria beslag. Bänkskiva i massiv ek harmoniserar med det ljust beige kaklet ovanför samt ekaprketten på golvet. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullstorlek, diskmaskin, spis med induktionshäll och dubbla ugnar samt sprsfläkt. Familjens matbord ryms med lätthet invid fönstret mot framsidan av huset. 

Alla bilder

Entréhall

Direkt innanför entrédörren slås man av en fantastiskt härlig fri siktlinje, från hallen via vardagsrummet rakt ut i trädgården vilket ger ett underbart ljusflöde. Entréhallen är ljus och välkomnande med praktiskt klinkergolv, som övergår i ekparkett vilken är genomgående i hela entréplanet. Väggen mot köket har minskats i höjd vilket ger ett trevligt samspel och även mer ljus till båda utrymmena.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Helkaklat badrum med klinkergolv i beige nyans som samsas med klassiskt vita väggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat med underskåp, vägghängt spegelskåp med infälld belysning, duschhörna i glas, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

Alla bilder

Master bedroom

Huset Master bedroom är mycket generöst tilltaget till ytan, (vilket möjliggör ett fjärde sovrum om behovet finns), har dubbla fönster med utsikt över den angränsande åkrarna, ingen dålig vy att börja dagen med. Om inte den inbyggda skjutdörrsgarderoben räcker till finns gott om plats till fristående garderober, och kanske också en fåtölj eller soffa.

Alla bilder

Sovrum 2 & 3

Husets andra sovrum ligger båda med fönster i svalt norrläge vilka ger en trevlig utsikt över trädgården och föreningens gemensamma gröning med lekplats. Båda rummen erbjuder rymliga kvadrat med plats för flertalet möbleringsalternativ. Samma parkettgolv som i resterande huset ackompanjeras av vita väggar.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ovanvåningens badrum är i helkaklat utförande och går i samma färgskala som badrummet i entréplanet. Badrummet är utrustat med wc, handfat med underskåp samt vägghängt spegelskåp med infälld belysning och fristående badkar.

Alla bilder

Övrigt

På månadsavgiften tillkommer en punkthöjning om 1813 kr/mån på grund av att man placerat ett av föreningens lån med rörlig ränta. Föreningen har valt att inte binda utgångna lån då räntan för närvarande är hög. Förhoppningen är att kunna sänka denna del då räntorna går ner.

Ett obligatoriskt tillägg för bredband/TV och IP-telefoni via Telia tillkommer om 222 kr/månad. 

Uppfart med plats för 1 bil. I övrigt råder fri parkering i området.

Fristående förråd om ca 6 kvm i trädgården.

Alla bilder

Förening

Brf Cementbrännaren 2 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen består av 50 småhus upplåtna med bostadsrätt. Marken är friköpt. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet (1433 kr 2024) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (573 kr 2024) debiteras köparen.

AVGIFT
Föreningen brukar ha en indexhöjning av avgiften årligen, ingen annan höjning planeras i dagsläget. I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Husen är nästintill nybyggda och inga större renoveringar har behövts. I sommar planeras målning av 5 hus samt lagning av panelen på gemensamhetshuset. Inom en femårsperiod planeras fönsterbyte.

TV & BREDBAND
Fiber finns via Telia. I grundutbudet ingår internet via bredband Telia 250/250 , bredbandstelefoni med trådlös router och TV med tv-paket Lagom. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 222 kr/månad. Önskar man snabbare bredband eller andra tjänster kontaktar man Telia.

GEMENSAMT
Föreningen har en stor, gemensam och bilfri innergård med lekplats och mycket grönska. Det finns också ett gemensamhetshus med kök, dusch och övernattningsmöjligheter. I anslutning till gemensamhetshuset finns även ett gemensamt trädgårdsskjul i vilket föreningen har ett antal trädgårdsredskap såsom skottkärra, stege, vattenslang, vattenspridare mm som medlemmarna fritt kan disponera.

ÖVRIGT
Till varje bostad hör en trädgård med ett fristående förråd och plats för bil. Denna upplåts tillsammans med bostadsrätten. Varje medlem ansvarar för att sin uppfart samt den trottoarbit utanför sin uppfart är röjd från snö. Detta så att ex posten kan leverera post och soporna kan tömmas.

Har man trädgård som vetter mot föreningens gångstigar i området ska man även se till att dessa är skottade.

Föreningen utför tillsyn innan bostaden lämnas över till nya ägare. Närvarande är säljare, köpare samt representanter från styrelsen. På föreningens hemsida finns information till säljaren inför denna.

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med förskolor och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets början där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. På Möllevägen hittar vi vår bonde med gårdsförsäljning av grönsaker m.m. Vidare finner ni frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida anlades det under 2019 en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan finns en helt nyanlagd badbrygga med hopptorn - invigt till badsäsongen 2023.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entreplan

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavg. 6 472 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Parkeringsplats, Bostadsrättstillägg. Tillkommer gör en punkthöjning om 1813 kr/mån på grund av att man placerat ett av föreningens lån
Adress Sjöströms väg 26
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Rum 4
Boarea 101 Kvm (Föreningens information)
Biarea 6 Kvm (Säljarens information)
Biarea omfattar det fristående förrådet i trädgården.
Våning 1 & 2 av 2
Balkong Terrass i öst-västläge
Byggår 2004
Förening Brf Cementbrännaren 2
Bostadsrättens nettoskuldsättning 836 502 kr
Kommentar nettoskuldsättning 8 282 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.9612
Förråd Fristående förråd på tomten
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Puts
Tak Takpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Gas
Vatten/Avlopp Kommunalt VA
Fönster 3-glas
Driftskostnad 8 400 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Försäkring: 3 600 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 126 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning