Lund - Linero

Nordmannavägen 54

Visa på karta

Familjevänligt - Bilfritt område - Härliga ytor

I det familjevänliga och bilfria området på Nordmannavägen finner ni ett av de omtyckta enplanshusen med källare. Huset uppfördes 1972 och ritades av Sten Samuelson Arkitektkontor. Ni kan parkera bilen i det medföljande garaget och har en kort promenad till huset som har ett trevligt läge. Trädgården på framsidan är placerad i sydvästläge som är härligt uppvuxen och som omges av mycket grönska. Här kan ni njuta av många härliga soltimmar! Husets kvadratmeter är fördela över 118 kvm på entréplan och en stor källare om 129 kvm. Redan i hallen sätts tonen för de välplanerade ytorna. Ni möts av härligt ljusflöde som strömmar fritt genom våningsplanet. Från hallen leds ni vidare till gästtoalett, helkaklat badrum (renoverat 2023) och tre rymliga sovrum. Köket har öppen planlösning mot matplatsen och bjuder in till matglädje och härliga stunder tillsammans med familj och vänner. Planlösningen är även öppen mellan matplats och vardagsrum vilket bidrar till de sociala ytorna. Källaren är en guldgruva! Ni finner ett stort hobbyrum med plats för lek, aktiviteter och kalas. Ett förråd, en gillestuga, ett matkällarförråd samt ett renoverat duschrum som kombineras med tvättstuga. Under 2024 har taket lagts om och stora delar av insidan har målats om. I området finner ni både skolor och förskolor. Ni har nära till mataffär, busshållplatser samt cykelväg till centrala Lund. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 5 950 000 kr
Rum 4
Boarea 118 Kvm
Biarea 129 Kvm
Tomtarea 440 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1972
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Huset är beläget i ett lugnt och bilfritt område. Ni kan parkera bilen i garaget eller parkeringen och har sedan en kort promenad till huset. Det bilfria området är perfekt för barnfamiljerna och skapar lugna ytor för barnen att springa ut och leka. Ni går in genom grinden på framsidan och en stenlagd gång leder er fram till entrén. Utrymmet vid entrén har tak ovanför sig och skapar den perfekta platsen till cykelparkering. Skyddat under tak finner ni även trappan ner till källaren. Genom entréutrymmet kommer ni sedan vidare till resten av trädgården på baksidan.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är fördelad på både framsidan och baksidan av huset. Största delen av trädgårdsytan är placerad på framsidan där ni kan njuta av det underbara sydvästläget med många soltimmar. Här finns ett stort trädäck med utgång från vardagsrummet. Trädgården skärmas av med en häck mot omgivningen. På baksidan har ni en mindre gräsyta och en vintergrön tuja ger insidan en grönskande utsikt.

Alla bilder

Entré

Redan i entrén lägger man märke till att huset är otroligt välplanerat då man byggt praktisk avhängning till kläder och skor precis vid ingången. Till vänster finner ni gästtoaletten och hallen fortsätter rakt fram och binder samman alla rum på entréplan. Golvet är klätt med en grå nålfiltsmatta och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Gästtoalett

Till vänster i hallen når ni gästtoalett som är utrustad med WC, spegel och kommod med handfat. Golvet är klätt med grå plastmatta och väggarna är klädda med grönmålad vävtapet.

Alla bilder

Kök

Stort och luftigt kök som bjuder in till härliga middagar med familj och vänner. Köksinredningen sträcker sig längs med ena väggen och en stor köksö skapar extra förvaringsutrymme samt praktisk serveringsyta vid middagsbjudningar. Köket får fin värme av träluckorna som matchas av bänkskiva av massivt trä och ljust kakel på väggarna. Utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, fläkt, spishäll och inbyggnadsugn. I anslutning till köket har ni utrymme för en matplats som rymmer de stora sällskapen. Väggarna är målade vita och golvet är klätt med laminat.

Alla bilder

Sovrum 1

Detta sovrum är placerat vid matplatsen och har ett fönster ut mot framsidan. Sovrummet är avlångt till ytan och skapar utrymme för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Vid ena väggen har ni inbyggda garderober. Väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Vardagsrum

Direkt när man kommer in i vardagsrummet ser man det fina ljusflödet som strömmar fritt genom stora fönsterpartier ut mot trädgården. Här har ni en härlig yta som enkelt kan möbleras med både soffgrupp och läshörna. Härifrån har ni en utgång till trädgården och trädäcket. Vardagsrummets golv är klätt med originalparkett och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Badrum

Badrummet har strategisk placering och ligger nära sovrummen och de sociala ytorna. Badrummet renoverades 2023 och kvalitetsdokument finns. Vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet ger ett tidlöst intryck. Ett frostat fönster släpper in naturligt ljus. Utrustningen består av WC, dusch, spegel, handfat och handdukstork (el). Golvet är försett med elgolvvärme, taket har spotlights samt här finns en Pax-fläkt.

