Malmö - Riseberga

Långhällagatan 38

Visa på karta

Fint och gediget 1-plans stenhus - Luftig planlösning - Uterum

Tillfälle att förvärva ett mycket trevligt boende. På natursköna och lugna Riseberga ligger detta friköpta och fint renoverade hus. Här får man ett tryggt och gediget boende med luftig och trevlig planlösning. Fint kök som ligger öppet mot det trivsamma vardagsrummet med kamin, 2 rymliga sovrum, matrum och ett stort badrum. Utöver det fina huset så får man en underbar och skyddad trädgård med sol mest hela dagen. Trivselfaktorn är hög. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 795 000 kr
Rum 4
Boarea 95 Kvm
Tomtarea 441 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1958
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Välkommen

Välkommen till detta trevliga och luftiga hus. Här är allt snyggt och smakfullt. Trädgården ligger i västerläge med sol mest hela dagen och läget är perfekt på lummiga och lugna Riseberga. Kan det bli bättre? Insynsskyddat och privat med ett riktigt fint badrum som byggts i det tidigare garaget.

Framsida med fin stenlagd parkering med plats för två bilar. Lummig uppvuxen trädgård på baksidan med fruktträd och buskar. Invid huset på baksidan har man också en stor stenlagd uteplats - sitt och njut!

Alla bilder

Trädgård

En härlig oas med både ljus och skugga under det stora äppelträdet. Här finner man både växthus och redskapsbod och ett lagom stort trädgårdsland för säsongens grönsaker.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust, öppet och trevligt vardagsrum med stora fönster. Ekparkett på golvet och ljusa väggar. Kaminen gör rummet fulländat.

Alla bilder

Matrum

Stort matrum med utgång till uterummet. Matsalen kan hysa en hel fest med sittande. Två inbyggda skåp för förvaring.

Alla bilder

Kök

Vitt och snyggt kök från IKEA. Här är det öppet mot hall och vardagsrum. Fullt maskinellt utrustat. Se rubrik "Övrigt" för årtal och specifikationer. Bra plats att sitta vid köksön och äta frukost.

Alla bilder

Stora sovrummet

Ett stort sovrum med en vilsam utsikt mot den uppvuxna trädgården. Stor garderob med skjutdörrar.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 ligger med fönster mot framsidans trädgård. Ett bra sovrum med stort fönster och ljusa väggar.

Alla bilder

Badrum

Badrummet imponerar även på en erfaren mäklare. I dessa hus är de ursprungligen små - så icke här. Ett rejält rum med duschnisch i glasbetong, wc, tvättställ, handdukstork och ytor för förvaring. Ett helkaklat badrum med tvättstugeavdelning. Fönster finns också här - bra ljus och lätt att vädra. 

Alla bilder

Entré

Ljus och smart entré. Bra också att man behållit väggen som skiljer entrén mot köket. Det blir en högst fungerande hall där man kan stuva undan ytterkläderna.

Alla bilder

Uterum

Trevligt uterum där man kopplar av med en grönskande utsikt mot den vackra trädgården. 

Alla bilder

Övrigt

2006 - Badrum helt nybyggt i gamla garaget

2006 - Terrassdör mot uterum.

2008 - Kamin

2013 - Elcentral och jordfelsbrytare. Jordning av uttag i tre rum.

Ny belysning i kök samt diverse elarbeten.

2013 - Ny kyl och frys (Bosch), mikro. fläkt (Bosch), diskmaskin (Bosch)

2013 - Diskmaskin.

2014 Luft/vatten värmepump.

2016 - Ny ytterdörr.

Larm från Verisure kan överlåtas.

På vinden har man hela tre takfönster. En ovanligt ljus vind. Lucka med stege vid hallen.

Växthus och redskapsbod. Köksträdgård längst ner i trädgården.

Huset står som 90kvm i Lantmäteriets papper. Enligt faktiskt uppmätning är huset 95 kvm  

Alla bilder

Odling

Ett trevligt växthus och en liten odlingslott för säsongens grönsaker och kryddor.

Alla bilder

Redskapsbod

En friggebod där man får plats med alla verktyg och maskiner. Bod för förvaring och frysskåp finns även mot gatan bakom badrummet. Denna nås via dörr utifrån.

Alla bilder

Tomtkarta

tomtkarta från Lantmäteriet

Alla bilder

Område

Här bor man i barnvänlig miljö nära den populära Risebergaskolan och några minuters promenad bort så befinner man sig i natursköna Bulltofta Rekreationsområde som har vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och bra pulkabackar på vintrarna. Det finns även flera förskolor i närheten och många fina lekplatser. Busshållsplatsen med 6:ans linje ligger ca 180 meter bort och välsorterade Ica-Maxi, Öb, Dollarstore och tre olika gym promenerar man snabbt till. För den som gillar golf finns Kvarnby Golfklubb i närheten som även har restaurang. Såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till exempelvis Danmark. Kort och gott ett väldigt trevligt och lugnt område med mycket grönområden - En idyll för barnfamiljerna!

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 795 000 kr
Adress Långhällagatan 38
Kommun Malmö
Område Riseberga
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 95 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 441 Kvm (Fastighetsregistret)
Tillbyggnad badrum
Byggår 1958
Grundläggning Betongplatta
Stomme Lättbetong
Fasad Tegel och puts
Tak Takpannor
Plåtarbete Svart plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Ownit
Driftskostnad 39 720 kr/år varav:
El: 25 543 kr
Vatten/Avlopp: 5 477 kr
Sotning: 150 kr
Renhållning: 2 050 kr
Försäkring: 6 500 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 148 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 243 000 kr
Summa pantbrev 1 000 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning