Snart till salu


Malmö - Jägersro Villastad

Skimmelgatan 31

Visa på karta

Drömhus med fantastiska sällskapsytor - Underbar utemiljö med pool och uterum - 3-5 sovrum

Ett riktigt drömhus med fantastisk atmosfär, underbara sociala ytor som bland annat inkluderar ett stort uterum anpassat för åretruntbruk och flera olika sällskapsrum. Lyxbetonat stora glaspartier och luftigt öppen planlösning förstärker känslan av ljus och rymd. Därtill en öppen spis att elda sprakande brasor i, generöst tilltaget kök med ö och tillhörande skafferi, två stora badrum varav det ena med bubbelbadkar, 3-5 sovrum, walk in closet och genomgående fina materialval. Det yttre matchar mer än väl det inre med härlig utemiljö som har pool i bästa tänkbara sydvästläge, flera olika uteplatser som bland annat inretts med pergolor, glastak, fin stenläggning, trädäck i ädelträ och stora skuggande markiser. Stort förrådsutrymme och carport för parkering av bilen. Beläget i trivsamt villaområde med bekväm närhet till skolor, förskolor och all vardaglig service. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 8 495 000 kr
Rum 5
Boarea 329 Kvm
Tomtarea 686 Kvm
Övrig area 7 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

10 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Skimmelgatan 31 - ett hus utöver det vanliga med fantastiska fördelar, ditt nästa hem!

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum i vinkel som tillsammans med det anslutande köket är husets hjärta och naturliga samlingsplats. Ett stort, skjutbart glasparti (Shuco) ut mot poolen täcker hela rummets långsida och låter dagsljuset strömma in. Under varma sommardagar öppnar man upp och låter poolområdet ingå i sällskapsytorna.
Utformningen där allt har sin givna plats gör ytan lättplanerad - gott om plats för soffgruppen med sin öppna spis att elda sprakande brasor i under vinterhalvåret, men även matsalsmöblemanget i vinkeln mot köket. Vacker ljuspigmenterad fiskbensparkett på golvet, spotlights i taket och ett burspråk mot gaveln. Härifrån nås dessutom även det andra sällskapsrummet, som också skulle kunna passa som ytterligare ett sovrum.

Alla bilder

Matrum

I vardagsrummets vinkel med utsikt över trädgården och poolen finns plats för matsalsmöblemanget. Här ryms även det större sällskapet, ett rum som gjort för umgänge och middagar med vänner men även för lugna familjekvällar på tu man hand.

Alla bilder

Kök

Köket är generöst tilltaget med stora skjutglaspartier mot uterummet och inredning i sobert grått - ny från 2015 av märket Noblessa. En stor och centralt placerad köksö med förlängning i form av ett barbord är ett praktiskt komplement till matplatsen där man kan få sällskap till matlagningen, äta mindre mål eller låta barnen göra läxorna. Bänkskiva i snygg och hållbar komposit med en takintegrerad spisfläkten från Thermex ovanför förhöjer känslan ytterligare och ger ett elegant intryck. Köket är fullt utrustat med kombinerad ugn och mikrovågsugn, 80 cm bred induktionshäll samt integrerad diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd som sömlöst smälter in i inredningen. Samtliga köksmaskiner kommer från Miele. Ett riktigt skafferi är en vardagslyx som ger plats för det mesta. Stora ytor som rymmer ytterligare möblering för den som önskar, vita väggar och klinkergolv elslingor som är behagligt under den kalla årstiden.

 

 

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller andreas.bulow@bulowlind.se

Alla bilder

Sällskapsrum

Ytterligare ett ljust och rymligt sällskapsrum ligger vägg i vägg med vardagsrummet och har ett stort, skjutbart glasparti från Schuco av burspråksmodell ut mot en privat uteplats. Effektfullt trägolv från Kährs med nedfälld radiator mot glaspartiet kontrasterar snyggt mot skinande vita väggar. För den som önskar ytterligare sovrum kan detta även bli ett imponerande master bedroom, komplett med garderober och egen walk in closet. Här finns dessutom fjärrstyrda mörkläggningsgardiner för den som önskar sova mörkt och ostört. Här finns även en luft-luftvärmepump som idag är inställd på värme - den går dock även enkelt att ställa om så att den även ger kyla om så önskas.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Påkostat badrum med helkaklade väggar i grå stendesign, matchande klinkergolv samt en egen inbyggd bastu med glaspartier mot badrummet. Här finns allt man kan önska! Stort hörnbadkar med bubbelfunktion och duschplats med rainshower som omgärdas av vikbara väggar i frostat glas. Dubbla handfat i glas, en stor väggfast panoramaspegel, vägghängd wc samt infällda väggskåp med nischer för avställning ovanför. Blandare från Hansgrohe, spotlights i taket som ger jämn och fin belysning och golvvärme med elslingor sätter pricken över i.