Alla bilder

Sovrum 2

Två av sovrummen är placerade med fönster och utgång ut mot trädgården. Detta sovrum har generös yta för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med laminat.

Alla bilder

Sovrum 3

Även det andra sovrummet är placerat med fönster och utgång mot trädgården. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med laminat. Här finns plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbler.

Alla bilder

Grovkök

Ett praktiskt grovkök med egen ingång från gaveln. Rummet får in fint ljusflöde genom fönster ut mot trädgården. Väggarna är vita och golvet är klätt med blå plastmatta. Här finner ni fjärrvärmepannan och tvättho. Från grovköket har ni en ingång i till köket.

Alla bilder

Källare

Huset har en elegant spiraltrappa som både nyttjar utrymmet väl och ger ett trevligt inslag till inredningen. Ned för trappan kommer ni till en hall och leds vidare till gillestuga, förråd, hobbyrum, dusch/tvättrum samt ett matkällarförråd.

Hall
Hallens golv är klätt med ljus plastmatta som övergår till grå klinker vid utgången, och väggarna är vitmålade. Här har ni en utgång där en trappa leder er upp till gaveln. Det finns plats att hänga av ytterplagg vid ingången och det är en perfekt ingång att använda när man kommer in efter trädgårdsarbete eller när barn och djur varit ute och lekt.

Badrum/tvättstuga
Det kombinerade duschrummet med tvättstuga är utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt en sektion med dusch och WC. Här finns generös golvyta för torkställningar till kläder eller extra förvaring. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med grå klinker.

Matkällare
Mittemot duschrummet/tvättstugan finner ni matkällarförrådet. Här finns det utrymme för hyllor till praktisk förvaring. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med grå klinker.

Gillestuga
Ett stort rum som kan formas efter era behöv. Golvytan är generös och ger plats för hobbyn, gästerna eller varför inte till tonåringarna? Väggarna är klädda med tapet och pärlspont och golvet är klätt med en matta.

Förråd
Bredvid trappan har ni ett rum som passar utmärkt till förråd, hemmakontoret, hobbyn eller som gästrum. Här finns plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Väggarna är vitmålade och betonggolvet har målats grått.

Hobbyrum
Hobbyrummet är ett otroligt uppskattat rum för många med likadana hus i området. Rummet får in naturligt ljus genom fönstret. Ytan är generös och används som lekrum i många hushåll. Här kan barnen leka fritt och har härliga ytor att bjuda över kompisar. Här kan t.ex. pingisbord och biljardbord ställas ner. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med en nålfiltsmatta. I ena hörnan finns en bar.

Alla bilder

Övrigt

2024
Målning av väggarna i flertalet rum på entréplan samt delar av källaren
Nytt tak

2023
Renovering av badrum på entréplan

Alla bilder

Mäklaren

Kan det här vara ditt drömhem? Jag finns här för att göra ditt bostadsletande så smidigt som möjligt. Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller vill veta mer om bostaden.

Är det dags att sälja din nuvarande bostad? Jag är expert på marknaden med över 30 års erfarenhet och hjälper dig gärna med en värdering. Kontakta mig så bokar vi in en tid!

 

Alla bilder

Samfällighet

Samfälligheten ägs av totalt 84 hushåll (58 på Nordmannavägen och 26 på Hövdingavägen). Samfälligheten har två medlemsmöten per år och på vårmötet i maj beslutas om budget samt kvartalsavgiften. Vid årsmötet i oktober/november är det val till styrelsen.

Samfällighetsavgiften är obligatorisk och är för närvarande 1370 kr/månad.

I samfällighetsavgiften ingår:

  • Kabel-TV med digitalt basutbud (Tele2)
  • Belysning på gator, soprum och garage
  • Garage med elbilsladdare (kostnad för förbrukning tillkommer)
  • Skötsel av gemensamma grönytor och vägar
  • Snöröjning
  • Närlekplatser på område

På samfällighetens mark finns det fyra miljöhus som ägs och sköts av Lunds Renhållningsverk. Tömningsintervall för sopsorteringen och annan information finns anslagen på insidan av dörrarna.

Ni finner mer information på samfällighetens informativa hemsida: https://hovdingen-strutharald.se/

Alla bilder

Historia

Fakta och historia från Lunds Bevaringsprogram:

I kvarteret Strutharald med flera finns en enhetlig radhusbebyggelse i en våning och med källare. Husen har platta tak. I områdets södra del är husen byggda med suterrängvåning på grund av markplanets kraftiga sluttning mot sydväst. Husen byggdes 1971-72 och arkitekt var Sten Samuelson. Karaktärsskapande är de rätvinkliga volymerna och de vita fasaderna i mexisten och träpanel, vilka tillsammans gett husen smeknamnet ”Sockerbitarna”.