Alla bilder

Tvättstuga

Separat tvättstuga nås från hallen och har fönster mot husets framsida. Tvättmaskin och torktumlare i pelare med torkskåp bredvid - praktiskt för alla men inte minst för barnfamiljer, som ofta råkar ut för blöta ytterkläder. Inredning i vitt med gott om skåpsutrymme, grovvask och funktionell arbetsbänk. Klinkergolv i grått och vita, målade väggar. Här inne huserar även husets fjärrvärmeväxlare.

Alla bilder

Walk in closet

I anslutning till sällskapsrummet finns en stor walk in closet med silkesmjuk heltäckningsmatta på golvet (laminatgolv under) samt både takfönster och infällda spotlights i taket. Varje fashionistas dröm!
Att ytan är så pass stor innebär att den även skulle kunna ha alternativa användningsområden - exempelvis har detta utrymme tidigare nyttjats som ett privat och ostört hemmakontor.
Härifrån finns även ingång till förrådet och en egen AC.
(Eventuellt kommer skåpsinredningen ej att ingå i köpet - ej tapetserade väggar bakom garderoberna, eller heltäckningsmatta under dem).

Alla bilder

Hall

Dubbla entrédörrar välkomnar in i hallen som har ljusinsläpp genom takfönster och stora garderober med spegelskjutdörrar för ytterkläder och skor. Luftiga ytor med en förlängning mot köket där en majestätisk trappa med glaspartier leder upp till andra våningen.

Alla bilder

Allrum

Ovanför trappan finns ett nätt allrum för ett lättare möblemang eller en tv-hörna. Fyra fönster i takkupa lyser upp, vackert ekgolv och spotlights i taket även här.

Hallen som sträcker sig vidare mot sovrummen innehåller stora garderober med skjutdörrar och en glasblocksvägg mot ena sovrummet som släpper in dagsljuset.

Alla bilder

Sovrum 1

På ovanvåningen ligger direkt till höger ett fint första sovrum i bra storlek som vetter mot mot husets gavel. Mörkt trägolv från Kährs som passar så bra till de vita väggarna, två fönster och en AC som ger svalka när vädret är riktigt högsommarvarmt.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum nummer två är idag ett hemmagym - lättillgängligt och privat - med tålig plastmatta på golvet (parkettgolv under), tre fönster i takkupa och en AC för kyla som svalkar den flitige motinären. Glasblocksvägg mot hallen är ett spännande inslag i rummet.

Alla bilder

Sovrum 3

Mot den andra gaveln ligger husets största sovrum med dubbla gavelfönster, dito takfönster samt även dubbla AC. Svitliknande i storlek med gott om plats för både dubbelsäng, soffa och skrivbord för hemarbetsplatsen. Enkelt att dela upp till de ursprungliga två mindre sovrummen för den som önskar. Spotlights i taket och två markiser att fälla ut för att få skugga när solen skiner allt för starkt. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ovanvåningens badrum har helkaklade väggar i vitt med mosaikinslag och stiligt klinkergolv i mörkgrått. Dusch med mörka, vikbara duschväggar som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ger mer golvyta. Handdukstork på behändigt avstånd från duschen, vägghängd wc och spektakulärt handfat med granitskiva och metalldetaljer. Två stora takfönster med praktiskt inbyggd förvaring under och spotlights i taket.

Alla bilder

Uterum

Uterummet är något alldeles speciellt -  isolerat för åretruntbruk med takfönster, exklusiva skjutbara fönsterpartier från Schuco - både in mot vardagsrummet och mot uteplatsen - samt ett vikbart fönsterparti som öppnar upp helt ut mot poolen. Klinkergolv, spotlights i taket och gott om plats för både loungemöblemang och matbord med stolar. Luft-luftvärmepumpen kan bidra med både värme och kyla vilket gör att detta nyttjas som en del av boytan.

Alla bilder

Pool

Poolen ligger i centrum av den trivsamma innergården på husets baksida, i solsäkert sydvästläge med måtten 7,5 x 3,5 meter och ett djup på 1,4 meter. Liner i medelhavsblå toner bjuder in till ett dopp och i  den halvcirkelformade pooltrappan njuter man av solen.
Omgivet och insynsskyddat av mur med belysta nischer och med trädäck i ädelträslaget Cumaro som sträcker sig både runt poolen och utanför sällskapsrummet och är både vackert samt naturligt hållbart med litet underhållsbehov.