Radhusen karaktäriseras av de plana taken och den ljusa färgsättningen, som var utmärkande för tiden då husen byggdes. Arkitekturen präglas av rektangulära och vinkelräta fält och ett samspel mellan de olika fasadmaterialen. Husen är förbundna av våningshöga, utskjutande enstensmurar, vilket skapar intima trädgårdsrum. Typiskt för trädgårdarna är de vintergröna växter som hade blivit vanliga i svenska villatomter under 1960-talet. Vid tomtgränserna finns på trädgårdssidan i de flesta fall höga häckar, som sommartid nästan döljer de låga husen. Hela bostadsområdet är bilfritt och all parkering sker på parkeringsplatser eller i garagelängor utanför området, undantaget kvarteren längst i söder där angöringsgator går in mellan husraderna.

Området har en struktur typisk för sin tids planering av bostadsområden samt en enhetlig och sammanhållen arkitektur. Husens enkla formspråk, de plana taken och de vita fasaderna är stildrag som hängt med sedan 1930-talets modernism men som genom husens proportioner och mexisten får en karaktäristisk prägel för sin tillkomsttid. Bebyggelsen representerar en mindre del av miljonprogrammets småhus då de är arkitektritade. De vanligaste småhusen från perioden är olika typer av kataloghus.

Alla bilder

Område

Historia

Stadsdelen Linero avgränsas av Sandbyvägen i nordväst, Dalbyvägen i söder och jordbrukslandskapet i öster.

Området var i stort sett obebyggt fram till 1970 och består idag av en variation av radhus, kedjehus, friliggande villor och lägenheter.

I början av 80-talet byggdes kvarteret Tre Högar i mitten av området där den gamla Linerogården tidigare låg. Vid denna tidpunkt tillkom även fotbollsplanerna öster om kvarteret Tre högar och en nybyggd fritidsgård. Runt 1990 färdigställdes ett nytt område med cirka 400 lägenheter, villor och radhus öster om småhusbebyggelsen på norra Linero. Sedan 2006 pågår utbyggnad av radhus och villor öster om detta område, även kallat Nya Linero.

Kvarters- och gatunamnen har en koppling till områdets äldsta historia som går tillbaka till vikingatiden och järnåldern.

Närservice, kommunikationer & naturupplevelser

Vid Linero centrum finns det utbud av bland annat välsorterad ICA-butik, vårdcentral, apotek, restauranger, gym och bibliotek.

Från Linero har ni cykelväg in till centrala Lund och tar ca 15 min.

Stadsbussen går från området med täta avgångar. Ni kan ta stadsbuss 3 eller 6. Stadsbuss 3 utgår från Drapavägen och stadsbuss 6 utgår från Storskolevägen.

Här har du möjligheten att leva nära naturen, men fortfarande ha centrala Lund inom räckhåll. Området är populärt för sina naturnära promenadstråk där ni kan blicka över det öppna landskapet. Ni kan gå/cykla mot Södra Sandby via Hardebergaspåret som förr varit platsen för den gamla järnvägsslingan Lund-Revinge.

I denna östra del av Lund, mot Södra Sandby, finns naturreservatet Kungsmarken. Där finns något för alla: orkidéängar, historiska spår som järnåldersgravar och fornborgar, en golfbana med ekologiskt tänk och en mångfald av fåglar och fjärilar. Golfbanan är en av Sveriges äldsta, Lunds Akademiska Golfklubb med 18-hålsbana.

Skolor och förskolor

Vikingaskolan (F-9, Linero), Montessori Mondial Lund (F-9 Linero), Munspelets skola (F-3, Östra Torn), Flygelskolan (F-5, Östra Torn) och Mårtenskolan (F-6, Östra Torn).

Förskola Utforskarna - Pysslingen Förskolor, Förskolan Tofsvipan, Blåtunga förskola, Ormen långes förskola, med flera.

Ni finner mer information hos Lund Kommun: https://lund.se/forskola-och-skola

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 5 950 000 kr
Adress Nordmannavägen 54
Kommun Lund
Område Linero
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 118 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 129 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 440 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1972
Grundläggning Källare
Stomme Sipporex
Fasad Tegel
Tak Papp (2024)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2- & 3-glas
TV/Internet TV från Tele2 via samfälligheten
Driftskostnad 59 385 kr/år varav:
Värme: 27 385 kr
El: 9 888 kr
Vatten/Avlopp: 5 672 kr
Samfällighet: 16 440 kr
Driftkostnad är kostnad för värme (fjärrvärme), el, vatten/avlopp och samfällighetsavgift. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Fastighetsavgift 2024: 9 525 kr. Notera att kostnaden för fastighetsavgift, försäkring och Internet ej är medräknat i driftkostnaderna. I samfällighetsavgiften ingår: kabel-TV från Tele2, snöröjning, skötsel av gemensamma grönytor, garageplats, lekplatser på området, belysning på lokalgator, soprum och sophantering.
Energiprestanda 141 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 146 000 kr
Summa pantbrev 4 641 250 kr
Servitut/GA Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Avtalsservitut förbud värmecentral mm
Gemensamhetsanläggning LUND STRUTHARALD GA:1
Gemensamhetsanläggning LUND LINERO GA:4
Avtalsservitut

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.