Uppvärmning av poolen sker genom egen värmepump från Gullberg Jansson samt klorinator med salt för rening poolvattnet som omvandlas till fritt klor i en automatisk process. Effektivt och ger ett klart och rent vatten med den stora fördelen att vattnet blir mer behagligt för hud och ögon samt fritt från klorlukt.

Praktisk vinterförvaring för plåtar under trädäcket.

Alla bilder

Trädgård

Trädäcket från poolområdet följer med runt husets gavel där ännu en uteplats väntar. Privat och insynsskyddat placerad med stora glaspartier som vetter in mot det andra sällskapstumme och en elektrisk markis att fälla ut för svalka när solen skiner alltför het.

Hela trädgården är upplyst med flertalet lampor som ger fint kvällsljus och delvis infälld belysning i takfoten. Fin dekorsten längs husväggarna, rabatter infällda i trädäcket och uppvuxna buskar och blommor ger en trivsam och grönskande omgivning.

Alla bilder

Uteplats

Den överbyggda uteplatsen vid poolen ligger i anslutning till uterummet och passar perfekt för både sol och skugga. En del har glastak som går vidare till en del som, vid behov, kan skuggas av en elektrisk markis på hela sju meter. Fin stenläggning i svensk skiffer och en mur med port som delar av mot husets framsida.

Alla bilder

Framsida

Lugnt och skyddat beläger, längst in på en skafttomt och med en uppfart som har carport längst in och gott om plats att parkera flera bilar, ligger entrén till Skimmelgatan 31. Ett tak skyddar både förrådsdörr och huvudentré för väder och vind medan samma fina stenläggning i svenskt skiffer följer med oss från uteplatsen på baksidan. Här finns ytterligare en inbjudande möjlighet till utevistelse, en pergola med markis som omges av en vacker mur, belyst för härlig kvällseffekt. Fina planteringar med bland annat äppelträd samt flyttbara lådor på hjul för odling ger grönska och en ombonad känsla. 

Alla bilder

Övrigt

Förråd på ca. 10 kvm samt ca. 25 kvm.

Paxfläkt i toalett och tvättstuga

Fönster för ca. 17 år sedan.
-1987 förlängdes huset med det isolerade uterummet.
-1988 Tak - hela taket inkl. råspont nytt, de vackra tegelpannorna i original återvanns. Fönster av trä behandlat med täcklasyr monterade.
-2004 Nytt badrum övre plan
-2015 Nytt kök från Noblessa
-2022 Ny fjärrvärmeväxlare

I stort sett all el i huset samt byte av uttag skedde 2015. Helt ny elcentral. Inkommande el är utflyttat till cykelförrådet.
-Huset putsats
-De flesta plåtar är utbytta till aluminium.

Nuvarande ägare har larm via Securitas med kameraövervakning och rökdetektor. Enheterna äger fastighetsägaren i det här fallet själv, vilket innebär att man fritt kan välja säkerhetsbolag.

Vattenfelsbrytare (vatten stopper) av fabrikatet Hans Grohe Sens är installerad på inkommande vattnet och stänger av om läckage skulle uppstå.

Centraldammsugare.

Fiber finns indraget i fastigheten och idag finns internet via Ownit till en kostnad på 475:-/mån.

Det stora förrådet som nås både utifrån samt inifrån huset via klädkammaren är ett före detta garage. Uppvärmt med takfönster samt kyl och frys (Miele) i fullhöjd.

I taxeringsinformationen är boarean 210 kvm och biarean 21 kvm. Faktisk uppmätning enligt Svensk Standard SS 21054:2020 är gjord där boarean är angiven till 329 kvm och övrigt area utgör 7 kvm.

 

Alla bilder

Område

Jägersro villastad är ett område i stadsdelen Husie, Malmö. Området utgörs av villor byggda på 1960-talet. Det ligger mellan Jägersro travbana och Amiralsgatan, öster om Agnesfridsvägen. Villastaden har tio gator: Hästvägen, Remontgatan, Fuxgatan, Ponnygatan, Skimmelgatan, Tränaregatan, Kuskgatan, Veterinärgatan, Hästägargatan och Hovslagarvägen. Här finns till exempel Jägersro förskola och närmsta skola är Höjaskolan.

Trygga cykelbanor leder mot Malmös hjärta – man behöver inte vingla fram bland framrusande bilar! Och förresten finns allt man behöver nära. Till exempel finns Jägersro Center - ”Gamla Wessels” - på andra sidan travbanan (vilken för övrigt torde vara landets äldsta) som är ett stort och modernt köpcentrum. I närområdet finns också en vårdcentral, vilket är bra, med tanke på skrubbsåren! Ridskola finns självfallet på Jägersro – och så kan man hälsa på de stora och snälla polishästarna!

Som boende har man möjlighet att bli medlemmar i Jägersro Villaägareförening.
Ett medlemskap ger information om vad som händer i området och dess närhet, samt ger styrelsen mandat och därmed styrka att påverka stadens myndigheter, i frågor som berör boendet, närmiljön och trivseln i Jägersro Villastad. Du kan också utnyttja de gemensamma och fördelaktiga inköp av olika slag som genomförs. Läs mer på http://jvf.info/

Det är en smula nostalgiskt att fundera på hur man tänkte kring bostadsbyggande och livsmiljöer i mitten av sextiotalet. Tidsandan speglas tydligt i villabebyggelsen som, parallellt med höghusexperimenten, växte fram i vårt land under denna tid. Det skulle vara nära och praktiskt. Det skulle vara tryggt och mänskligt. Det skulle vara välordnat och bekvämt. Både husen och miljöerna skulle utformas och anpassas för den nya sortens liv som kombinationen yrkesarbete och familjeliv krävde. Gemenskapen runt villagatorna skulle vara av det mer otvungna slaget. Tillsammans skulle man som goda grannar ansvara för sin boendemiljö. Och så skulle det naturligtvis vara barnvänligt! 

Överhuvudtaget tycks fokus varit riktat mindre på renodlad estetik - och mer på funktionen och de människor som skulle leva och bo. Vuxna skulle vara vuxna. Barn skulle vara barn. Tankarna är en del av det fundament, på vilket folkhemmet vilar. Idealen känns inte särskilt föråldrade. Snarare sunda! Det är kanske så att vi kan lära en del av 60-talets tankegångar, även om man varken kan eller vill skruva klockan helt tillbaka. Jägersro Villastad känns som själva sinnebilden av det välmående sextiotalskvarteret. Skola, dagis och lekplats finns inom mammas trygga vink-avstånd. Och inte finns det fler bilar än att man kan leka på gatan. Hoppa hage och twist, spela tennis mot en garageport och köra egenhändigt ihopknåpad lådbil. Barn kan leka utomhus, få bulor och skrubbsår, bygga kojor, leka gömme och bli hemkallade i lagom tid för saft och pannkakor.

Villakvarteret har mognat, fått form och konturer. Häckar och träd ramar in, gränsar av och ger lummig grönska. Att det varit en plats där människor trivts och fått djupa rötter står bortom allt tvivel. Man bor kvar – och man bor kvar länge. Oftast resten av livet! Men ett generationsskifte står för dörren. Kanske barnen som vuxit upp och nu är vuxna och har egna barn som kanske vill bosätta sig i sitt barndomsland – och inte enbart av nostalgiska skäl? Det är en liten värld, mitt i den stora - men stor nog åt den som är liten! Och det är hundvänligt, vad som lär vara Malmös största inhägnade hundrastplats finns nära! 

 

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning MALMÖ ROSENGÅRD GA:47 - avser: Nät för bredband

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 8 495 000 kr
Adress Skimmelgatan 31
Kommun Malmö
Område Jägersro Villastad
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 329 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 686 Kvm (Fastighetsregistret)
Övrig area 7 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Byggår 1967
Grundläggning Krypgrund samt gjuten betongplatta. (Erge-bjälklag under ursprungsbyggnaden - resterande platta på mark).
Stomme Trä
Fasad Putsad tegel och Mexisten
Tak Tegelpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme från 2022
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 76 524 kr/år varav:
Värme: 28 225 kr
El: 41 486 kr
Vatten/Avlopp: 4 493 kr
Renhållning: 2 320 kr
Nuvarande ägare har haft en ungefärlig årsförbrukning på 18 422 kWh el, 26 548 kWh rörande fjärrvärme och 96 kubikmeter vatten. (Nät 21 059:-) Fastighetsavgift på 9 525:- samt försäkringskostnad tillkommer.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 143 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 763 000 kr
Summa pantbrev 534 700 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ ROSENGÅRD GA:47

Boka en kostnadsfri värdering här!